Top 10 Αντιγηραντικές Τροφές Για Αυξηση Κολλαγόνου.

Top 10 Αντιγηραντικές Τροφές Για Αυξηση Κολλαγόνου.

Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά είναι και προνόμιο. Δεδομένου ότι πολλά μέρη της σύγχρονης ζωής επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης, είμαστε εδώ και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μεγαλώνουμε με χάρη και καλή υγεία. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσετε: τι τρώμε. Σε αυτό το πνεύμα, συγκεντρώσαμε αυτή τη λίστα με τις κορυφαίες αντιγηραντικές τροφές. Μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε μια παύση στα χρόνια που έρχονται, αλλά μπορούμε να γεμίσουμε τα πιάτα μας με αυτές τις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το κολλαγόνο για να υποστηρίξουμε την υγιή γήρανση από μέσα προς τα έξω.

Αβοκάντο
Δεν θέλετε να χάσετε τα οφέλη αυτού του αγαπημένου φρούτου. Είναι γεμάτο με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της φλεγμονής – και η φλεγμονή συμβάλλει σημαντικά στη γήρανση τόσο  εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

«Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να χάνουμε τη συγκέντρωση του κολλαγόνου, των ελαστικών ινών και του λίπους κάτω από τους ιστούς μας», μας είπε ο Neeyaz Zolfaghari, ιδρυτής του Unspoken Nutrition . «Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, της ικανότητας να τεντώνεται και να αναπηδά στο αρχικό του σχήμα». Ευτυχώς, τα ωμέγα-3 μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και στη γεμάτη επιδερμίδα.

Βλαστάρια
Αυτές οι διατροφικές δυνάμεις είναι μικρές και δυνατές. Τα λάχανα έχουν μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών και βιοδραστικών ενώσεων και έχει βρεθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Επιπλέον, προσφέρουν σημαντικά αντιοξειδωτικά οφέλη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες και L-ασκορβικό οξύ.

Matcha
Όλα τα φύλλα τσαγιού είναι γεμάτα πολυφαινόλες (αυτά τα εξαιρετικά ισχυρά αντιοξειδωτικά για τα οποία μιλήσαμε νωρίτερα), αλλά το matcha έχει αρκετά παραπάνω και διατηρεί το προβάδισμα. «Το Matcha είναι το μόνο τσάι όπου μπορείς να καταπιείς το φύλλο. Τα περισσότερα τσάγια βρέχονται και στη συνέχεια πετιούνται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λαμβάνετε τόσα πολλά οφέλη από το matcha, όπως η αποτοξίνωση, διαρκή ενέργεια και η εστίαση καθώς και άφθονα αντιοξειδωτικά», μας είπε η ειδικός ευεξίας Stefani Beckerman .

Κόκκινη πιπεριά
Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν 153 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C ανά μερίδα—ναι, ακόμη περισσότερο από τα πορτοκάλια. Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνη C για να παράγει κολλαγόνο. Το κολλαγόνο βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να συνδέονται μεταξύ τους, κάνοντας το δέρμα πιο δυνατό και πιο ελαστικό.

Μπρόκολο
Αυτό το σταυρανθή λαχανικό «περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και απίστευτες ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να αποτρέψει τις ασθένειες», είπε προηγουμένως στον Poosh η πιστοποιημένη διατροφολόγος Serena Poon . Μια τέτοια απίστευτη ουσία στο μπρόκολο είναι το θείο. Σύμφωνα με τον Δρ Paul Jarrod Frank , κοσμητικό δερματολόγο, Chief Medical Officer και ιδρυτή του PFRANKMD, το θείο βοηθά το σώμα μας να παράγει περισσότερη γλουταθειόνη, ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Μούρα
«Ότα σου λέει κάποιος ότι το άγχος προκάλεσε τα γκρίζα μαλλιά του δεν λέειψέματα» , μας είπε η Cara Clark, κλινική διατροφολόγος . Ξέρετε τι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό; Οι πολυφαινόλες στα βατόμουρα και στα άλλα μούρα, που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και των ελεύθερων ριζών. Τα μούρα περιέχουν επίσης βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο.

Ντομάτες
«Η κατανάλωση ντομάτας είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους φροντίδας του δέρματός μου. Το λυκοπένιο, ένα φυτικό θρεπτικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για τη χορήγηση της κόκκινης και ροζ χρωστικής σε τρόφιμα όπως οι ντομάτες και το καρπούζι, έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει το οξειδωτικό στρες», μας είπε η Shauna Faulisi, ολιστική διατροφολόγος και σεφ ευεξίας . «Όχι μόνο αυτό, αλλά βοηθά στην πρόληψη των βλαβών από τις ακτίνες UVA και UVB που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Υπάρχει λόγος που αυτά τα φαγητά είναι άφθονα τους ηλιόλουστους καλοκαιρινούς μήνες! Η φύση πάντα μας στηρίζει».

Γλυκοπατάτες
Βράστε τα, πολτοποιήστε τα ή βάλτε τα σε στιφάδο, γιατί οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε καροτενοειδή και βήτα καροτίνη, τα οποία και τα δύο μετατρέπονται σε βιταμίνη Α από το συκώτι. Εκτός από τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της δυνάμεις, η βιταμίνη Α βοηθά επίσης το σώμα μας να αναγεννήσει τους ιστούς, όπως το δέρμα μας.

Παντζάρια
Αυτά τα λαχανικά που συχνά παραβλέπονται περιέχουν μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος και του οξυγόνου σε όλο το σώμα . Αυξημένη ροή αίματος και οξυγόνωση = πιο ελαστικό, νεανικό δέρμα. Όπως οι ντομάτες και τα παντζάρια περιέχουν επίσης λυκοπένιο που είναι καλό για το δέρμα. Και, επί του παρόντος, τα παντζάρια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Φασόλια
Φαίνεται τυχαίο, αλλά τα φασόλια είναι πραγματικά πολύ καλά για το δέρμα και τη γενική υγεία μας. Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη της αύξησης του σακχάρου στο αίμα. « Κάθε αιχμή γλυκόζης επιταχύνει μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση στο σώμα – η οποία μας γερνά εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν η γλυκοζυλίωση επιτίθεται στο κολλαγόνο μας, αναπτύσσουμε ρυτίδες», μας είπε η Jessie Inchauspé, ιδρύτρια του @glucosegoddess . Τα φασόλια είναι, όπως και τα υπόλοιπα τρόφιμα αυτής της λίστας, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αποτρέπουν την γλυκοζυλίωση .

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr