Τέλειωσαν οι διακοπές; Τώρα αρχίζει η μάσκα ασπιρίνης για την εξάλειψη θαμπάδας και του κατεστραμένου δέρματος αλλά και για τα μαλλιά!

Τέλειωσαν οι διακοπές; Τώρα αρχίζει η μάσκα ασπιρίνης για την εξάλειψη θαμπάδας και του κατεστραμένου δέρματος αλλά και για τα μαλλιά!

Το καλοκαίρι κάποιοι απο εμάς ξεχαστήκαμε στην θάλασσα. Τα μαλλιά θάμπωσαν και η επιδερμίδα επίσης. Δεν υπάρχει καλύτερο πήλινγκ απο την ασπιρίνη για να ξανανιώσει η επιδερμίδα σου αλλά και τα μαλλιά σου!

Τα οφέλη της ασπιρίνης υπερβαίνουν κατά πολύ την προσωρινή ανακούφιση από πυρετό, πόνους και δυσφορίες. 

Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αλλά η ασπιρίνη έχει και πολλά άλλα  οφέλη στην ομορφιά. Ανακαλύψτε μερικά από τα καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει για εσάς.

1. Αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις.

Πως;

Το σαλικυλικό οξύ που περιέχει η ασπιρίνη, είναι ένα παράγωγο του ακετυλοσαλικυλικού οξέος (ασπιρίνη), που χρησιμοποιήθηκε ήδη από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, γι αυτό και γίνεται εξαιρετικό καλλυντικό για το κατεστραμμένο δέρμα απο τον ήλιο ή για την κουρασμένη επιδερμίδα απο την ακμή.

Διαλύοντας το νεκρό δέρμα και βοηθώντας στην αποβολή του ανώτερου και κουρασμένου στρώματος του δέρματος, το σαλικυλικό οξύ μειώνει τελικά την πιθανότητα φραγμένων πόρων ( ο κοινός ένοχος πίσω από τα σπυράκια). Καθαρίζει επίσης την ερυθρότητα και μειώνει το πρήξιμο, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής . Τα άτομα με ψωρίαση μπορεί επίσης να ωφεληθούν από το σαλικυλικό οξύ στην ασπιρίνη. Μπορεί να κάνει τις βλάβες της ψωρίασης πιο λεπτές και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κνησμού σύμφωνα με τους δερματολόγους

Πώς να φτιάξετε μια μάσκα ασπιρίνης

Μια μάσκα προσώπου με ασπιρίνη θα σώσει το δέρμα σας καθώς οι μάσκες ασπιρίνης λειτουργούν πραγματικά . Το ενεργό συστατικό της ασπιρίνης είναι μια μορφή σαλικυλικού οξέος , για το οποίο οποιοσδήποτε λάτρης της φροντίδας του δέρματος γνωρίζει ότι είναι ένα ισχυρό απολεπιστικό. Με τη σειρά του, βοηθά να απαλλαγούμε απο τα πεθαμένα κύτταρα του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας.

Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η απολεπιστική δράση του σαλικυλικού οξέος μπορεί να πάρει μαζί της και την υγρασία.

Τα άτομα με λιπαρούς τύπους δέρματος μπορούν να παθιαστούν με την χρήση της ασπιρίνης και μπορούν να κάνουν υπερχρήση. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όμως χωρίς να χάνετε την απαραίτητη υγρασία. Πως θα το κάνετε αυτό; Είναι απλό.

Προσθέτοντας στην μάσκα σας με την ασπιρίνη και ένα μη φαγεσωρογόνο έλαιο, όπως:

έλαια αβοκάντο ή γλυκό αμύγδαλο.

Τα έλαια από σπόρους κάνναβης επίσης (κανναβέλαιο), argan και jojoba είναι και αυτές πολύ καλές επιλογές προς τον λιπαρό τύπο του δέρματος σας. Συμβάλουν extra στην μίξη των μασκών ασπιρίνης.

Το τέταρτο και τελευταίο συστατικό που χρειάζεται για να φτιάξετε τη μάσκα προσώπου σας είναι το μέλι , το οποίο έχει φυσικές ενυδατικές, αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η προσθήκη μελιού βοηθά στην αποτροπή βακτηρίων, έτσι ώστε η περιοχή στην οποία το απλώνετε  να μην μολυνθεί. Βοηθά επίσης στην ενυδάτωση και στη μείωση του οιδήματος που σχετίζεται με τυχόν ενοχλητικά εξογκώματα που μπορεί να έχετε.

Συστατικά

-3 έως 4 μη επικαλυμμένα δισκία aσπιρίνης

-Για λιπαρό δέρμα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό 

-Για κανονικό προς ξηρό δέρμα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
-Μέλι 

Ρίξτε λίγο σχετικά ζεστό νερό σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, με ένα μικρότερο γυάλινο μπολ στη μέση. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού νερό ή λάδι jojoba και βάλτε τα μαζί στο μικρότερο μπολ ώστε να μαλακώσει.
Συνθλίψτε τρία έως τέσσερα μη επικαλυμμένα δισκία ασπιρίνης χρησιμοποιώντας ένα γουδί και ένα γουδοχέρι ή ένα πιρούνι. Αφαιρέστε το μικρότερο μπολ από το ζεστό νερό και προσθέστε την θρυμματισμένη ασπιρίνη, ανακατεύοντάς τα. Εάν η συνοχή είναι ακόμα πολύ παχύρρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο υγρό. Δεν θα είναι η συνηθισμένη παχιά μάσκα που έχετε συνηθίσει, αλλά και δεν χρειάζεται να είναι.

Δοκιμάστε τη θερμοκρασία της μάσκας και αν είναι εντάξει, εφαρμόστε τη πάνω από τη φλεγμονή και σε ολόκληρο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας,( μένοντας μακριά από τα μάτια σας) .
Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με ζεστό νερό, φροντίζοντας να έχουν φύγει όλα τα ίχνη και στεγνώστε το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε τη μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τη σοβαρότητα του προβλήματός σας.

Διώχνει την πιτυρίδα.

Λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων, το ίδιο σαλικυλικό οξύ που περιέχεται στα πλύσεις προσώπου είναι επίσης συστατικό σε πολλά σαμπουάν κατά της πιτυρίδας . Η εφαρμογή ασπιρίνης αναμεμειγμένης με σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του τριχωτού της κεφαλής που προκαλεί πιτυρίδα και να βοηθήσει στην απολέπιση των νιφάδων στο δέρμα.

Για να φτιάξετε το παρασκεύασμα,

συνθλίψτε δύο ή τρεις μη επικαλυμμένες ασπιρίνες και ανακατέψτε τις στην κανονική ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας.

Εστιάστε στο τριχωτό της κεφαλής σας καθώς κάνετε μασάζ με το μείγμα στα μαλλιά και αφήστε το να καθίσει για τρία έως πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Αντενδείξεις
Εάν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά ή στο σαλικυλικό οξύ, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση που σας αναγκάζει να αποφεύγετε την ασπιρίνη.

Μην το χρησιμοποιείτε σε περιοχές που έχουν κερωθεί ή έχουν εφαρμοστεί σαλικυλικό οξύ, γλυκολικό ή προϊόν ενζύμου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Μην εφαρμόζετε σε ερεθισμένο, φλεγμονώδες, κομμένο ή καμένο από τον ήλιο δέρμα.

Όπως πάντα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση αυτής της μάσκας εάν έχετε μια συγκεκριμένη κατάσταση δέρματος, υγείας ή ιατρικής κατάστασης.

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr