Πώς να κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται νεότερα

Πώς να κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται νεότερα

Ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσετε να φροντίζετε σωστά τα χέρια σας. Η ενυδατική κρέμα, το αντηλιακό και άλλες θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι προκαλεί τη γήρανση των χεριών; Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας αλλάζει ως σύνολο με την πάροδο του χρόνου. Αλλά μπορείτε να παρέμβετε.

«Το ξηρό, φολιδωτό δέρμα, τα εύθραυστα νύχια και οι σκούρες κηλίδες ηλικίας μπορούν να γίνουν προβλήματα καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν», λέει η δερματολόγος Amy Kassouf, MD .

Καθώς μεγαλώνετε, τα χέρια σας χάνουν λίπος και ελαστικότητα και το δέρμα σας χάνει όγκο. Αυτός ο μειωμένος όγκος και η μειωμένη ελαστικότητα παράγει ημιδιαφανές δέρμα που ζαρώνει και δημιουργεί κηλίδες ηλικίας.

Οι κηλίδες ηλικίας, που ονομάζονται επίσης ηπατικές κηλίδες ή ηλιακές φακές, εμφανίζονται μετά από έκθεση στο υπεριώδες φως (UV) και μπορεί να είναι διάφορες αποχρώσεις του καφέ ή του μαύρου. Εμφανίζονται στις περιοχές που είναι πιο εκτεθειμένες στον ήλιο, όταν η μελανίνη είναι άφθονη λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Μπορεί να εμφανισθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή χρησιμοποιείτε σολάριουμ (που δεν συνιστάται ποτέ).

«Τα χέρια σας μπορούν επίσης να αναπτύξουν μια σκελετική εμφάνιση επειδή χάνετε λίπος σε ορισμένα σημεία καθώς μεγαλώνετε», λέει η Δρ Kassouf.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη γήρανση των χεριών
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποτρέψετε και να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης στα χέρια σας. Η Δρ. Kassouf συνιστά τα ακόλουθα:

Ενυδάτωση — Μην αφήνετε τα χέρια σας να στεγνώσουν. Κάντε τη συνήθεια να βάζετε λοσιόν τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε φορά μετά το πλύσιμο των χεριών σας. Προμηθευτείτε και κρατήστε ένα μπουκάλι ενυδατική κρέμα στο νεροχύτη για να μην ξεχάσετε ποτέ μια εφαρμογή.

Προστατέψτε το δέρμα και τα νύχια σας — Φοράτε γάντια με βαμβακερή επένδυση όταν κάνετε κηπουρική ή όταν καθαρίζετε με σκληρό σαπούνι ή χημικά. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι με pH για να πλύνετε τα χέρια σας. Αναζητήστε ήπιες ή εξαιρετικά ήπιες εκδόσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να έχει περισσότερες συστάσεις εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι καλύτερο.

Απολέπιση — Όταν κάνετε απολέπιση στο σώμα ή το πρόσωπό σας, μην ξεχνάτε τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε μια απαλή λούφα ή ένα μείγμα ζάχαρης, λεμονιού και φυσικού λαδιού για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τις κορυφές της παλάμης σας και στα δάχτυλα και τις αρθρώσεις σας. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε αμέσως μετά.

Φοράτε αντηλιακό — «Αποκτήστε τη συνήθεια να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα», λέει. «Ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με παράγοντα αντηλιακής προστασίας (SPF) 50 ή μεγαλύτερο, θα βοηθήσει πολύ στην πρόληψη των κηλίδων και των ρυτίδων της ηλικίας». Η προστασία των χεριών σας από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί επίσης να εμποδίσει τα χέρια σας να φαίνονται αποστεωμένα και συρρικνωμένα καθώς μεγαλώνετε. Και μην ξεχνάτε ότι όταν οδηγείτε οι ακτίνες UV περνούν από τα παράθυρά σας.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή — Μια ισορροπημένη διατροφή με άφθονες βιταμίνες αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θρέφει το δέρμα σας και σας βοηθά να αναπτύξετε υγιή νύχια. Εάν η διατροφή σας είναι χαμηλή σε ορισμένες πρωτεΐνες, βιταμίνη C ή σύμπλεγμα βιταμινών Β ή εάν έχετε κακή απορρόφηση, τα νύχια σας μπορεί να γίνουν εύθραυστα και να ξεφλουδίσουν ή να ξεφλουδίσουν εύκολα. «Φροντίστε να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη με τροφές που είναι καλές για το δέρμα σας, οι οποίες περιέχουν βιταμίνες για να θρέψουν τα χέρια σας από μέσα προς τα έξω. Μπορείτε επίσης να πάρετε στον εαυτό σας μια καλή πολυβιταμίνη», λέει ο Δρ Kassouf.

Γυρίστε πίσω το ρολόι για να αντιστρέψετε τους παλιούς δείκτες
Εάν τα χέρια σας φαίνονται ήδη μεγαλύτερα από όσο θα θέλατε, δεν είναι πολύ αργά. Τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν για να επαναφέρουν μια πιο νεανική εμφάνιση.

Οι κηλίδες ηλικίας μπορούν να βελτιωθούν με τοπικές κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή ή με ιατρική συνταγή που περιέχουν ρετινόλη ή ρετινοειδές οξύ. Εάν αυτά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο θα θέλατε, το χημικό πίλινγκ ή οι θεραπείες με λέιζερ στο ιατρείο  μπορούν να επιφέρουν πιο δραματικά αποτελέσματα.

Τα λεπτά, οστεώδη χέρια μπορούν να γεμίσουν με ενέσεις συνθετικών πληρωτικών ή το δικό σας σωματικό λίπος. Και ορισμένες θεραπείες με λέιζερ μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και να συσφίξουν το χαλαρό δέρμα.

Για όλα τα σημάδια γήρανσης, συνεχίστε να τρώτε τις βιταμίνες σας και παραμείνετε ενυδατωμένες και προστατευμένες από τον ήλιο. «Μιλήστε με το γιατρό σας για το πώς να αντιμετωπίσετε τα σημάδια γήρανσης στα χέρια σας και τι λειτουργεί καλύτερα για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη βλάβη», τονίζει ο Δρ Kassouf.

«Όλοι πλένουμε και απολυμαίνουμε τα χέρια μας πολύ περισσότερο από ό,τι κάναμε παλιά», λέει η Δρ Kassouf. «Αυτό μπορεί να καταστρέψει τη λειτουργία του φραγμού του δέρματός μας με αποτέλεσμα το τραχύ, ξηρό και φλεγμονώδες δέρμα που μπορεί να αυξήσει τη διείσδυση χημικών ουσιών, αλλεργιογόνων και άλλων λοιμώξεων».

Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στην επούλωση του δέρματός σας. Τα πρώτα είναι ενυδατικά, συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ που βοηθούν στη δέσμευση του νερού στο δέρμα για την ενυδάτωσή του. Δεύτερον, υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν λιπίδια ή λίπη που είναι τα μαλακτικά τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος, βοηθώντας να κρατηθούν έξω όλα τα ανεπιθύμητα επιβαρυντικά στοιχεία.

«Και τα δύο είναι σημαντικά τώρα περισσότερο από ποτέ για την υγεία και την ομορφιά του δέρματός σας και ιδιαίτερα των χεριών σας», τονίζει η Δρ Kassouf.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr