Οφέλη ομορφιάς του λουτρού με ξύδι

Οφέλη ομορφιάς του λουτρού με ξύδι

Το ξύδι δεν είναι μόνο ένα πολύ χρήσιμο συστατικό στην κουζίνα μας, αλλά έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και φυσικά την ομορφιά. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ξιδιού που διατίθενται στην αγορά, όπως λευκό ξύδι, μηλόξυδο, ξύδι κρασιού κ.λπ. Το ξύδι χρησιμοποιείται σε φυσικές θεραπείες για διάφορα προβλήματα δέρματος και υγείας για πάνω από 10.000 χρόνια. Στην Αγιουρβέδα, τα παρασκευάσματα με ζεστό ξύδι, τα μουλιάσματα και τα λουτρά χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για την ανακούφιση από τον πόνο, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τη διαφορετική κατάσταση του δέρματος και την αποτοξίνωση.

Οφέλη ομορφιάς του λουτρού με ξύδι
Μεταξύ αυτών, το μηλόξυδο είναι ένα από τα παλαιότερα αλλά και πιο χρήσιμα. Το μηλόξυδο είναι αυτό που χρησιμοποιείται στο μπάνιο με ξύδι. Είναι μια πηγή ενέργειας από βιταμίνες Β, βιταμίνη C και μέταλλα φιλικά προς το δέρμα. Είναι θρεπτικό και ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Πώς να κάνετε μπάνιο με ξύδι
Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό. Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια μηλόξυδο στο νερό. Αν είναι μπανιέρα, τότε μουλιάστε εκεί για 20-30 λεπτά. Φροντίστε να βρέξετε και τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια, καθαρίστε το δέρμα σας με μια πετσέτα και συνεχίστε με ένα κρύο ντους.

Οφέλη ομορφιάς του λουτρού με ξύδι
Ξίδι για την περιποίηση του δέρματος

Αποτοξινωτικό

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λουτρών αποτοξίνωσης. Αλλά κανένα από αυτά δεν λειτουργεί σαν το μπάνιο με ξύδι όταν πρόκειται να ξεπλύνει τις τοξίνες από το δέρμα μας. Απλώς ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία και απολαύστε απαλό και καθαρό δέρμα. Και μόλις απελευθερωθούν οι τοξίνες από το σώμα, νιώθετε φρέσκοι και χαλαροί. Αυτό ακριβώς κάνει το μπάνιο με ξύδι, χαλαρώνοντας το μυαλό και το σώμα μας με την αποτοξίνωση.

Μείωση της οσμής του σώματος

Χρησιμοποιούμε τόσα πολλά είδη αποσμητικά, body splash, αρώματα, roll on για να απαλλαγούμε από το σπρέι σώματος. Αλλά συχνά το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. Αλλά τα λουτρά με ξύδι βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Η οσμή του σώματος προκαλείται από τη συσσώρευση βακτηρίων που αναμειγνύονται με τον ιδρώτα του σώματος. Το λουτρό με ξύδι όχι μόνο σκοτώνει αυτά τα βακτήρια αλλά αποτρέπει και τη μελλοντική εμφάνισή τους.

Εξαλείφει τα προβλήματα του δέρματος και των μαλλιών

Το μπάνιο με ξύδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα δερματικά μας προβλήματα. Εάν υποφέρετε από ξηρό δέρμα, ξεφλουδισμένο δέρμα ή πιτυρίδα , τότε το μπάνιο με ξύδι θα είναι η μοναδική σας λύση για όλες τις ανησυχίες για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr