Έτσι φεύγουν τα μαυρισμένα γόνατα, οι αγκώνες και τα σκούρα σημεία. Οι καλύτερες σπιτικές συνταγές.

Έτσι φεύγουν τα μαυρισμένα γόνατα, οι αγκώνες και τα σκούρα σημεία. Οι καλύτερες σπιτικές συνταγές.

Τα σκούρα γόνατα μπορεί να είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης νεκρών κυττάρων του δέρματος, έκθεσης στον ήλιο, τριβής, ξηρότητας, μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης κ.α. Δείτε παρακάτω τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε.

Η ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου

1. Ζάχαρη και χυμός λεμονιού για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα;

Πάρτε 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και προσθέστε λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες νερό . Ανακατεύουμε μαζί για να σχηματιστεί μια πυκνή πάστα.

Εφαρμόστε το και στα δύο γόνατα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για απολέπιση. Μετά από λίγα λεπτά απολέπισης, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Εφαρμόστε ξανά  2-3 φορές την εβδομάδα .

Οφέλη –
Ζάχαρη –
Το scrub με ζάχαρη έχει εκπληκτικά οφέλη για το δέρμα μας. Απολεπίζει φυσικά  και παρέχει  χημική απολέπιση.

Τα μικρά, ελαφρώς χοντρά σωματίδια ζάχαρης απολεπίζουν τοπικά το δέρμα και απομακρύνουν τους ρύπους,  και τα νεκρά κύτταρα για να αποκαλύψουν ομοιόμορφα τονωμένο και λαμπερό δέρμα.

Η ζάχαρη είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές γλυκολικού οξέος, που θεωρείται ως ένα πολύ ισχυρό άλφα υδροξυ οξύ.

Το γλυκολικό οξύ διεισδύει στο δέρμα και βοηθά στη διάλυση της «κόλλας» που δεσμεύει τα νεκρά κύτταρα. Προάγει επίσης την ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων.

Γι αυτό βοηθά να απαλλαγούμε από τα σκούρα γόνατα και κάνει το δέρμα πιο φρέσκο ​​και νεανικό.

Η βλάβη από τον ήλιο είναι η κύρια αιτία πίσω από τα σκούρα γόνατα και το γλυκολικό οξύ είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της γήρανσης .

Η τακτική εφαρμογή του scrub με ζάχαρη καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης  και επίσης αναστρέφει τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες UV του ήλιου.

Η ξηρότητα μπορεί επίσης να προκαλέσει σκούρα γόνατα. Η ζάχαρη είναι ένα φυσικό υγραντικό. Μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το περιβάλλον και στη συνέχεια να την κλειδώσει στο δέρμα. 

Τα scrub με ζάχαρη βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα, η οποία οδηγεί σε καλύτερη ροή οξυγόνου στα κύτταρα  και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι διατηρείται το δέρμα λείο και ελαστικό .

Χυμός λεμονιού –
Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστός για τα υπέροχα οφέλη λεύκανσης και λάμψης του δέρματος. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

Μπορεί να ξεπλύνει τις τοξίνες από το δέρμα, κάτι που διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό .

Ένα άλλο πλεονέκτημα της βιταμίνης C είναι ότι έχει την ικανότητα να μειώνει την παραγωγή μελανίνης . Η μελανίνη είναι η φυσική χρωστική ουσία που καθορίζει το χρώμα του δέρματός μας.

Περισσότερη ποσότητα μελανίνης οδηγεί σε πιο σκούρο τόνο δέρματος, ενώ λιγότερη συσσώρευση μελανίνης φωτίζει την επιδερμίδα. Με τον έλεγχο της σύνθεσης μελανίνης, η βιταμίνη C παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να απαλλαγούμε από τα σκοτεινά γόνατα.

Επιπλέον, η βιταμίνη C έχει φυσικά αντιοξειδωτικά οφέλη. Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών καθώς και των εξωτερικών παραγόντων που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα  και να της δώσουν σκούρες σκιές.

Το κολλαγόνο παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στη βελτίωση του τόνου και της υφής . Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου .

Αυτό βοηθά περαιτέρω στη μείωση της υπέρχρωσης στα γόνατα και επίσης κάνει το δέρμα λείο, υγιές και απαλό.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο χυμός λεμονιού λειτουργεί υπέροχα για να απαλλαγούμε από τα σκούρα γόνατα είναι λόγω της περιεκτικότητάς του σε κιτρικό οξύ. Το κιτρικό οξύ είναι γνωστό για τις εξαιρετικές καθαριστικές του ιδιότητες.

Βοηθά στην απολέπιση και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών, της βρωμιάς και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα οποία διαφορετικά μπορεί να συσσωρευτούν και να κάνουν τα γόνατα να φαίνονται σκούρα.

 

2. Γιαούρτι και χυμός ντομάτας για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα

Κόβουμε  μια φρέσκια ντομάτα στη μέση και με τη βοήθεια του τρίφτη τρίβουμε τη μισή ντομάτα. Βγάζουμε το χυμό από την τριμμένη ντομάτα και τη μαζεύουμε σε ένα μπολ.

Προσθέστε λίγο φρέσκο ​​και χωρίς γεύση γιαούρτι στον χυμό ντομάτας και ανακατέψτε μαζί. Εφαρμόστε το και στα δύο γόνατα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με σκέτο νερό.

Εφαρμόστε ξανά αυτή τη σπιτική θεραπεία με γιαούρτι και χυμό ντομάτας για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα (2-3 φορές την εβδομάδα).

Οφέλη –
Γιαούρτι –
Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα και να αποκαταστήσετε το υγιές, ομοιόμορφο τονισμένο δέρμα. Στην πραγματικότητα λειτουργεί με πολλαπλό τρόπο για να τονώσει την επιδερμίδα μας.

Η υπερβολική ξηρότητα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε σκούρα γόνατα και το γιαούρτι θεωρείται ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα . Η τακτική εφαρμογή του γιαουρτιού θεραπεύει την ξηρότητα και σταδιακά το σκοτάδι εξαφανίζεται.

Μπορεί να ελέγξει την παραγωγή μελανίνης. Υπάρχει ένα ένζυμο γνωστό ως Τυροσινάση, το οποίο επηρεάζει άμεσα την παραγωγή της.

Το γιαούρτι έχει την ικανότητα να αναστέλλει την παραγωγή αυτού του ενζύμου , και βοηθά στη μείωση της παραγωγής μελανίνης στο δέρμα και σταδιακά ελαφραίνει τον αποχρωματισμό του .

Η απολέπιση είναι απαραίτητη αν θέλετε ομοιόμορφα τονωμένο, απαλό και λείο δέρμα. Το γιαούρτι έχει απολεπιστικά οφέλη  χάρη στην παρουσία γαλακτικού οξέος. Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ισχυρό AHA.

Απολεπίζει  και διαλύει τα νεκρά κύτταρα που συχνά προκαλούν σκούρα γόνατα. Μαζί με την απολέπιση, το γαλακτικό οξύ ενυδατώνει και θρέφει κάνοντας το δέρμα λείο.

Περιέχει πολλές φιλικές προς το δέρμα βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Β2. Β5, Β12 κ.λπ. Η βιταμίνη Β2, με τα αντιοξειδωτικά της οφέλη, ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων, βοηθώντας έτσι να απαλλαγούμε από τα σκοτεινά γόνατα και τους αγκώνες.

Η βιταμίνη Β5 που βρίσκεται στο γιαούρτι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση του αποχρωματισμού του δέρματος και να βοηθήσει στην φωτεινότητα του.

Τοματοχυμος –
Οι ντομάτες είναι γνωστές για τα εξαιρετικά οφέλη λεύκανσης . Εχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες, λόγω της περιεκτικότητάς της σε κιτρικό οξύ.

Το κιτρικό οξύ απολεπίζει το δέρμα και αφαιρεί τα χρωματισμένα και κατεστραμμένα κύτταρα.

Μαζί με το κιτρικό οξύ, η ντομάτα περιέχει πολλές φιλικές προς το δέρμα βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, βιταμινών Β, βιταμίνης C κ.λπ. 

Η βιταμίνη Α καθώς και η βιταμίνη Β βοηθούν στη λεύκανση ενισχύοντας την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Περιέχει επίσης υψηλή ποσότητα βιταμίνης C.

Η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να ελέγχει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα και να φωτίζει τη μελάγχρωση .

Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και αποκαθιστά τη φυσική του ελαστικότητα.

Εχει επίσης την ικανότητα να απομακρύνει τις τοξίνες.

Η φθορά από τον ήλιο είναι μια κύρια αιτία πίσω από το σκουρόχρωμο των γονάτων και των αγκώνων. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο παρέχει προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο .

Μαζί με τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά, η ντομάτα περιέχει επίσης μια σειρά από μέταλλα, τα οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την καταπολέμηση των βλαβών από τον ήλιο.

Η υπερβολική ξηρότητα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε σκούρα γόνατα. Η ντομάτα περιέχει ασβέστιο και κάλιο και τα δύο αυτά μέταλλα βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος και στη θεραπεία της ξηρότητας.

Το κλειδί για την επίτευξη υγιούς και άψογης επιδερμίδας είναι η διατήρηση της ιδανικής ισορροπίας του pH στην επιδερμίδα. Η όξινη φύση του χυμού ντομάτας βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ισορροπίας του pH του δέρματος και διατηρεί το δέρμα απαλό, λείο και λαμπερό.

3. Ρυζάλευρο και ωμό γάλα για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα

Σε ένα μπολ, πάρτε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού και προσθέστε λίγο νωπό γάλα σε αυτό. Ανακατέψτε και εφαρμόστε το και στα δύο γόνατα, κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Κρατήστε το στο δέρμα για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εφαρμόστε ξανά αυτό το σπιτικό scrub με ρυζάλευρο και νωπό γάλα 2-3 φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα με φυσικό τρόπο.

Οφέλη –
Ρυζάλευρο –
Το ρυζάλευρο λειτουργεί ως εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό για το δέρμα μας. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και ελαφρύνει σταδιακά τον αποχρωματισμό του δέρματος.

Είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και οι βιταμίνες Β είναι γνωστό ότι ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο, τα νέα και καθαρά κύτταρα του δέρματος αντικαθιστούν τα κατεστραμμένα και με μελάγχρωση .

Μπορεί επίσης να βελτιώσει την παραγωγή κολλαγόνου 

Ένα άλλο σημαντικό όφελος από τη χρήση αλεύρου ρυζιού είναι ότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή μελανίνης . Η μειωμένη ποσότητα μελανίνης βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης.

Η βλάβη από τον ήλιο είναι μια σημαντική αιτία πίσω από τα σκοτεινά γόνατα. Το ρυζάλευρο είναι μια υπέροχη φυσική θεραπεία για τη θεραπεία του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο. Περιέχει αλλαντοΐνη που μπορεί να καταπραΰνει αποτελεσματικά τα ηλιακά εγκαύματα και παρέχει ανακούφιση στο δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο.

Μάλιστα, λειτουργεί και ως φυσικό αντηλιακό, λόγω της παρουσίας PABA ή παρααμινοβενζοϊκού οξέος .

Ωμό γάλα –
Το νωπό γάλα έχει εξαιρετικές ιδιότητες λεύκανσης. Είναι πλούσιο σε πολλά απαραίτητα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών A, B2, B12, D καθώς και μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο κ.λπ.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θρέφουν το δέρμα από μέσα, επιδιορθώνουν τις βλάβες και βοηθούν στην αποκατάσταση.

Οι βιταμίνες Α και Β στο γάλα παίζουν ζωτικό ρόλο στη λεύκανση του τόνου του δέρματος.

Η βιταμίνη D βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και διατηρεί τη φυσική ελαστικότητα  καθώς και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση μελάγχρωσης.

Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας σημαντικός λόγος πίσω από το σκουρόχρωμο των γονάτων. Μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα ξηρό, παχύ και ρυτιδωμένο. Ωστόσο, τα εκπληκτικά ενυδατικά οφέλη του γάλακτος μπορούν  να βοηθήσουν στην επούλωση του ξηρού δέρματος καθώς και στην αποκατάσταση της φυσικής μας επιδερμίδας.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη λεύκανση του δέρματος είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε γαλακτικό οξύ. Το γαλακτικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των AHA και απολεπίζει υπέροχα το δέρμα για να αποκαταστήσει τη φυσική μας επιδερμίδα.

Το γαλακτικό οξύ έχει την ικανότητα να διαλύει τα νεκρά, κατεστραμμένα και χρωματισμένα κύτταρα , και έτσι να φωτίζει τα σκούρα γόνατα με την πάροδο του χρόνου.

Παρέχει επίσης μια ώθηση ενυδάτωσης.

4. Ωμό μέλι και μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα

Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε λίγο ωμό μέλι σε αυτό. Ανακατέψτε και τα δύο για να φτιάξετε μια πάστα. Απλώστε το στα γόνατα, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά.

Αφήστε το να καθίσει στο δέρμα για 10-12 λεπτά πριν ξεπλυθείτε με σκέτο νερό. Εφαρμόστε ξανά αυτό το φάρμακο με ωμό μέλι και μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οφέλη –
Ακατέργαστο μέλι –
Το ακατέργαστο μέλι είναι γνωστό ως “χλωρίνη” της ίδιας της φύσης. Έχει την ικανότητα να φωτίζει το χρώμα του δέρματος με τη βοήθεια του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Όταν απλώνουμε ωμό μέλι στο δέρμα και το αφήνουμε για αρκετή ώρα, αρχίζει να απελευθερώνει υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, με τις φυσικές λευκαντικές του ιδιότητες, βοηθά στη μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος.

Το ωμό μέλι έχει επίσης εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες. Περιέχει γλυκονικό οξύ (ένα AHA) και διάφορα φυσικά ένζυμα που συνεργάζονται για την απολέπιση του δέρματος και την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του  που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια του . Αυτό βοηθά στο να φωτιστούν τα σκούρα γόνατα με τακτική χρήση.

 Το ακατέργαστο μέλι έχει την ικανότητα να βελτιώνει την ικανότητα του δέρματός μας να αναζωογονείται μετά από βλάβη από τον ήλιο.

Φωτίζει το μαύρισμα στον ήλιο και αποκαθιστά γρήγορα το ομοιόμορφο τονωμένο δέρμα. Επιπλέον, το ακατέργαστο μέλι είναι η αποθήκη πολλών φιλικών προς το δέρμα βιταμινών και μετάλλων.

Περιέχει θειαμίνη (βιταμίνη Β1), ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), νιασίνη (βιταμίνη Β3), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6) κ.λπ. καθώς και μέταλλα όπως ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρο κ.λπ.

Όλες αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά για το δέρμα μας και βοηθούν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του .

Επίσης, είναι μια εξαιρετική πηγή πολλαπλών αντιοξειδωτικών. Αυτά τα αντιοξειδωτικά παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο στο φωτισμό των σκούρων γονάτων.

Μαγειρική σόδα –
Η μαγειρική σόδα έχει εκπληκτικά οφέλη απολέπισης για το δέρμα μας, γι’ αυτό και λειτουργεί τόσο υπέροχα όταν  φωτίζει  το σκούρο δέρμα.

Η έλλειψη απολέπισης μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα  ολοένα και σκουρόχρωμο δέρμα. Η χρήση μαγειρικής σόδας για απολέπιση αφαιρεί όλα τα νεκρά κύτταρα  και βοηθά επίσης στο να φωτιστούν τα σκούρα γόνατα.

Το κλειδί για απαλό, ελαστικό καθώς και λαμπερό δέρμα είναι να διατηρήσετε το ιδανικό επίπεδο pH. Η μαγειρική σόδα, όντας αλκαλικής φύσης, βοηθά στην εξισορρόπηση του επιπέδου pH του δέρματος.

Αυτό με τη σειρά του το προστατεύει από τις υπερβολικές σκιές, που είναι μία από τις κύριες αιτίες σκούρων γονάτων και αγκώνων.

Η μαγειρική σόδα έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες . Η τακτική εφαρμογή μαγειρικής σόδας αποβάλλει τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες από το δέρμα, αποτρέποντας έτσι τον αποχρωματισμό του .

Αυτές ήταν τέσσερις καταπληκτικές σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τα σκούρα γόνατα με φυσικό τρόπο. Ενώ μπορείτε να θεραπεύσετε τα σκούρα γόνατά σας με αυτές τις θεραπείες, υπάρχουν λίγοι εύκολοι τρόποι για να αποτρέψετε και τα σκούρα γόνατα, όπως η τακτική ενυδάτωση, η απολέπιση και η εφαρμογή αντηλιακού.

www.beautifulhameshablog.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr