Ξέχασες το καπέλο σου και έπαθες έγκαυμα στο κεφάλι; Έτσι θα το αντιμετωπίσεις

Ξέχασες το καπέλο σου και έπαθες έγκαυμα στο κεφάλι; Έτσι θα το αντιμετωπίσεις

Μαρία Ροδίτη

Ξέχασες το καπέλο σου και έπαθες έγκαυμα στο κεφάλι; Έτσι θα το αντιμετωπίσεις
Instagram: @katieroselaw

www.queen.gr

Δεν καίγεσαι μόνο στην πλάτη ή το πρόσωπο. Μπορεί να πάθεις έγκαυμα και στο τριχωτό της κεφαλής καθώς επίσης και στη γραμμή των μαλλιών!

Οήλιος και η θάλασσα είναι οι μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού. Τι πιο ξεκούραστο και υπέροχο, άλλωστε, από το να κάνεις τις βουτιές σου στα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά μιας παραλίας και να απολαμβάνεις το κοκτέιλ σου στην ξαπλώστρα κάνοντας ηλιοθεραπεία! Καλά ως εδώ, αλλά τι γίνεται με τα εγκαύματα;

Πολλές φορές θα σου έχει συμβεί από τη… χαλάρωση να ξεχάσεις να ανανεώσεις το αντηλιακό σου ή να μη βάλεις σε σημεία-«φωτιά» και γυρνώντας στο σπίτι να αρχίσουν οι ενοχλήσεις, οι φαγούρες και το τσούξιμο. Πού αναφέρομαι; Στο τριχωτό της κεφαλής και στη γραμμή των μαλλιών. Ναι, κι εκεί μπορεί να καείς και θα το καταλάβεις αρχικά με έντονο κνησμό κι έπειτα με τσούξιμο στα σημεία.

Μη σκας, όμως! Υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις και συγκεκριμένα 6 μυστικά για να ανακουφιστείς γρήγορα. Θα μου πεις… Τι να κάνω για να μην το ξαναπάθω; Να φοράς αντηλιακό μέχρι και στο τελευταίο σημείο δέρματος στη γραμμή των μαλλιών και σίγουρα καπέλο για να μην καίγεται το τριχωτό της κεφαλής.

Πώς θα αντιμετωπίσεις το έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής και στη γραμμή των μαλλιών

Λούσιμο με δροσερό νερό

Για τα επόμενα 24ωρα μετά το έγκαυμα ξέχασε ακόμα και το χλιαρό νερό. Θα πονέσεις ακόμα περισσότερο και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χειροτερέψεις την κατάσταση. Λούσου με δροσερό νεράκι και όλα… θα πάνε καλά!

Χρησιμοποίησε κρύες κομπρέσες

Μέσα σε ένα μπολ ρίξε πάγο, νερό και aloe vera gel. Βρέξε με το μείγμα ένα πανί και τοποθέτησέ το στο κεφάλι σου και στη γραμμή των μαλλιών για 20 λεπτά. Προσοχή! Μη βάλεις τον πάγο στο κεφάλι, γιατί θα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό. Κάνε απλώς μια κομπρέσα.

Aloe vera gel

Το aloe vera gel έχει ενυδατικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ανακουφιστείς από το ηλιακό έγκαυμα. Κάνε, λοιπόν, μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με μια μικρή ποσότητα aloe vera gel, άσε το να δράσει για μερικά λεπτά κι έπειτα λούσου με δροσερό νερό.

Απόφυγε τη χρήση εργαλείων hair styling

Μη διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι μαλλιών. Έχεις που έχεις καεί, μη βάλεις κι άλλη θερμότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου, γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Χρησιμοποίησε προϊόντα μαλλιών χωρίς άρωμα

Επίλεξε σαμπουάν, μάσκες μαλλιών και conditioners χωρίς αρώματα, που μπορεί να ερεθίσουν το τριχωτό της κεφαλής αλλά και συνθέσεις που δεν είναι σκληρές.

Μείνε για λίγες μέρες μακριά από τον ήλιο

Μέχρι να θεραπευτεί το έγκαυμα μη βγαίνεις στον ήλιο. Κι αν είναι ανάγκη να κυκλοφορείς στον δρόμο φρόντισε να έχεις φορέσει αντηλιακό και οπωσδήποτε καπέλο που να καλύπτει όλο το κεφάλι.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr