Τι θα κερδίσεις απο την αλκαλική δίαιτα και πως θα την κάνεις.

Τι θα κερδίσεις απο την αλκαλική δίαιτα και πως θα την κάνεις.

Λατρεύεται απο τις διασημότητες του Χόλιγουντ:  η αλκαλική δίαιτα — επίσης γνωστή ως δίαιτα  αλκαλικού οξέος — μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αποφύγετε βασικά προβλήματα όπως η αρθρίτιδα και ο καρκίνος . Η θεωρία είναι ότι ορισμένα τρόφιμα, όπως το κρέας, το σιτάρι, η επεξεργασμένη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, προκαλούν το σώμα σας να παράγει οξύ, το οποίο είναι κακό για εσάς.

Έτσι, σύμφωνα με την «επιστήμη» πίσω από αυτή τη δίαιτα, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών που κάνουν το σώμα σας πιο αλκαλικό μπορεί να προστατεύσει από αυτές τις καταστάσεις καθώς επίσης και να χάσει κιλά. Η αλκαλική δίαιτα εκτοξεύτηκε πραγματικά στην επικαιρότητα όταν η Victoria Beckham έγραψε στο Twitter για ένα βιβλίο μαγειρικής αλκαλικής διατροφής τον Ιανουάριο του 2013.

Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φάτε
Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά , η σόγια και το τόφου, καθώς και ορισμένοι ξηροί καρποί, σπόροι και όσπρια είναι τροφές που προάγουν την αλκαλικότητα, επομένως είναι μέσα στο παιχνίδι.

Τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το κρέας, τα περισσότερα δημητριακά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα κονσερβοποιημένα και συσκευασμένα σνακ και τα μαλακά τρόφιμα, πέφτουν στην όξινη πλευρά και δεν επιτρέπονται.

Τα περισσότερα βιβλία που διαφημίζουν την αλκαλική δίαιτα λένε ότι δεν πρέπει να πίνετε αλκοόλ ή καφεΐνη .

Επίπεδο Προσπάθειας: Υψηλό
Θα κόψετε πολλά φαγητά που μπορεί να έχετε συνηθίσει να τρώτε.

Περιορισμοί: Πολλά τρόφιμα είναι εκτός ορίων, όπως και το αλκοόλ και η καφεΐνη .

Μαγείρεμα και ψώνια: Μπορείτε να προμηθευτείτε φρούτα και λαχανικά στο παντοπωλείο. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να μάθετε πώς να προετοιμάζετε και να μαγειρεύετε τα γεύματά σας όταν χρησιμοποιείτε φρέσκα τρόφιμα.

Προσωπικές συναντήσεις: Όχι.

Άσκηση: Δεν απαιτείται.

Επιτρέπει περιορισμούς ή προτιμήσεις;

Χορτοφάγοι και vegans: Αυτή η δίαιτα είναι ως επί το πλείστον για να γίνει κανείς εντελώς χορτοφάγος. Λειτουργεί επίσης για vegans, καθώς τα γαλακτοκομικά είναι εκτός.

Χωρίς γλουτένη: Η δίαιτα αποκλείει το σιτάρι, αλλά για να αποφύγετε εντελώς τη γλουτένη, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων, καθώς η γλουτένη δεν περιέχεται μόνο στο σιτάρι.

Εκτός από το σιτάρι, η δίαιτα εξουδετερώνει τα περισσότερα από τα άλλα κύρια αίτια για τροφικές αλλεργίες , όπως το γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Είναι επίσης καλό για άτομα που προσπαθούν να αποφύγουν το λίπος και τη ζάχαρη.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Θα σας στοιχίσει ακριβά; Πολλοί ιστότοποι με πληροφορίες σχετικά με την αλκαλική δίαιτα πωλούν επίσης μαθήματα, βιβλία, συμπληρώματα διατροφής και νερό, φαγητό και ποτά με αλκαλικό εμποτισμό. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε αυτά τα πράγματα για να ακολουθήσετε την αλκαλική δίαιτα. Υπάρχουν πολλά δωρεάν διαγράμματα αλκαλικών τροφίμων στο διαδίκτυο που παραθέτουν τα τρόφιμα που μπορείτε να αγοράσετε από το παντοπωλείο.

Υποστήριξη: Είναι μια δίαιτα που κάνετε μόνοι σας.

Σχετικά με την χημεία: Ένα επίπεδο pH μετρά πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι κάτι. Ένα pH 0 είναι εντελώς όξινο, ενώ ένα pH 14 είναι εντελώς αλκαλικό. Ένα pH 7 είναι ουδέτερο. Αυτά τα επίπεδα ποικίλλουν σε όλο το σώμα σας. Το αίμα σας είναι ελαφρώς αλκαλικό, με pH μεταξύ 7,35 και 7,45. Το στομάχι σας είναι πολύ όξινο, με pH 3,5 ή μικρότερο, επομένως μπορεί να διασπάσει την τροφή. Και τα ούρα σας αλλάζουν, ανάλογα με το τι τρώτε — έτσι το σώμα σας διατηρεί το επίπεδο στο αίμα σας σταθερό.

Η αλκαλική δίαιτα υποστηρίζει ότι βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει το επίπεδο του pH του αίματος. Στην πραγματικότητα, τίποτα που τρώτε δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά το pH του αίματός σας. Το σώμα σας εργάζεται για να διατηρεί αυτό το επίπεδο σταθερό.

Αλλά τα τρόφιμα που υποτίθεται ότι πρέπει να τρώτε με την αλκαλική δίαιτα είναι καλά για εσάς και θα υποστηρίξουν μια υγιή απώλεια βάρους: πολλά φρούτα και λαχανικά και πολύ νερό. Η αποφυγή της ζάχαρης, του αλκοόλ και των επεξεργασμένων τροφίμων αποτελούν επίσης υγιεινή συμβουλή απώλειας βάρους.

Όσον αφορά τους άλλους ισχυρισμούς για την υγεία, υπάρχουν κάποιες πρώιμες ενδείξεις ότι μια δίαιτα χαμηλή σε τρόφιμα που παράγουν οξύ, όπως ζωικές πρωτεΐνες (όπως κρέας και τυρί) και ψωμί και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της δημιουργίας πέτρας στα νεφρά, στη διατήρηση των οστών και των μυών. βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του εγκεφάλου , μειώνουν τον πόνο στη μέση και μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 . 

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στην αλκαλική δίαιτα λένε ότι παρόλο που οι τροφές που παράγουν οξύ αλλάζουν την ισορροπία του pH για λίγο, αν συνεχίσετε να αλλάζετε το pH του αίματός σας ξανά και ξανά, μπορείτε να προκαλέσετε οξύτητα που διαρκεί.

Ακολουθώντας μια αλκαλική δίαιτα σημαίνει ότι θα επιλέγετε φρούτα και λαχανικά αντί να στρέφεστε σε επιλογές με υψηλότερες θερμίδες και υψηλότερα λιπαρά. Θα αποφεύγετε επίσης τα παρασκευασμένα τρόφιμα, τα οποία συχνά έχουν πολύ νάτριο.

Αυτά είναι τα καλά νέα για την υγεία της καρδιάς σας, επειδή αυτά τα βήματα βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, που είναι μεγάλοι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η επίτευξη υγιούς βάρους είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη και της οστεοαρθρίτιδας.

Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι ένα αλκαλικό περιβάλλον μπορεί να κάνει ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας πιο αποτελεσματικά ή λιγότερο τοξικά. Αλλά δεν έχει αποδειχθεί ότι μια αλκαλική δίαιτα μπορεί να το κάνει αυτό ή να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου . Εάν έχετε καρκίνο , μιλήστε με τον γιατρό ή τον διαιτολόγο σας για τις διατροφικές σας ανάγκες πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος δίαιτας.

Η έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκεται στον πυρήνα της αλκαλικής δίαιτας προσφέρει την υπόσχεση για υγιή απώλεια βάρους . Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή συμπληρώματα.

Θα την απολαύσετε εαν επιλέγετε και  πειραματίζεστε με νέα φαγητά και αν σας αρέσει να μαγειρεύετε.

Μια αλκαλική δίαιτα θα είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους.

Πολλά αγαπημένα φαγητά που επιτρέπονται με μέτρο σε άλλα προγράμματα (συμπεριλαμβανομένου του άπαχου κρέατος, των γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών, του ψωμιού και των γλυκών) απαγορεύονται εδώ. Η πρωτεΐνη περιορίζεται σε φυτικές πηγές όπως τα φασόλια και το τόφου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη και ασβέστιο .

Το φαγητό έξω μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση. Εάν ταξιδεύετε πολύ για δουλειά ή έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, μπορεί να αισθανθείτε βαλτωμένοι από  την επιλογή φαγητού και την προετοιμασία του.

Τέλος, πολλές αλκαλικές δίαιτες αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν έναν σημαντικό παράγοντα για την απώλεια βάρους και την επιτυχία της ευεξίας: την άσκηση . Θα πρέπει να συμπεριλάβετε τη φυσική κατάσταση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής επιλέγετε. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και το CDC συνιστούν να κάνετε τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης κάθε εβδομάδα. Εάν έχετε οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα ή δεν είστε σε φόρμα, μιλήστε πρώτα με το γιατρό σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr