Τα μαγικά στην ανάπλαση και το φυσικό κολλαγόνο απο το σταφυλοκουκουτσέλαιο (επούλωση ακόμη και απο τις φθορές του ήλιου)

Τα μαγικά στην ανάπλαση και το φυσικό κολλαγόνο απο το σταφυλοκουκουτσέλαιο (επούλωση ακόμη και απο τις φθορές του ήλιου)

Γνωστό διεθνώς για την αποτελεσματικότητα του  σε πρόσωπο και σώμα, το λάδι σταφυλιού είναι μια κατηγορία μόνο του. Πολυεργαλείο στην ομορφιά, στην ενυδάτωση, στην θεραπεία των βλαβών του δέρματος, είναι επίσης το αγαπημένο λάδι πολλών γυναικών. Υπάρχουν πολλές συνταγές που ενισχύουν την δραστικότητα του και κάνουν θαύματα. Ας δούμε τι προσφέρει στο φυσικό μας κολλαγόνο, στην ελαστικότητα, στην ανάπλαση, στην λάμψη, αλλά και στην ενυδάτωση ή σε ένα ταλαιπωρημένο, ασφυκτικά ξηρό δέρμα, μετά το καλοκαίρι αλλά και κάθε μήνα του χρόνου καθώς εκπαιδευει το δέρμα μας να αντιστέκεται.

7 Οφέλη του ελαίου σταφυλιού για τη φροντίδα του δέρματος

Λουτρό με κρασί!

– Το έλαιο σταφυλιού είναι ένα υποπροϊόν της οινοποίησης. Μόλις παρασκευαστεί το κρασί με το πάτημα των σταφυλιών, οι σπόροι των σταφυλιών χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή του λαδιού. Είναι ένα πολύ υγιεινό φυτικό έλαιο. Γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Μαζί με αυτό, η υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε και τα λιπαρά οξέα της αλυσίδας ωμέγα το καθιστούν επίσης μια θαυμάσια φυσική θεραπεία του δέρματος.

Οφέλη του ελαίου σταφυλιού για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Στα συν του είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το έλαιο σταφυλιού περιέχει ορισμένες πολυφαινολικές ενώσεις που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα από αυτά είναι η προανθοκυανιδίνη και μελέτες έχουν βρει ότι η αντιοξειδωτική δύναμη της συγκεκριμένης ένωσης είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή της βιταμίνης Ε και 50 φορές μεγαλύτερη από αυτή της βιταμίνης C.

Ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, το έλαιο σταφυλιού, με τακτική εφαρμογή, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, όπως κηλίδες από τον ήλιο, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τα άτομα με λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα, πρέπει να συμπεριλάβουν το έλαιο σταφυλιού στο πρόγραμμα περιποίησης τους. Έχει ήπια στυπτικά οφέλη. Επίσης, περιέχει καλή ποσότητα ωμέγα 6 λιπαρών οξέων . Βοηθά στη μείωση της απώλειας νερού από το δέρμα και ενισχύει τον φραγμό του δέρματος καθώς επίσης βοηθά στην καταπολέμηση των εξανθημάτων. Επιπλέον, οι αντιμικροβιακές ιδιότητες βοηθούν για ένα δέρμα λείο.

Το ωμέγα 6 λιπαρό οξύ, γνωστό και ως λινολεϊκό οξύ, είναι ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας και βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής  που σχετίζεται με τα ξεσπάσματα ακμής.

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν χαμηλότερη ποσότητα λινολεϊκού οξέος στο δέρμα τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Η τακτική χρήση του ελαίου σταφυλιού βοηθά στην αναπλήρωση της επιδερμίδας με λινολεϊκό οξύ  ενώ διατηρεί ακατάπαυστα την ιδανική ισορροπία  λιπαρότητας.

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι το έλαιο σταφυλιού περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης Ε. Αυτή η βιταμίνη είναι γνωστή ως «βιταμίνη ομορφιάς». Παρέχει αντιοξειδωτική υποστήριξη . Επιπλέον, μπορεί να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία, κάνοντας έτσι το δέρμα να φαίνεται απαλό, ελαστικό και νεανικό.

Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο έλαιο σταφυλιού συνεργάζονται για να εξαφανίσουν τις ουλές και να ελαφρύνουν τα σημάδια, κάνοντας έτσι το δέρμα καθαρό και πιο όμορφο.

Το έλαιο σταφυλιού βοηθά επίσης στην επούλωση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο και δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μελάγχρωσης . Με τη συνεχή χρήση, η αντιοξειδωτική του προανθοκυανιδίνη βοηθά να αποκτήσετε ομοιόμορφο τονωμένο δέρμα εκ των έσω.

Ως πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ενώσεων, το έλαιο σταφυλιού, όταν χρησιμοποιείται τακτικά για την περιποίηση του δέρματος, βοηθά στην προστασία του από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο σταφυλιού βοηθά στην αποκατάσταση των επιπέδων κολλαγόνου και στη μείωση της εμφάνισης ραγάδων και λεπτών γραμμών.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο σταφυλιού για τη φροντίδα του δέρματος

Παρακάτω σας παραθέτουμε και δύο μάσκες ομορφιάς μια για την λεύκανση προσώπου κατά των κηλίδων και μια για την ανάπλαση με καθαρό περίγραμμα και λάμψη.

 

Έλαιο σταφυλιού και ελαιόλαδο για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος ως καθημερινή κρέμα μέρας και νύκτας. Ένα μαγικό φίλτρο!

Ετοιμάστε ένα μείγμα λαδιού προσθέτοντας μερικές σταγόνες έλαιο σταφυλιού μέσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό σας με τα δάχτυλά σας.

Συνεχίστε το μασάζ μέχρι το δέρμα σας να τα απορροφήσει. Αφήστε το μείγμα στην επιδερμίδα σας για μια ώρα και μετά σκουπίστε την περίσσεια με μια υγρή πετσέτα.

Εφαρμόστε ξανά αυτό το αντιγηραντικό προϊόν περιποίησης δέρματος με έλαιο σταφυλιού και ελαιόλαδο κάθε μέρα σαν κρέμα!

 

2η συνταγή ομορφιάς για λεύκανση προσώπου κατά των κηλίδων

Πάρτε μια ώριμη παπάγια και κόψτε μερικά κομμάτια από αυτήν. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και ετοιμάζουμε μια λεπτή πάστα. Το βγάζουμε και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σταφυλέλαιο.

Ανακατέψτε και εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό. Κάντε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά και αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για άλλα 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό.

Εφαρμόστε ξανά αυτό το απλό φάρμακο για τη λεύκανση του δέρματος με έλαιο σταφυλιού και παπάγια 2-3 φορές την εβδομάδα. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Σταφυλοκουκουτσέλαιο ο επιταχυντής ανάπλασης και κολλαγόνου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr