Ο Σωστός Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου Και Τα Οφέλη Του

Ο Σωστός Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου Και Τα Οφέλη Του

Καθαρισμός προσώπου
Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση ενός υγιούς και φρέσκου δέρματος. Ωστόσο, ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος για το δέρμα μας και πρέπει να γίνει από έναν εξειδικευμένο δερματολόγο. Συνήθως, επαναλαμβάνουμε τον καθαρισμό μια φορά το μήνα ή κάθε 4-6 εβδομάδες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας, και ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια επιλογή για την φροντίδα του εαυτού μας, ειδικά για τις γυναίκες.

Γιατί πρέπει να κάνω καθαρισμό προσώπου;
Ο βαθύς καθαρισμός είναι η πιο γνωστή θεραπεία για το πρόσωπο. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δείτε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ο βαθύς καθαρισμός περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Ανάλυση του δέρματος
Απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων
Καθαρισμό του προσώπου
Απολέπιση
Χρήση ατμού
Εξαγωγή σμήγματος
Μάσκα για την επούλωση του δέρματος
Ενυδατική κρέμα

Αντηλιακό
Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια θεραπεία που περιλαμβάνει πολλά βήματα όπως η απολέπιση, το μασάζ στο πρόσωπο και τη χρήση πολλών κρεμών. Υπάρχουν πολλές θεραπείες (βιταμίνη C, ρετινόλη) ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός σας. Κάποιες είναι καλές για την σύσφιξη του δέρματος, άλλες για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αναγέννηση του δέρματος και άλλες επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δέρματος θα επιλέξετε τις κατάλληλες θεραπείες. Αν και ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι μια θεραπεία που πρέπει να γίνεται κάθε 4-6 εβδομάδες, ο γιατρός θα σας πει πόσες φορές χρειάζεται να κάνετε τη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται αρκετές θεραπείες για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γενικά, ο βαθύς καθαρισμός και η καθημερινή περιποίηση του δέρματος είναι απαραίτητα στοιχεία για τα ιδανικά αποτελέσματα.

Εκτός από βαθύ καθαρισμό υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος για να διατηρώ καθαρό το δέρμα μου;
Ένας ήπιος τρόπος για πιο υγιές δέρμα, είναι η μικροδερμοαπόξεση (microdermabrasion) μια τεχνική που έχει ως στόχο την απομάκρυνση του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα ανακτά την ελαστικότητα και τη λάμψη του.

Είναι ουσιαστικά, μια μέθοδος απολέπισης με πολλαπλά οφέλη και αποτελεί ιδανική λύση για την αναζωογόνηση του δέρματος. Είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας καθώς μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις υποχρεώσεις σας. Δεν προκαλεί ερυθρότητα και ερεθισμό στο δέρμα και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για τα χημικά πίλινγκ.

Τι προσφέρει ο βαθύς καθαρισμός;
Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος.

Επαγγελματική απολέπιση και εξαγωγή του σμήγματος
Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την αναζωογόνηση του δέρματος. Στη διάρκεια της θεραπείας ο γιατρός κάνει απολέπιση, εξαγωγή του σμήγματος, χρησιμοποιεί ατμό και εφαρμόζει μάσκες ώστε να βοηθήσει το δέρμα να ανανεωθεί στις βαθύτερες στοιβάδες του. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιές και λαμπερό δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, φυσικά με την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι.

Όπως λέει και το όνομά του είναι “βαθύς” καθαρισμός. Έτσι απομακρύνει από το δέρμα τα ανεπιθύμητα έλαια, τις τοξίνες, την βρωμιά, τα βακτήρια και όλα τα υπολείμματα της επιφάνειας του δέρματος, που συμβάλλουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις του δέρματος όπως η ακμή και η πρόωρη γήρανση.

Ανακούφιση από το στρες και φροντίδα του εαυτού
Η φροντίδα του εαυτού πρέπει να είναι προτεραιότητα για τον καθένα μας καθώς μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε το στρες της καθημερινότητας. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους ανακούφισης από το στρες και τι είναι καλύτερο από μια μέρα σε σπα; Το μασάζ σε συνδυασμό με τον βαθύ καθαρισμό προσώπου σε ένα ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον είναι μια όαση στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Υγιές και νεανικό δέρμα
Οι θεραπείες προσώπου μπορούν να αποτρέψουν τα σημάδια της γήρανσης και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ο σωστός καθαρισμός και η ενυδάτωση της επιδερμίδας αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης βελτιώνουν την ικανότητα του δέρματος να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι τα προϊόντα περιποίησης δρουν στοχευμένα και διατηρούν το δέρμα νεανικό και υγιές.

Ποια είναι τα οφέλη του βαθύ καθαρισμού;

1. Καθαρίζει τους πόρους
Ένα από τα κύρια οφέλη του βαθύ καθαρισμού είναι ότι καθαρίζει βαθιά τους πόρους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν διεσταλμένους πόρους ή δέρμα με τάση ακμής. Με τον βαθύ καθαρισμό απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα και η περίσσεια σμήγματος από τους πόρους. Ο συχνός καθαρισμός επίσης αποτρέπει την μελλοντική εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

2. Αναζωογονεί το λιπαρό δέρμα
Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια εξαιρετική θεραπεία, που καθαρίζει τους πόρους και απομακρύνει τα έλαια από την επιφάνεια του δέρματος. Επίσης εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος στο δέρμα. Αν έχετε λιπαρότητα στο “Τ” του προσώπου , αλλά το υπόλοιπο πρόσωπο είναι ξηρό, τότε ο βαθύς καθαρισμός συμβάλλει στην εξισορρόπηση της παραγωγής σμήγματος και στις δύο περιοχές.

3. Απολεπίζει το δέρμα
Ο βαθύς καθαρισμός του δέρματος επίσης συνδυάζεται με το ντεμακιγιάζ και την απολέπιση. Αν κάποιος φοράει καθημερινά προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να κάνει απολέπιση και καθαρισμό μια φορά το μήνα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνεται αποτελεσματικά η βρωμιά, το σμήγμα και τα υπολείμματα του μακιγιάζ που μπορεί να παγιδεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

4. Μειώνει τους διεσταλμένους πόρους
Ο τακτικός βαθύς καθαρισμός μειώνει το μέγεθος των πόρων. Επίσης βελτιώνει τον τόνο και την εμφάνιση των πόρων. Επιπλέον απομακρύνει τα μαύρα στίγματα , καθώς καθαρίζει τους πόρους.

5. Καταπολεμά την ακμή
Αν κάποιος έχει ακμή ή κάποιο άλλο δερματικό θέμα, ο βαθύς καθαρισμός είναι πολύ ωφέλιμος. Όταν επαναλαμβάνεται συχνά βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματος. Επίσης περιορίζει τα σπυράκια και τα σημάδια της ακμής.

Όσοι άνθρωποι έχουν διεσταλμένους πόρους ή δέρμα με τάση ακμής, ο βαθύς καθαρισμός έχει πολλά οφέλη. Είναι κατάλληλος για κάθε τύπο επιδερμίδας και βελτιώνει την υγεία του δέρματος, ενώ μειώνει την μελλοντική εμφάνιση σημαδιών. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καλό είναι να κάνετε συχνά καθαρισμό. Έτσι θα αποτρέψετε τα πιθανά προβλήματα και το δέρμα σας θα είναι υγιές και λαμπερό.

Ποια είναι τα οφέλη της μικροδερμοαπόξεσης;
Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια θεραπεία για την απολέπιση του δέρματος καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Αλλά ποια είναι τα οφέλη αυτής της θεραπείας; Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα προκαλεί σημαντικές αλλαγές στην υφή, στον τόνο και στην λάμψη της επιδερμίδας, και συμβάλλει στα:

Φρέσκο και λαμπερό δέρμα
Μείωση των ρυτίδων
Μείωση των λεπτών γραμμών
Απαλό δέρμα
Φωτεινό δέρμα
Μείωση των πόρων
Μείωση των σημαδιών
Ελαστικό δέρμα

Η φροντίδα του εαυτού μας αποτελεί προτεραιότητα!
Η φροντίδα του εαυτού είναι πολύ σημαντική και έχει πολλαπλά οφέλη στην ψυχική και στην σωματική μας υγεία. Ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Ωστόσο, αν έχετε πιο βαθιά θέματα αυτοεκτίμησης η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ θα σας βοηθήσει να τα επιλύσετε με υγιείς τρόπους.

www.therapia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr