Τροφές που δημιουργούν κακοσμία όταν ιδρώνεις

Τροφές που δημιουργούν κακοσμία όταν ιδρώνεις

Όσο περιέργο και αν σου φαίνεται, ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος. Κάποιες τροφές ωστόσο λόγω των χημικών στοιχείων που περιέχουν, κάνουν τον ιδρώτα σου ανυπόφορο.

Αυτές οι τροφές μπορεί βέβαια να είναι απολύτως υγιεινές και μάλιστα πολλοί τις καταναλώνουν σε καθημερινή βάση.

Δες εδώ τις 8 αυτές τροφές που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα σου ειδικά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι φυσικά δεν απαγορεύεται να τρώμε τις συγκεκριμένες τροφές, αρκεί αυτό να γίνεται με μέτρο και όχι καθημερινά.

1. Kόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.

2. Αλκοόλ
Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.

3. Σταυρανθή λαχανικά
Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι και το λάχανο, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.

4. Σπαράγγια
Αφότου καταναλώσετε σπαράγγια και χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι τα ούρα έχουν μια διαφορετική μυρωδιά. Αυτή η οσμή προέρχεται από την πέψη της ουσίας μερκαπτάνης -ένωση του θείου- που διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά.

5. Ψάρι
Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Για αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σωλομός.

6. Δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων
Οι δίαιτες με χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά κάνουν κακό στην μυρωδιά σας. Σε αυτές τις δίαιτες το σώμα αντί για θερμίδες καίει λίπος, μία διαδικασία που προκαλεί κακοσμία.

7. Πικάντικα φαγητά
Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.

8. Junk food
Οι τηγανητές τροφές και οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά που κατά κύριο λόγο παραγγέλνουμε απ’ έξω σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζουν τον τρόπο που μυρίζει το σώμα μας.

Ευτυχώς η κακοσμία του ιδρώτα λόγω του φαγητού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες, οπότε με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβόσαστε τις συνέπειες.

Τα αρωματικά φυτά μπορούν να κάνουν θαύματα στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του σώματος. Η κατανάλωση μαϊντανού, σέλινου και δυόσμου μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ισχυρών μυρωδιών. Οι βοτανολόγοι αναφέρουν ότι πίνοντας ένα φλιτζάνι φασκόμηλο ημερησίως μπορεί να μειωθεί η κακοσμία.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr