Γιατί το ελαιόλαδο σε κρατάει πάντα νέα

Γιατί το ελαιόλαδο σε κρατάει πάντα νέα

Το ελαιόλαδο έχει υπέροχα αντιγηραντικά οφέλη για το δέρμα μας. Λειτουργεί με πολλούς τρόπους για να διατηρήσει το δέρμα μας νεανικό και υγιές για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το ελαιόλαδο βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.

Περιέχει επίσης καλή ποσότητα βιταμίνης Ε καθώς και βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά επίσης στην αναπλήρωση  της χαμένης υγρασίας. Αυτό βοηθά να απαλλαγείτε από την ξηρότητα.

Επίσης, η βιταμίνη Ε βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης , η οποία είναι σημάδι γήρανσης.

Η βιταμίνη Α έχει την ικανότητα να φωτίζει τις κηλίδες γήρανσης και να διατηρεί το δέρμα υγιές και όμορφο. Αυτή η βιταμίνη ενισχύει επίσης την έκκριση σμήγματος για να αποτρέψει την ξηρότητα καθώς και τον σχηματισμό των ρυτίδων .

Μαζί με αυτά, το ελαιόλαδο είναι η πηγή πολλών άλλων βιταμινών, μετάλλων καθώς και φυσικών ενώσεων, που βοηθούν στη θρέψη του δέρματος από μέσα και αναστρέφουν τη βλάβη που προκαλεί η γήρανση.

Τα αντιοξειδωτικά του ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και αποκαθιστούν τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος. Αυτό βοηθά επίσης στη μείωση των γραμμών, των ρυτίδων καθώς και στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.

Είναι πηγή χλωροφύλλης. Είναι μια φωτοσυνθετική ένωση και μπορεί να βρεθεί στα φυτά. Η χλωροφύλλη έχει υπέροχες αντιγηραντικές ιδιότητες και θεραπευτικά οφέλη για το δέρμα μας, που βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης.

Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης μια ειδική ένωση που αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων του δέρματος και επίσης καθυστερεί την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Επιπλέον, το σκουαλένιο που βρίσκεται στο ελαιόλαδο βοηθά στην αύξηση της ελαστικότητας  και αποτρέπει και αυτό με την σειρά του τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Κατά του καρκίνου του δέρματος.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι ερευνητές εφάρμοσαν ελαιόλαδο στο δέρμα ποντικών που εκτέθηκαν σε υπεριώδεις ακτίνες οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο, το λάδι λειτούργησε αποτρεπτικά ώστε να καταπολεμήσει τα καρκινογόνα κύτταρα. Τα ποσοστά όγκων ήταν σημαντικά χαμηλότερα στα ποντίκια που είχαν εφαρμόσει ελαιόλαδο στο δέρμα τους.

Καθώς σκοτώνει τα βακτήρια εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή, χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι φτιαγμένο με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει ώστε μειώσετε την ακμή σας σκοτώνοντας τα βακτήρια που την προκαλούν. 

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως ενυδατική κρέμα χωρίς πρόσθετα συστατικά, απλώνοντάς το απευθείας στο δέρμα σας. Από εκεί, μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν περιττό λάδι με μια πετσέτα ή ένα πανί. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο ως ενυδατική κρέμα αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο ή έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το ελαιόλαδο είναι ένα βαρύ λάδι και δεν απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Σκουπίστε το υπερβολικό λάδι για να αποτρέψετε το φράξιμο των πόρων ή την παγίδευση βακτηρίων. Επιλέξτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που δεν περιέχει πρόσθετα ή χημικά.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr