Τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου στα 30;

Τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου στα 30;

Η δεκαετία των 30 είναι η χρονική στιγμή που αρχίζεις και παρατηρείς τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Είναι γεγονός, λοιπόν, πως ο τρόπος που φροντίζεις την επιδερμίδα σου τώρα χρειάζεται μία αναβάθμιση, καθώς έχεις νέα δεδομένα. Για παράδειγμα, οι ορμόνες ανάπτυξης αρχίζουν να μειώνονται, οπότε η επιδερμίδα σου χάνει την ικανότητά της να επιδιορθώνεται γρήγορα από μόνη της.

Περιποίηση προσώπου στα 30: Ποιες είναι, λοιπόν, οι συνήθειες που χρειάζεται η ρουτίνα περιποίησής σου τώρα;

Ποικιλία στη φροντίδα
Στη δεκαετία των 30 χρειάζεται να διαφοροποιήσεις την πρωινή με τη βραδινή ρουτίνα σου, αφού οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι εντελώς διαφορετικές. Το πρωί, η περιποίηση σου χρειάζεται περισσότερη προστασία, αφού η επιδερμίδα θα εκτεθεί στις ακτίνες UV και τη ρύπανση (αιτίες πρόωρης γήρανσης). Αντιθέτως, το βράδυ η επιδερμίδα έχει την ικανότητα να ανανεώνεται κυτταρικά, οπότε τότε χρειάζεται να στραφείς σε προϊόντα που θα εντατικοποιήσουν και θα ενισχύσουν αυτή την «αναγέννηση». Τέτοια προϊόντα έχουν στη σύνθεσή τους ρετινόλη και πεπτίδια.

Απαραίτητο ντεμακιγιάζ
Καθαρή επιδερμίδα σημαίνει υγιής επιδερμίδα – δεδομένα που δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς σχολαστικό ντεμακιγιάζ. Το ντεμακιγιάζ προετοιμάζει την επιδερμίδα σου, ώστε τα υπόλοιπα προϊόντα που θα εφαρμόσεις να έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα και να απορροφηθούν, όπως πρέπει. Τι νόημα θα έχει η χρήση ενός ορού αν εφαρμοστεί πάνω σε μία επιδερμίδα με υπολείμματα μακιγιάζ; Γνωρίζεις ήδη την απάντηση.

Εστίασε στον λαιμό
Στη δεκαετία των 30 είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζεις τον λαιμό και το ντεκολτέ σου, καθώς πρόκειται για πολύ ευαίσθητες περιοχές που μαρτυρούν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης. Το πρόσωπό σου ξεκινά από το στήθος και τελειώνει στις ρίζες των μαλλιών! Η περιποίηση του λαιμού και του ντεκολτέ χρειάζεται να είναι ένα ξεχωριστό βήμα στη ρουτίνα σου, όπου θα εφαρμόσεις ενυδατική κρέμα και αντηλιακό με ήπιες, ανοδικές κινήσεις προς το πιγούνι.

Κρέμα ματιών
Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών δεν έχει σμηγματογόνους αδένες και για αυτό τον λόγο είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου που εμφανίζει ρυτίδες έκφρασης. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξεις μία κρέμα ματιών με στοχευμένη δράση, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ποιοτικός ύπνος
Ο ποιοτικός ύπνος ευνοεί την κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας. Γι’ αυτό φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες και προτίμησε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ώστε να προλάβεις τις ρυτίδες ύπνου από την τριβή του δέρματος με το μαξιλάρι.

Aπό loveyourselfmagazine.com

marymary.gr

Αιθέριο έλαιο γαρδένια. Για τις φθορές του ήλιου, τις μυικές φθορές

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr