Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες;

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται ως βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες αλλά και σε πολλά τρόφιμα, όπως το ηλιέλαιο.
Πολλοί λένε ότι η χρήση κρέμας που περιέχει βιταμίνη Ε δεν μειώνει τα σημάδια των ρυτίδων και των γραμμών, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι η χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την εμφάνιση βαθιών γραμμών. Εάν αυτές οι κρέμες είναι αποτελεσματικές, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν είναι η βιταμίνη Ε ή κάποιο άλλο συστατικό που μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

Η βιταμίνη Ε βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα αμύγδαλα.

Είτε η χρήση της βιταμίνης Ε για τις ρυτίδες είναι αποτελεσματική είτε όχι, δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση προϊόντων που την περιέχουν για αυτόν τον σκοπό. Εάν το προϊόν που αγοράζετε δεν έχει καμία επίδραση στην εμφάνιση του προσώπου σας, τότε απλώς έχετε σπαταλήσει τα χρήματά σας. Όταν δοκιμάζετε μια νέα κρέμα, φροντίστε να τη χρησιμοποιείτε για τουλάχιστον ένα ή δύο μήνες, καθώς πολλά προϊόντα μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα. Κάποια χρειάζονται ακόμη περισσότερο.

Πολλά συμπληρώματα δέρματος περιέχουν βιταμίνη Ε.

Ενώ ορισμένοι γιατροί δεν πιστεύουν ότι η χρήση της βιταμίνης Ε για τις ρυτίδες φέρνει αποτέλεσμα, υπάρχουν και εκείνοι που δηλώνουν το αντίθετο. Επίσης πολλές γυναίκες που την χρησιμοποιούν την θεωρούν αναντικατάστατη.  Πολλές κρέμες στην αγορά περιέχουν αυτό το συστατικό, αν και έχουν επίσης πολλά άλλα που μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα κάθε συγκεκριμένου προϊόντος. Στο επιστημονικό πεδίο φαίνεται ότι επικρατεί μια σύγχυση.Τα επιστημονικά δεδομένα φαίνεται να είναι στο πλευρό των γιατρών που δεν υποστηρίζουν τη χρήση της βιταμίνης Ε σε μορφή κρέμας, αν και οι μελέτες συμβσίνει να δείχνουν αντικρουόμενα στοιχεία.

Η χρήση κρέμας βιταμίνης Ε μπορεί να μειώσει ή όχι τα σημάδια γήρανσης;
Αν και η χρήση μιας κρέμας βιταμίνης Ε μπορεί ή όχι να μειώσει τα σημάδια γήρανσης, η κατανάλωση μιας δίαιτας με επαρκή επίπεδα αυτής της βιταμίνης μπορεί να είναι ευεργετική για την επιδερμίδα σας. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως το μάνγκο, το καλαμπόκι, η σόγια και τα αμύγδαλα. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των ιστών από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες είναι μία από τις κύριες αιτίες της διάσπασης του κολλαγόνου και των ρυτίδων που προκύπτουν.

Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του δέρματος από τις βλάβες από τον ήλιο και την πρόωρη γήρανση
Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα:

Η καλύτερη προστασία έναντι της φωτοφθοράς ή της ζημιάς από τον ήλιο είναι η αποφυγή της έκθεσης στις υπεριώδεις ακτίνες (UV), είτε από τον ήλιο είτε από το σολάριουμ. Εκτός αυτού, αφού πρέπει να βγούμε έξω για να ζήσουμε τη ζωή μας, θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό για να αποτρέψετε τη βλάβη του δέρματος και τα ηλιακά εγκαύματα.

Αλλά οι βιταμίνες μπορούν επίσης να προσφέρουν κάποια πρόσθετη προστασία. Η προστασία από τις βλάβες από τον ήλιο είναι ένα κοινό θέμα μεταξύ των κορυφαίων βιταμινών για το δέρμα σας και η βιταμίνη Ε δεν αποτελεί εξαίρεση. Ως αντιοξειδωτικό, μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του δέρματός και η βλάβη από τον ήλιο (ή η φωτογήρανση) επιδεινώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει.

2. Μπορεί να εξουδετερώσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες
Η βλάβη από τον ήλιο οδηγεί επίσης σε φλεγμονή, η οποία βλάπτει περαιτέρω το δέρμα  και επιδεινώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Ευτυχώς, η βιταμίνη Ε όχι μόνο δρα ως αντιοξειδωτικό, αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εξαιτίας αυτού, η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει με την ακμή , την ψωρίαση και το ατοπικό έκζεμα και άλλες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις (Keen, 2016).

3. Μπορεί να προστατεύει το λιπιδικό φράγμα και να κλειδώσει την υγρασία
Μία από τις πρωταρχικές λειτουργίες του δέρματός μας είναι να λειτουργεί ως φραγμός στον έξω κόσμο. Όπως πολλοί άλλοι τύποι κυττάρων στο σώμα μας, τα κύτταρα του δέρματος σας έχουν λιπιδικές μεμβράνες. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν κυτταρική βλάβη είναι η διάσπαση της μεμβράνης των λιπιδίων (λιπών) στα κύτταρα σας. Οι λιπιδικές μεμβράνες στο πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος κλειδώνουν την υγρασία, εμποδίζοντάς σας να χάνετε άσκοπα νερό και ηλεκτρολύτες. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της διάσπασης αυτού του στρώματος και να θεραπεύσει την κυτταρική βλάβη που έχει ήδη γίνει από τις ελεύθερες ρίζες (Keen, 2016).

Οι περισσότερες αντιγηραντικές κρέμες χωρίς ιατρική συνταγή περιέχουν μεταξύ.05 και 1 τοις εκατό βιταμίνη Ε ως ένα από τα ενεργά συστατικά τους. Αναζητήστε ένα προϊόν με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε ( άλφα-τοκοφερόλη είναι συχνά το όνομα με το οποίο την συναντάμε) ή αναζητήστε καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε.

Δείτε πώς να εφαρμόσετε λάδι βιταμίνης Ε στο πρόσωπό σας ως ολονύκτια θεραπεία:

Πλύνετε το πρόσωπό σας από οποιοδήποτε μακιγιάζ ή άλλα προϊόντα δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας στη συνέχεια με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας.
Εάν χρησιμοποιείτε καθαρό έλαιο βιταμίνης Ε, ανακατέψτε μία ή δύο σταγόνες από αυτό για κάθε 10 σταγόνες ελαίου φορέα, όπως λάδι jojoba, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας .

Εφαρμόστε το μείγμα ή τον ορό βιταμίνης Ε της επιλογής σας στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας. Τρίψτε το πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις καθώς εφαρμόζετε τη θεραπεία, έτσι ώστε να τονώσετε την κυκλοφορία και να απλώσετε το προϊόν όσο πιο μακριά γίνεται.

Περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά μετά την εφαρμογή πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας σε ένα μαξιλάρι ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια. Αυτή η θεραπεία είναι καλύτερο να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα ως μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Θεραπείες μάσκας

Οι θεραπείες μάσκας ομορφιάς που περιέχουν βιταμίνη Ε μπορεί να έχουν μαλακτικά και αντιγηραντικά οφέλη. Οι μάσκες με βιταμίνη Ε τείνουν να συνδυάζονται με άλλα συστατικά, όπως η βιταμίνη C.

Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα βιταμίνης Ε συνδυάζοντας

έλαιο βιταμίνης Ε με αμυγδαλέλαιο που καταπραΰνει το δέρμα ,  λίγες σταγόνες  από φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, μέλι και πολτοποιημένο αβοκάντο.

Αν αφήσετε αυτό το μείγμα στο πρόσωπό σας για 10 έως 20 λεπτά, μπορεί να ενισχύσει τη διαύγεια, τη φωτεινότητα και την απαλότητα του δέρματός σας.

Να θυμάστε ότι η βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συσσωρευτεί στο στρώμα του δέρματός σας καθώς και στο σώμα σας.

Για να μην φράξετε τους πόρους σας ή να αποβάλλετε τη φυσική ισορροπία λιπαρών του δέρματός σας, μην χρησιμοποιείτε θεραπείες με βιταμίνη Ε περισσότερες από μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα συμπλέγματος βιταμίνης Ε περιέχουν συστατικά που είναι φυσικά, όχι συνθετικά.

Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπει στα κύτταρα του δέρματος να ανανεώνονται πιο αποτελεσματικά, οδηγώντας σε πιο απαλό και πιο ζωντανό δέρμα. Ακόμα κι αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες σε μορφή κρέμας ή λοσιόν , θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαρκή επίπεδα βιταμίνης στη διατροφή σας. Εάν έχετε ανεπάρκεια σε αυτή τη βιταμίνη, μπορείτε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα χωρίς ιατρική συνταγή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει για την υποστήριξη ενός νεανικού δέρματος. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε ένα συμπλήρωμα που περιέχει βιταμίνη Ε για τις ρυτίδες.

www.mystikaomorfias.gr

Πηγές. ro.co/health-guide,  www.healthline.com , www.beautyanswered.com

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr