Αποτοξίνωση της επιδερμίδας στο σπίτι. Έτσι θα της δώσετε τέλεια όψη!

Αποτοξίνωση της επιδερμίδας στο σπίτι. Έτσι θα της δώσετε τέλεια όψη!

Skin Detox | Πώς να αποτοξινώσεις το δέρμα σου για μια λεία, λαμπερή όψη
Το skin detox που όλες χρειαζόμαστε 

ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Και μόνο στο άκουσμα του όρου “detox” σού έρχονται αναπόφευκτα στο μυαλό εξαντλητικές δίαιτες και ειδικές διατροφές με πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και συστατικά με στόχο την ολοκληρωτική απαλλαγή του οργανισμού από τις τοξίνες. Και όντως, σε ένα μεγάλο βαθμό το body detox είναι και αυτό. Όμως τι γίνεται με το skin detox;

Πρόκειται για μια τάση που έχει πρόσφατα αγκαλιαστεί από κάποιες skin gurus, και ουσιαστικά σημαίνει περίπου το ίδιο πράγμα με το body detox. Την απομάκρυνση βλαβερών, τοξικών ουσιών από την από την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Και ποιες είναι αυτές; Οι ρύποι, η λιπαρότητα, η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται στους πόρους, αλλά και ενδεχομένως ορισμένα συστατικά που μπορεί να περιέχονται σε διάφορα καλλυντικά και να είναι ερεθιστικά για το δέρμα (βλ. για παράδειγμα σιλικόνες). Εξού και το clean beauty trend, με εντελώς “καθαρά” beauty products, έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις τελευταία.

Και σε αυτό το σημείο έρχεται να παίξει μεγάλο ρόλο μια “νέα” skincare κατηγορία, που περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα detox skincare προϊόντων για βαθύ, αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος αλλά και προστασία από εξωτερικούς παράγοντες που επιτίθενται σε αυτό. Στην ουσία, τα detox προϊόντα δρουν επιφανειακά στην επιδερμίδα, αφού δεν αφαιρούν τοξίνες από αυτή, αλλά έχουν μεγάλη αξία αφού χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν τη διατηρούν καθαρή, υγιή και λαμπερή.

Κι επειδή πιθανολογούμε ότι θα έχεις μόλις γυρίσει από τις διακοπές του Πάσχα, όπου σίγουρα θα εκτέθηκες στον δυνατό ήλιο των τελευταίων ημερών, δες πώς θα κάνεις skin detox τις επόμενες μέρες – πίστεψέ μας, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

The steps
#1. First things first, κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ. Προσπάθησε, αν αυτό είναι δυνατόν, να μην βαφτείς καθόλου για 2-3 μέρες, έτσι ώστε να αφήσεις το περιθώριο στο δέρμα σου να “αναπνεύσει”.

#2. Δώσε σημασία στον καλό καθαρισμό στο σπίτι, δύο φορές την ημέρα. Στις διακοπές πολλές γυναίκες τείνουν να τον αμελούν ή να ξεχνιούνται, οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να επανορθώσεις.

#3. Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση – αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις καθημερινά. Εξ ου και είναι τόσο σημαντικό να κάνεις απολέπιση (μηχανική ή χημική) μια με δύο φορές την εβδομάδα. Αν φοβάσαι τυχόν ερεθισμούς επειδή έχεις ευαίσθητο δέρμα, υπάρχουν ήπια scrubs, ειδικά δημιουργημένα για να σέβονται και να περιποιοὐνται απαλά τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Στην αγορά θα βρεις toners και serums με AHAs και BHAs που κάνουν χημική απολέπιση με θεαματικά αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται πανεύκολα. Όπως επίσης θα βρεις και αντίστοιχες peeling masks με οξέα που τις εφαρμόζεις στο πρόσωπο, περιμένεις λίγα λεπτά και ξεβγάζεις, αποκαλύπτοντας ένα λείο, απαλό δέρμα.

#4. Ποια συστατικά χρειάζεσαι για την αποτελεσματική προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις; Αντιοξειδωτικά, αντηλιακά φίλτρα και ρετινοειδή. Ένταξε στην πρωινή ρουτίνα σου έναν ορό ή ενυδατική με βιταμίνη C, που έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρά μας και οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας. Το αντηλιακό είναι, όπως ήδη γνωρίζεις, απαραίτητο χειμώνα καλοκαίρι, καθώς προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία που ευθύνεται για την (πρόωρη) γήρανση του δέρματος, γι᾽αυτό και δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ το πρωί – αλλά και να το ανανεώνεις κάθε 2-3 ώρες. Τέλος, η ρετινόλη ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου για πιο ελαστικό, λείο δέρμα και μπορεί να εφαρμόζεται στη βραδινή skincare ρουτίνα σου. Επειδή όμως είναι φωτοευαίσθητη, πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό το επόμενο πρωί – και ενδεχομένως να σταματήσεις τη χρήση της τους καλοκαιρινούς μήνες, επανεκκινώντας το φθινόπωρο.

www.missbloom.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr