Πως μπορείτε να διορθώσετε μόνη σας μια “πανωλεθρία” απο βάψιμο μαλλιών.

Πως μπορείτε να διορθώσετε μόνη σας μια “πανωλεθρία” απο βάψιμο μαλλιών.

Μια από τις λιγότερο ευχάριστες εμπειρίες ομορφιάς στον κόσμο, είναι το λούσιμο και το στέγνωμα των φρεσκοβαμμένων μαλλιών και η αποκάλυψη, ότι αντί να έχει προκύψει μια νέα υπέροχη εμφάνιση όπως ακριβώς την φανταζόμασταν, έχει γίνει μια καταστροφή πάνω στο κεφάλι μας και ταυτόχρονα νιώθουμε πως είναι αδύνατον να βγούμε έξω με αυτό το μαλλί!

Σε αυτή την περίπτωση είτε η βαφή έχει δημιουργήσει ένα συνονθύλευμα στα μαλλιά είτε η λαχταριστή κόκκινη απόχρωση που επιθυμούσαμε έχει μετατραπεί κατά λάθος σε σοκαριστικό καφέ. Μην πανικοβαλεστε. Όλα διορθώνονται και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθώσετε μια κακή δουλειά . Όταν πετυχαίνουμε μια αποτυχημένη βαφή στα μαλλιά είναι βασικό να αποφύγουμε τον πανικό. Βιαστικές προσπάθειες να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών μπορεί να οδηγήσουν σε επιδεινωμένο πρόβλημα.

Οι επαγγελματίες στυλίστες μπορεί να σας βοηθήσουν να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών.
Πολλοί ειδικοί ομορφιάς συνιστούν να αναζητήσετε αμέσως επαγγελματική βοήθεια ή συμβουλές. Οι κακές βαφές μαλλιών μπορούν συνήθως να διορθωθούν από επαγγελματίες αμέσως, αλλά μπορεί να είναι ακριβές στο κόστος όλες οι νέες εργασίες αποκατάστασης. Συνήθως, οι κομμωτές διορθώνουν μια εφιαλτική βαφή αφαιρώντας το χρώμα από τα μαλλιά προτού μπορέσει πραγματικά να επικρατήσει. Σε πολλές περιπτώσεις, ένας επαγγελματίας μπορεί στη συνέχεια να ξαναβάψει τα μαλλιά, είτε στο επιθυμητό νέο χρώμα, είτε πίσω στην αρχική απόχρωση. Αν και αυτός μπορεί να είναι ο λιγότερο επικίνδυνος τρόπος για να διορθώσετε μια κακή βαφή μαλλιών, μπορεί να είναι αρκετά ακριβός.

Κι όμως η χρήση σαμπουάν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του τόνου του χρώματος από μια κακή βαφή.
Για όσους επιλέγουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν τα μαλλιά στο σπίτι, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Πρώτον, εάν η βαφή που χρησιμοποιήθηκε ήταν προσωρινή ή ημιμόνιμη, μπορεί να είναι δυνατό να την αφαιρέσετε από τα μαλλιά χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό σαμπουάν . Αναζητήστε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά ή εκείνα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της πιτυρίδας . Λούστε καλά τα μαλλιά σας τρείς τέσσερις διαδοχικές φορές και στη συνέχεια στεγνώστε τα για να δείτε αν το χρώμα έχει τονωθεί ή εξαφανιστεί. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε αυτή τη θεραπεία εντός δύο ημερών από την αρχική βαφή.

Η βαφή μαλλιών πίσω στο κανονικό τους χρώμα μπορεί επίσης να μειώσει την εμφάνιση κακής βαφής.
Μπορεί επίσης να είναι δυνατό να βάψετε τα μαλλιά ξανά στο κανονικό τους χρώμα. Εάν δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια πολύ φυσική απόχρωση που θα βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης μιας κακής βαφής.

Μερικοί ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε ξανθό φράουλα εάν τα μαλλιά έχουν γίνει πράσινα,

ουδέτερο καστανό για να ξεπλύνετε τα μπρούτζινα κόκκινα χρώματα

ή υπερξανθό για να αφαιρέσετε το ροζ ή το βυσσινί.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για μια κανονική βαφή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να καταλήξει σε ελαφρώς τυχαία αποτελέσματα. Μπορεί να λειτουργεί άψογα και να απαλλάσσει τις τρίχες από τα περίεργα χρώματα, αλλά μπορεί επίσης να γυρίσει και  μπούμερανγκ. Γιατί εάν η αρχική βαφή δεν εφαρμόστηκε ομοιόμορφα, η προσπάθεια επαναβαφής των τριχώων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα συνονθύλευμα .

Η σωτήρια προπαρασκευαστική μέθοδος για να μην γίνονται λάθη απο τις βαφές στο σπίτι
Ένας τρόπος για να αποφύγετε μια κακή βαφή μαλλιών είναι να δοκιμάσετε οποιοδήποτε κουτί βαφής πριν την απλώσετε στα μαλλιά. Κόψτε ένα μικρό τμήμα μαλλιών και εφαρμόστε τη βαφή πάνω του και μετά αφήστε το να κορεστεί σύμφωνα με τις κανονικές οδηγίες βαφής. Ξεπλύνετε το δείγμα μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος αναμονής και στεγνώστε το για να δείτε πώς εμφανίζεται το τελικό χρώμα.

Δεδομένου ότι το χρώμα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς με κάθε διαφορετικό κουτί βαφής, ακόμη και άτομα που βάφουν τακτικά τα μαλλιά τους στο σπίτι μπορεί να είναι σε θέση να αποφύγουν τις καταστροφές με αυτήν τη μέθοδο.

Ο σωστός τρόπος βαφής.

Μια άλλη σημαντική αιτία κακής βαφής μαλλιών είναι η λάθος εφαρμογή. Για να αποφύγετε μπαλώματα, βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι γεμάτα βαφή απο την ρίζα ως και τις άκρες. Δουλεύοντας σε μικρά τμήματα και καρφιτσώνοντας με ένα κλάμερ τα βαμμένα μέρη προς τα κάτω, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλα τα στρώματα είναι επιμελώς βαμμένα.

Για όσες έχουν σγουρά ή μακριά μαλλιά, σκεφτείτε να αγοράσετε και να αναμίξετε δύο συσκευασίες βαφής ώστε να διασφαλίσετε πως η βαφή δεν θα τελειώσει. Λαμβάνοντας απλά βήματα για να διασφαλίσετε την ομοιόμορφη εφαρμογή μπορείτε να αποτρέψετε απο την αρχή ένα κακό και ματαιωτικό αποτέλεσμα.

www.beautyanswered.com

Έλαιο αργκάν 50ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr