Οι 8 καλύτερες οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο

Οι 8 καλύτερες οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο

– Οι ρυτίδες είναι ενοχλητικές, καθώς είναι σημάδια γήρανσης! Και κανείς δεν θέλει να γεράσει. Ξέρετε όμως ότι οι ρυτίδες δεν προκαλούνται μόνο λόγω γήρανσης, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του ταραχώδους τρόπου ζωής σας και να εμφανιστούν ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας του ’20.

Εδώ, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, οι ρυτίδες μπορούν να καταστρέψουν εντελώς την όψη του προσώπου μας και συχνά, δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το να πάμε για θεραπείες λέιζερ ή botox. Αυτά είναι εξαιρετικά ακριβά και μόνο μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.

Όμως η φύση έχει τον δικό της τρόπο να αφαιρεί τις ρυτίδες και να θρέφει το δέρμα από μέσα. 

Πριν μοιραστούμε τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων, ας μάθουμε πρώτα πώς προκαλούνται οι ρυτίδες.

Τι είναι η ρυτίδα
Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι δύο συστατικά που διατηρούν το δέρμα μας λείο και τεντωμένο. Αλλά καθώς γερνάμε, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να υποβαθμίζεται . Το δέρμα αρχίζει να χάνει το κολλαγόνο του και τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή στην επάνω επιφάνεια ή στο δερματικό στρώμα του δέρματος. Αυτή είναι η περίοδος που το δέρμα χάνει τη φυσική του ελαστικότητα και σφριγηλότητα, γίνεται λεπτό και αρχίζει να δημιουργεί πτυχές σε κάποια εύθραυστα σημεία. Αυτές οι πτυχές είναι γνωστές ως ρυτίδες.
Οι ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως στα χέρια, στο λαιμό καθώς και στο πρόσωπο. Κοινώς το μέτωπό μας, η περιοχή γύρω από το στόμα μας και η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πιο επιρρεπή στην εμφάνιση ρυτίδων, επειδή το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό.

Αιτίες Ρυτίδων
Η κύρια αιτία των ρυτίδων είναι η γήρανση. Έχουμε ήδη συζητήσει παραπάνω πώς η γήρανση επηρεάζει την παραγωγή κολλαγόνου και οδηγεί στο σχηματισμό ρυτίδων. Ωστόσο, η γήρανση δεν είναι ο μόνος ένοχος. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρες ρυτίδες και να καταστρέψουν την ομορφιά ενός προσώπου. Αυτοί είναι –

Κάπνισμα
Βλάβη UV
Δραστηριότητα Ελεύθερων Ριζών
Στρες
Γενεσιολογία
Ξαφνική και γρήγορη απώλεια βάρους
Αφυδάτωση
Ρύπανση
Καθιστική ζωή
Έλλειψη διατροφής
Κακή φροντίδα του δέρματος

Η εμφάνιση των ρυτίδων είναι μια βιολογική διαδικασία. Και αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Αλλά οι ενέργειες που κάνουμε μπορούν σίγουρα να μειώσουν την ταχύτητα και επίσης να μειώσουν το επίπεδο ζημιάς. Ας μάθουμε λοιπόν τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων.

1. Χρησιμοποιήστε λάδι αγριοτριανταφυλλιάς για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες
Ξεκινάμε τη λίστα μας με τις σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων με λάδι τριανταφυλλιάς. Τα λάδια έχουν κατακλύσει τη βιομηχανία ομορφιάς. Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι ένα τέτοιο λάδι μεταφοράς που έχει κερδίσει ιδιαίτερα τη φήμη για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Γνωστό ως το «θαυματουργό έλαιο κατά της γήρανσης», αυτό το έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που όλα συνεργάζονται για να ενυδατώσουν και στη συνέχεια να θρέψουν το δέρμα από μέσα και να αφαιρέσουν τα σημάδια γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Μπορεί να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και στη συνέχεια να αναζωογονήσει το δέρμα από μέσα. Είναι επίσης γνωστό ως «ξηρό λάδι», λόγω της ικανότητάς του να απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει πίσω του καμία λιπαρή, βαριά αίσθηση. Η τακτική χρήση του ελαίου τριανταφυλλιάς είναι ευεργετική για να κάνει το δέρμα σφριγηλό, να ξεθωριάσει τις ουλές και τα σημάδια καθώς και να τονώσει την επιδερμίδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τριανταφυλλιάς για τη θεραπεία της γήρανσης

Πάρτε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριανταφυλλιάς και στη συνέχεια κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Συνεχίστε το μασάζ μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε κάθε βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαιο τριανταφυλλιάς στην κανονική σας ενυδατική κρέμα και να ανακατέψετε μαζί. Απλώστε το στο πρόσωπο και στη συνέχεια κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.
Αναμείξτε 1 ml έλαιο  τριανταφυλλιάς με λίγες σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο πρόσωπο μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

2. Μειώστε τις ρυτίδες με τον ανανά
Όχι μόνο καλός για την υγεία μας, αλλά ο ανανάς είναι εξαιρετικός και για το δέρμα μας. Ο ανανάς είναι γεμάτος με πολλές βιταμίνες όπως, βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και C. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό μαζί με φολικό οξύ, βήτα καροτίνη κ.λπ. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά στον ανανά βοηθούν στην εξουδετέρωση  των ελεύθερων ριζών και στη συνέχεια μειώνουν το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό με τη σειρά του αποτρέπει την πρόωρη γήρανση  και επίσης μειώνει τις ρυτίδες. Επιπλέον, ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, η οποία είναι ένα ενεργό ένζυμο των φρούτων. Βοηθά στην απολέπιση του δέρματός μας και αποφράσσει τους πόρους. Η παρουσία βρομελίνης στον ανανά βοηθά στη διόρθωση του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος, των σκούρων κηλίδων, των κηλίδων ηλικίας καθώς και της υπερμελάγχρωσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ανανά σε οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων

Κόβουμε έναν ανανά σε μικρά κομμάτια. Βάλτε λίγους κύβους ανανά σε ένα μπλέντερ και ετοιμάστε έναν λείο πολτό ανανά. Απλώστε τον πολτό του ανανά σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και κάντε ελαφρύ μασάζ. Κρατήστε το στο δέρμα για άλλα 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με γλυκό νερό. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

Βάλτε μερικές φρέσκες φέτες ανανά σε ένα μπλέντερ και ετοιμάστε τον πολτό ανανά. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας και ανακατέψτε ξανά. Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε πρόσωπο και λαιμό. Αφήστε το να καθίσει για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με γλυκό νερό. Εφαρμόστε ξανά μία φορά την εβδομάδα.

Βάλτε μερικούς μικρούς κύβους φρέσκου ανανά, 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μαζί για να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε τη να καθίσει στο δέρμα για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με γλυκό νερό. Χρήση μία φορά την εβδομάδα.

Βάλτε λίγους κύβους ανανά σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε επίσης ένα ασπράδι αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού βιολογικό μέλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να έχουμε μια λεία πάστα. Εφαρμόστε την πάστα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Ξεπλύνετε με φρέσκο ​​κρύο νερό και επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

3. Ασπράδι αυγού για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο πρόσωπο
Το ασπράδι αβγού είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων. Έρχεται με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως η ριβοφλαβίνη, η οποία βοηθά επίσης στην πρόληψη της κυτταρικής βλάβης. Επίσης, βοηθά στην αποτελεσματική επούλωση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και στη συνέχεια στη μείωση των σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι γραμμές. Το ασπράδι του αυγού, με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, μειώνει τη φλεγμονή, το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος και επίσης διατηρεί το δέρμα υγιές. Το ασπράδι του αυγού είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης. Η υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και επίσης κάνει το δέρμα παχουλό και νεανικό για άλλη μια φορά. Το ασπράδι του αυγού είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους λιπαρούς τύπους δέρματος, λόγω των φυσικών στυπτικών ιδιοτήτων του. Βοηθά στη συρρίκνωση και αποφράξεις των πόρων και στη συνέχεια στη μείωση των σπασμών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ασπράδι αυγού για τη θεραπεία των ρυτίδων

Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο και το χτυπάμε σε ένα μπολ. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο, απλό γιαούρτι και μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη στο χτυπημένο ασπράδι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Ξεπλύνετε με φρέσκο, δροσερό νερό. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.
Φτιάξτε ένα μείγμα συνδυάζοντας δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού με λίγο μέλι και ένα χτυπημένο ασπράδι αυγού. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας και κρατήστε το για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με φρέσκο, δροσερό νερό. Εφαρμόστε ξανά μία φορά την εβδομάδα.

Εδώ είναι μια άλλη εξαιρετική σπιτική θεραπεία για τη μείωση των ρυτίδων χρησιμοποιώντας ασπράδι αυγού. Χτυπήστε ελαφρά ένα ασπράδι αυγού και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γη σε αυτό. Προσθέστε επίσης λίγο γάλα και ανακατέψτε και τα τρία υλικά μαζί για να πάρετε μια λεία, πηχτή πάστα. Εφαρμόστε τη συσκευασία προσώπου στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Ξεπλύνετε με απλό νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε ξανά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Εναλλακτικά, χτυπήστε το ένα ασπράδι αυγού σε ένα μπολ. Βάλτε λίγους κύβους αγγουριού και μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας σε ένα μπλέντερ για να ετοιμάσετε μια πάστα. Μόλις γίνει, προσθέτουμε το χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε όλα μαζί. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για 20-30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να το ξεπλύνετε. Εφαρμόστε ξανά μία φορά την εβδομάδα.

4. Θεραπεία με λάδι καρύδας για την αφαίρεση των ρυτίδων
Στη συνέχεια στη λίστα μας με τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων έρχεται το λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι μια καταπληκτική ενυδατική κρέμα για το δέρμα μας. Ενυδατώνει το δέρμα βαθιά  και βοηθά στην αποκατάσταση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Επιπλέον, το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και επίσης εμποδίζουν την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα του δέρματος μας. Η μείωση της οξειδωτικής βλάβης βοηθά στην αποφυγή σημαδιών πρόωρης γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών και των ρυτίδων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαδιού καρύδας προστατεύουν το δέρμα μας από διάφορους επιβλαβείς παράγοντες, όπως βλάβες από τον ήλιο, μολύνσεις, κάπνισμα, ρύπανση καθώς και δερματικές παθήσεις. 

Οι φυσικές μαλακτικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας διατηρούν επίσης το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό, καθιστώντας το λιγότερο επιρρεπές σε ρυτίδες και γραμμές. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το εξωτερικό στρώμα  και στη συνέχεια στην πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων. Mπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση του δέρματος ώστε να είναι σφιχτό και ελαστικό. Τα αντισηπτικά λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο λάδι καρύδας, όχι μόνο αποτρέπουν τη μόλυνση από μύκητες και βακτήρια, αλλά καθυστερούν και την εμφάνιση ρυτίδων στο δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας σε σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων

Καθαρίστε το πρόσωπό σας και μετά απλώστε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά και αφήστε το να μείνει στο δέρμα όλη τη νύχτα. Ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε κάθε βράδυ.

Εναλλακτικά, ανακατέψτε μερικές σταγόνες από κάθε λάδι καρύδας και καστορέλαιο και στη συνέχεια κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Επαναλάβετε καθημερινά.
Τρυπήστε δύο κάψουλες βιταμίνης Ε και ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας σε αυτό και ανακατέψτε μαζί. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Αφήστε το στο δέρμα όλη τη νύχτα. Κάνετε αυτό καθημερινά.

Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας και μισό κουταλάκι του γλυκού ωμό μέλι . Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο. Κάντε μασάζ για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για μια ώρα. Ξεπλύνετε με απλό νερό και εφαρμόστε ξανά μία φορά την ημέρα.

5. Χρησιμοποιήστε τον καφέ για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες
Ο καφές είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων, χάρη στην υψηλή του ποσότητα καφεΐνης και αντιοξειδωτικά. Και τα δύο συστατικά παίζουν τεράστιο ρόλο στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στη συνέχεια στην αφαίρεση των ρυτίδων. Ο καφές βοηθά στη λάμψη του δέρματός μας λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του. Επιπλέον, τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του καφέ προστατεύουν το δέρμα μας από διάφορους παράγοντες όπως βλάβες από τον ήλιο, κάπνισμα, ρύπανση κ.λπ. που είναι μερικές από τις κύριες αιτίες δημιουργίας ρυτίδων στο πρόσωπο. Επιπλέον, ο καφές δρα ως εξαιρετικό απολεπιστικό και στη συνέχεια αφαιρεί τα στρώματα των νεκρών κυττάρων του δέρματος, γεγονός που βοηθά επίσης στην καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον καφέ σε οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων

Ανακατέψτε μαζί ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη και μια κουταλιά της σούπας σκόνη καφέ. Προσθέστε επίσης λίγο λάδι καρύδας και ανακατέψτε ξανά για να ετοιμάσετε μια πάστα. Εφαρμόστε το σε πρόσωπο και λαιμό και στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σκόνη καφέ σε λίγο ελαιόλαδο και φτιάξτε μια πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Κρατήστε την στο δέρμα σας για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε  με σκέτο νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Τόσο ο καφές όσο και το ελαιόλαδο είναι πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, γεγονός που καθιστά αυτό το πακέτο προσώπου μία από τις καλύτερες οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γάλακτος και καφέ για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και νεανικό. Πάρτε 3-4 κουταλιές της σούπας βιολογικό καφέ σε σκόνη και προσθέστε λίγο γάλα σε αυτό για να κάνετε μια λεία πάστα. Εφαρμόστε μια ομοιόμορφη στρώση αυτής της μάσκας προσώπου σε όλο το πρόσωπο και κρατήστε τη για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό και επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

6. Μειώστε τις ρυτίδες με ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και E μαζί με διάφορα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων και επίσης αναζωογονούν το δέρμα μας διεγείροντας την παραγωγή και την αναγέννηση των κυττάρων. Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C στο ακτινίδιο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στη διατήρηση του δέρματος λεία και χωρίς ρυτίδες. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, το ακτινίδιο μπορεί να καθυστερήσει τις επιπτώσεις της γήρανσης και να διατηρήσει το δέρμα υγιές. Επιπλέον, η βλάβη από τον ήλιο είναι μια κύρια αιτία γήρανσης και ρυτίδων.

Το ακτινίδιο περιέχει αμινοξέα, τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για την προστασία του δέρματός μας από τις βλάβες του ήλιου. Επιπλέον, οι μαύροι σπόροι του ακτινιδίου βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και επίσης στην πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ακτινιδίου παίζουν τεράστιο ρόλο στη μείωση των ρυτίδων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ακτινίδιο σε οικιακές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων

Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε ένα ακτινίδιο σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και ετοιμάζουμε πολτό ακτινίδιο. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και αφήστε το να καθίσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.
Κόψτε ένα ακτινίδιο στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα. Βάλτε στο μπλέντερ μαζί με λίγες φέτες μπανάνας. Τέλος, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας απλό γιαούρτι στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα όλα καλά. Κάντε μια λεία πάστα και απλώστε την σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ετοιμάστε τον πολτό ακτινίδιο βάζοντας μερικά ακτινίδια σε ένα μπλέντερ. Μόλις ετοιμαστεί, το κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ένα ασπράδι αυγού και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε εκεί τον πολτό ακτινίδιο.

Τέλος συνδυάστε όλα τα υλικά και στη συνέχεια απλώστε  στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε  να στεγνώσει φυσικά και ξεπλύνετε με φρέσκο ​​δροσερό νερό. Κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Πάρτε 1/4 από ένα αβοκάντο και βάλτε στο μπλέντερ. Προσθέστε λίγους κύβους ακτινίδιο και ανακατέψτε μαζί για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε το σε πρόσωπο και λαιμό και αφήστε το να καθίσει για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με σκέτο νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

7. Δοκιμάστε το αγγούρι για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο
Ακολουθεί το αγγούρι στη λίστα μας με τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Το αγγούρι είναι τόσο αναζωογονητικό  για το δέρμα μας όσο και για την υγεία μας. Είναι περίπου 99% νερό γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό συστατικό για να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο. Η αποφυγή του αφυδατωμένου δέρματος είναι μια από τις κύριες προϋποθέσεις για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες. Το αγγούρι περιέχει βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποια βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες και τις γραμμές. Ένας από τους κύριους λόγους που το αγγούρι είναι γνωστό για τα αντιγηραντικά του οφέλη, οφείλεται στην παρουσία του πυριτίου. Επιπλέον, το πυρίτιο είναι γνωστό ως ορυκτό ομορφιάς και κάνει θαύματα όταν πρόκειται για τη θεραπεία του χαλαρωμένου δέρματος.

Περιέχει κάλιο και βιταμίνη Α, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματός μας. Το κάλιο θεραπεύει αποτελεσματικά το ξηρό και κατεστραμμένο δέρμα, ενώ η βιταμίνη Α αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων και εξαφανίζει τις κηλίδες γήρανσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αγγούρι για τη θεραπεία των ρυτίδων

Βάζουμε ένα αγγούρι στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Το βγάζουμε, το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πάρουν πελτέ αγγουριού. Χτυπάμε το ένα ασπράδι αυγού και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε επίσης τον φρεσκοπαρασκευασμένο πολτό αγγουριού και ανακατέψτε τα πάντα καλά για να αποκτήσετε ένα πακέτο προσώπου σαν συνοχή. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με φρέσκο, δροσερό νερό. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για αισθητά αποτελέσματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ανάμιξη με βούτυρο  αμυγδάλου ως μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Παίρνουμε το 1/4 του αγγουριού και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια του αγγουριού στο μπλέντερ και προσθέστε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια παχύρρευστη πάστα. Εφαρμόστε ένα ομοιόμορφο στρώμα από αυτη την θαυματουργή μάσκα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε την να καθίσει στο δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Εδώ έρχεται ένα πολύ ισχυρό αντιρυτιδικό φάρμακο που κάνει θαύματα για το δέρμα μας.

Βάλτε μερικά κομμάτια αγγουριού στο μπλέντερ και προσθέστε σε ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δύο κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τυρί κότατζ, λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού, λίγο γάλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Εφαρμόστε την πάστα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να καθίσει στο δέρμα για 25-30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε φρέσκο, δροσερό νερό για να το αφαιρέσετε. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα για άψογο δέρμα.

8. Αφαιρέστε τις ρυτίδες σας με το αβοκάντο
Φορτωμένο με βιταμίνες B, C, E, K, σελήνιο, κάλιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ και βήτα καροτίνη, το αβοκάντο είναι μια από τις πιο ισχυρές θεραπείες στο σπίτι για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Τα αβοκάντο περιέχουν υψηλή ποσότητα υγιεινών λιπαρών που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της νεανικότητας και της ελαστικότητας του δέρματός μας. Επιπλέον, το αβοκάντο συνοδεύεται από ένα συστατικό γνωστό ως «χλωροφύλλη» που έχει αντιφλεγμονώδη οφέλη. Η βιταμίνη Ε που υπάρχει στο αβοκάντο ενισχύει την απαλότητα  και αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων. Η υψηλή περιεκτικότητα του αβοκάντο σε νερό διασφαλίζει ότι το δέρμα μας δεν χρειάζεται να υποφέρει από αφυδάτωση. Το αβοκάντο βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το δέρμα, χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα αμινοξέα του.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο σε σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων

Πολτοποιήστε το μισό αβοκάντο στο μπλέντερ. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης σε αυτό και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Φορτωμένη με αντιοξειδωτικά, αυτή είναι μια από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τη μείωση των ρυτίδων στο πρόσωπο και την απόκτηση ελαστικότητας και επαναφοράς του δέρματος στο αρχικό του σημείο.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr