Πως θα έχεις υγιές έντερο καθημερινά. Ζωή χωρις εντερικά προβλήματα.

Πως θα έχεις υγιές έντερο καθημερινά. Ζωή χωρις εντερικά προβλήματα.

Τα εντερικά προβλήματα είναι τόσο διαδεδομένα αυτές τις μέρες αλλά και όλες τις ημέρες του χρόνου με παραλλαγές και κάτω απο συνθήκες.

poosh.com

Όλα εξαρτώνται από το να βάλετε την υγεία του εντέρου σας σε προτεραιότητα.

Εάν τα πεπτικά προβλήματα -είτε αυτό είναι η δυσκοιλιότητα είτε το εντελώς αντίθετο- ελέγχουν τη ζωή σας και κυριαρχούν στις σκέψεις και τις ανησυχίες σας, γι αυτό λοιπόν αξίζει τον κόπο να εφαρμόσετε εύκολες, δυναμωτικές και αναζωογονητικές τελετουργίες στην καθημερινότητά σας.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πρακτικά κόλπα για την ισορροπία του εντέρου.

Λεμόνι και ζεστό νερό
Πριν από ένα απολαυστικό γεύμα, αντί να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ ή σόδα, πιείτε λίγο ζεστό νερό με λεμόνι. Το ζεστό νερό βοηθά το στομάχι σας να παραμείνει χαλαρό, ενώ τα οξέα στο χυμό λεμονιού ή στο μηλόξυδο μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της έκκρισης γαστρικού οξέος για να προετοιμαστείτε για το νόστιμο γεύμα σας.

Φάτε παπάγια το πρωί ή ως απογευματινό σνακ


Οι παπάγια περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που μπορεί να αυξήσει την πεπτική κινητικότητα και να βοηθήσει στη σωστή αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Είναι επίσης πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, δύο σημαντικά μπόνους για τη δυσκοιλιότητα.

Σόδα και πικρά στοιχεία
Μετά το γεύμα σας, αντί να παραγγείλετε ένα άλλο κοκτέιλ -το οποίο μπορεί να αναστατώσει το στομάχι, να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή να προκαλέσει αφυδάτωση, οδηγώντας σε δυσκοιλιότητα- επιλέξτε ένα δροσιστικό . Τα Bitters είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό τονωτικό για να ηρεμήσει και να προετοιμάσει το στομάχι για τη σωστή αφομοίωση και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Περπατήστε μετά από ένα μεγάλο γεύμα
Μερικές φορές κάνουμε  ένα μεγάλο, βαρύ γεύμα. Δεν χρειάζεται να τρέξετε αμέσως έξω από την πόρτα, αλλά μετά από 20-30 λεπτά περίπου, ένας γρήγορο περπάτημα μετά από αυτό το μεγάλο γεύμα ή δείπνο μπορεί να διαχειριστεί αυτή την τεράστια απότομη αύξηση της γλυκόζης και να βοηθήσει να κινηθεί η πέψη, ώστε να μην υποφέρετε από αέρια, φούσκωμα ή δυσπεψία αργότερα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρετε έναν υπνάκο, αλλά αντ ‘αυτού, δέστε  τα αθλητικά παπούτσια σας και κάντε λίγη κίνηση θα δείτε άμεσα μεγάλη διαφορά!

Επικεντρωθείτε στο μάσημα
Όταν πεινάμε, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούμε στο έλεγχο του μασήματος. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι το να μασάμε την τροφή μας για περισσότερη ώρα μας βοηθά να λαμβάνουμε λιγότερη τροφή και μας δίνει περισσότερο χρόνο για να νιώθουμε κορεσμένοι. Επιπλέον, όσο περισσότερο διασπάται η τροφή μας από το σάλιο , τόσο πιο εύκολο είναι για το σώμα μας να την αφομοιώσει εφαρμόστε το και θα αντιληφθείτε άμεσα την διαφορά!

Γιόγκα
Η γιόγκα είναι ένα απίστευτο εργαλείο για το σώμα μας—είναι μια αποτελεσματική προπόνηση και ένα βαθύ τέντωμα που βοηθά το σώμα να αποτοξινωθεί. Όταν κάνουμε ορισμένες στάσεις, δηλαδή στροφές της σπονδυλικής στήλης, λειτουργούν σαν ένα μασάζ για τα όργανα του εντέρου και τους λεμφαδένες μας κατά μήκος του μέσου σώματος και της μέσης, που μπορεί να βοηθήσει με πεπτικά προβλήματα όπως κοιλιακό άλγος, αέρια, φούσκωμα και IBS.

Αποφύγετε να λιμοκτονήσετε 
Μπορεί να φαίνεται καλό σχέδιο για την αποφυγή οποιασδήποτε θερμιδικής πρόσληψης όταν ξέρετε ότι θα έχετε ένα απολαυστικό ή πλούσιο σε λιπαρά γεύμα αργότερα, αλλά στην πραγματικότητα είναι τρομερό για την πέψη. Τρώτε τακτικά, μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε την πέψη και τον μεταβολισμό σας σε κίνηση, και κρατήστε για να φάτε  επίσης ένα (κομμάτι μέρος) του απολαυστικού γεύματός σας αργότερα. Η πείνα και το φαγοπότι είναι πολύ σκληρά για το πεπτικό σύστημα ταυτόχρονα.

Άκορος. Το ειδικό ίαμα για τον τυμπανισμό.

Φάτε τρεις ώρες πριν τον ύπνο και κοιμηθείτε καλά
Ο καλύτερος τρόπος για να επιτρέψουμε στο έντερό μας να επαναρυθμιστεί πλήρως είναι να του δώσουμε άδεια. Το φαγητό και η πέψη πυροδοτούν μια πολύ φυσική φλεγμονώδη απόκριση καθώς το έντερο αρχίζει να λειτουργεί. Αφήνοντας τουλάχιστον τρεις ώρες μεταξύ του γεύματος και του  ύπνου αφήνουμε ιδανικά να καθαρίσει το έντερο και να υποδεχθεί υπέροχα την νέα μέρα. Ο βαθύς, ξεκούραστος ύπνος, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην πέψη μας ενώ το φαγητό πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να διαταράξει τον ύπνο. Και όχι μόνο επηρεαζει τοξικά και τον εγκέφαλο δίνωντας του μια ώθηση προς την κατάθλιψη.

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr