Τρίχα Που Γυρνάει Προς Τα Μέσα. 8 Σπιτικές Θεραπείες Εγκεκριμένες Απο Ειδικούς.

Τρίχα Που Γυρνάει Προς Τα Μέσα. 8 Σπιτικές Θεραπείες Εγκεκριμένες Απο Ειδικούς.

8 Συμβουλές εγκεκριμένες από τους ειδικούς για απαλοιφή και πρόληψη των τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα
Λύσεις DIY που λειτουργούν.

Τρίχες που έχουν μπει προς τα μέσα — αυτές οι δύο μικρές λέξεις προκαλούν πολύ φόβο. Στην προσπάθειά μας για λείο δέρμα, οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα είναι στην καλύτερη περίπτωση ενοχλητικές και στη χειρότερη αιτία ανησυχίας.

Είτε εμφανίζονται ως εξογκώματα στα πόδια σας είτε προκαλούν όλεθρο στη γραμμή του μπικίνι σας, οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ενόχληση, φλεγμονή  ακόμη και ουλές.

Η τρίχα που γυρνάει προς τα μέσα είναι μια κοινή πάθηση που εμφανίζεται όταν οι τρίχες ξαναβγαίνουν στο δέρμα και παγιδεύονται. 

Η αιτία των τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα δεν είναι περίπλοκη. Με απλά λόγια, όταν οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν, μερικές φορές κατσαρώνουν προς τα μέσα και παγιδεύονται πίσω και κάτω από την επιφάνεια του δέρματός μας. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τον θύλακα της τρίχας σας ( οπότε πάντα καλύτερα να απολεπίζετε την περιοχή), αλλά δεν είναι μόνο η αυθαίρετη στροφή της τρίχας γιατί στο πρόβλημα μπορεί να συνεισφέρουν και τα εσώρουχα που τρίβουν και ερεθίζουν την περιοχή. Υποφέρουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν σγουρές τρίχες.

Σημείωση: Ενώ οι αντιφλεγμονώδεις θεραπείες όπως τα μούλιασμα, τα τρίψιμο και οι οροί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής μετά την εμφάνιση τριχών που φυτρώνουν, μην ξεχνάτε τη σημασία της θεραπείας της βασικής αιτίας τους. Η καλύτερη μέθοδος είναι η απαλή καθημερινή απολέπιση και ενυδάτωση.

Με συμβουλές από τους ειδικούς μας, χρησιμοποιήστε αυτά τα μείγματα DIY για απολέπιση, πρόληψη και ανακούφιση από τυχόν ερεθισμούς.

Με την συνεργασία:

 -Kautilya Shaurya, MD, δερματολόγος στο Schweiger Dermatology Group της Νέας Υόρκης .
-Ali Tobia  αισθητικός στο Just Ageless της Νέας Υόρκης .
-Blair Murphy-Rose , MD, FAAD, δερματολόγος στο Laser & Skin Surgery Center της Νέας Υόρκης .

Θεραπεία Ασπιρίνης με Μέλι
Αυτή η συνταγή είναι διπλή. Όχι μόνο η ασπιρίνη περιέχει φυσικά σαλικυλικό οξύ , αλλά το μέλι έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας φλεγμονής και μόλυνσης, λέει ο Shaurya. Έτσι, τα δύο αυτά υλικά θα βοηθήσουν στην αποτροπή μόλυνσης και θα μειώσουν το πρήξιμο όταν εφαρμόζονται στο δέρμα σας. Δείτε πώς θα κάνετε τη θεραπεία.

Συστατικά:

3 μη επικαλυμμένα δισκία ασπιρίνης
1 κουτ. μέλι
1/2 με 1 κουτ. νερό ή λάδι

Κατευθύνσεις:

Προσθέστε ζεστό νερό ή λάδι σε ένα μπολ.
Προσθέστε μέλι.
Θρυμματίστε τα δισκία ασπιρίνης.
Αναμίξτε και εφαρμόστε.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά.
Σκουπίστε τελείως με ζεστό νερό.

Scrub με λάδι καρύδας-ζάχαρη

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απολεπιστικό ή ένα άλλο ήπιο συστατικό σε κόκκους (όπως θαλασσινό αλάτι ή κρυσταλλική ζάχαρη), να το ανακατέψετε με ένα φορέα (όπως αβοκάντο ή λάδι καρύδας – κάτι που δεν θα διαλύσει αμέσως τους κόκκους) και να κάνετε οποιοδήποτε scrub DIY.

Η Tobia λέει ότι αυτός ο συνδυασμός συστατικών κρατά τα ωοθυλάκια μακριά από τυχόν μπλοκαρίσματα και κάνει απαλό μασάζ στις τρίχες που φυτρώνουν πριν αυτές φλεγμονωθούν ή μολυνθούν.

Το λάδι καρύδας , για παράδειγμα, είναι ενυδατικό, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και μειώνει τη φλεγμονή.  Είναι ο χειμωνιάτικος σωτήρας του δέρματος. Ανακατέψτε το με ακατέργαστη ζάχαρη και έχετε έναν νικητή! Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το τρίψιμο καθημερινά μέχρι να δείτε βελτίωση και, στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε σε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Προσέξτε μόνο το τρίψιμο να μην είναι πολύ δυνατό.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Το λάδι καρύδας, γνωστό και ως λαυρικό οξύ, προέρχεται από τις καρύδες. Το λαυρικό οξύ που βρίσκεται στο λάδι καρύδας μπορεί να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην εξόντωση των βακτηρίων στο δέρμα και στη μείωση της φλεγμονής. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην αφαίρεση του μακιγιάζ, στην απολέπιση του δέρματος και στην προστασία της υγρασίας.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
10 σταγόνες έλαιο δέντρου τσαγιού ή αιθέριο έλαιο που προτιμάτε

Κατευθύνσεις:

Συνδυάστε τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ.
Προσθέστε το αιθέριο έλαιο.
Αναμίξτε
Εφαρμόστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Στεγνώστε με καθαρή πετσέτα.

Θεραπεία μαγειρικής σόδας-πλιγούρι βρώμης
Εδώ είναι ένας υπέροχος συνδυασμός: Η μαγειρική σόδα, η οποία είναι ένα εκπληκτικό απολεπιστικό, βοηθά στη μείωση και στην πρόληψη των τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα. Το πλιγούρι βρώμης έχει καταπραϋντική δράση, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που προκαλείται από την απολέπιση.

Η Murphy-Rose αναφέρει ότι τα συστατικά DIY όπως το πλιγούρι βρώμης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τη φλεγμονή μετά την εμφάνιση τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Συστατικά:

1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι νερό
1 κ.γ. αλεσμένο πλιγούρι βρώμης

Κατευθύνσεις:

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα και πλιγούρι βρώμης μαζί.
Προσθέστε νερό στο μπολ.
Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει μια υφή σαν πάστα.
Χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, αφαιρέστε το μείγμα.
Εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή, και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση με λάδι τσαγιού
Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι αντιφλεγμονώδες και έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και βρίσκεται σε τόσα πολλά προϊόντα ακμής . Βοηθά επίσης να διατηρείτε υπό έλεγχο τα φυσικά έλαια του δέρματός σας.

Συστατικά:

Ζεστό νερό
Λάδι δέντρου τσαγιού

Κατευθύνσεις:

Ζεστάνετε 8 ουγγιές νερό σε ένα μπολ.
Προσθέστε περίπου 20 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να εφαρμόσετε το μείγμα στην πληγείσα περιοχή.
Χρησιμοποιήστε ένα ζεστό πανί για να κάνετε απαλή απολέπιση και να χαλαρώσετε το νεκρό δέρμα. Η Murphy-Rose συνιστά να το κάνετε αυτό προς το τέλος του ντους ή του μπάνιου σας όταν το δέρμα είναι κορεσμένο με νερό. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν είναι πολύ ζεστή και αφήστε το ζεστό νερό να κάνει τη δουλειά του.

Θεραπεία σε φακελάκι μαύρου τσαγιού
Το τσάι είναι γνωστό ότι έχει πολλές φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες , και το μαύρο τσάι, ειδικότερα, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να καταπραΰνει το δέρμα και να μειώσει την ερυθρότητα. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά όπως η καφεΐνη, η οποία, εκτός από το ότι είναι μέρος της πρωινής μας ρουτίνας, έχει επίσης εξαιρετικά οφέλη για την πρόληψη της ακμής και την αντιγήρανση.  Η καφεΐνη είναι επίσης αντιφλεγμονώδες στοιχείο και προσφέρει θεραπευτικά οφέλη για τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα.

Συστατικά:

1 φακελάκι μαύρου τσαγιού
Ζεστό νερό

Κατευθύνσεις:

Ζεσταίνουμε νερό.
Βουτήξτε το φακελάκι τσαγιού για να υγρανθεί.
Εφαρμόστε φακελάκι τσαγιού στην πληγείσα περιοχή.
Αφήστε να καθίσει για δύο με τρία λεπτά.

Ορός με βάση το λάδι

Εάν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, είναι καλύτερο να αποφύγετε το υπερβολικά σκληρά τρίψιμο. Γενικά προτιμήστε τη χρήση ήπιας χημικής (όξινης) απολέπισης, αλλά αν δεν σας αρέσουν τα χημικά απολεπιστικά και θέλετε κάτι να καταπραΰνει το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, η καλύτερη επιλογή σας για DIY θεραπεία, μπορεί άνετα να είναι μια συνταγή με βάση το λάδι όπως αυτή που ακολουθεί.

Συστατικά:

1 κ.γ. καστορέλαιο
1 κ.γ. λάδι κάνναβης (προαιρετικά)
10 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού

Κατευθύνσεις:

Βρείτε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο γυάλινο μπουκάλι.
Συνδυάστε καστορέλαιο και λάδι κάνναβης.
Προσθέστε λάδι δέντρου τσαγιού για να ανακατέψετε.
Εφαρμόστε τον συνδυασμό αυτόν μετά το ξύρισμα για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Tea Tree Oil and Witch Hazel Serum
Η Tobia μας λέει ότι το λάδι δέντρου τσαγιού σε συνδυασμό με ζεστό νερό είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό για χρήση στην πληγείσα περιοχή. Βοηθά στη χαλάρωση των τριχών και καθαρίζει τους θύλακες, λέει. Η αμαμελίδα—ένα φυσικό φυτό που έχει αντιβακτηριακά και αντισηπτικά οφέλη που βοηθούν στην πρόληψη της φλεγμονής—μπορεί να εφαρμοστεί ως τονωτικό αμέσως μετά την αποτρίχωση/ξύρισμα. 

Συστατικά:

10 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Λάδι δέντρου τσαγιού

Κατευθύνσεις:

Ζεστάνετε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ.
Προσθέστε λάδι δέντρου τσαγιού σε ζεστό νερό.
Εφαρμόστε στο δέρμα.
Ταμπονάρετε με αμαμελίδα ως τονωτικό στη συνέχεια.

Θεραπεία Aloe Vera-Baking Soda
Αναζητήστε προϊόντα ή φυσικά συστατικά (όπως η αλόη βέρα) που περιέχουν σαλικυλικό οξύ. Είναι γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης, στη μείωση των βακτηριδίων, στη σωστή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στην πρόληψη της απόφραξης των τριχοθυλακίων. 

«Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά για την πρόληψη της τριχοφυΐας στο σπίτι, επειδή είναι ένα από τα λίγα οξέα που μπορούν να εισχωρήσουν στους πόρους, δρώντας βαθιά μέσα στην επιδερμίδα ώστε να κρατήσουν τους πόρους καθαρούς», λέει η Shaurya. Διαθέτει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, οι οποίες αποτελούν δύο βασικές προυποθέσεις για την καταπολέμηση των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Συστατικά:

2 κ.σ. αλόη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Κατευθύνσεις:

Συνδυάστε αλόη βέρα και μαγειρική σόδα.
Αφήστε να καθίσει για δύο με τρία λεπτά.
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο σε ένα βάζο για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.
Διατηρείται στο ψυγείο.

Πού είναι πιο συχνές οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα;
Οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα προκαλούνται από τρίχες που παγιδεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος καθώς μεγαλώνουν — έτσι οπουδήποτε μπορούν να αναπτυχθούν τρίχες (χέρια, πηγούνι, πλάτη, αιδοίο κ.λπ.), 2

Υπάρχουν παρενέργειες των τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα;
Οι τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή βλάβες που μοιάζουν με σπυράκια στο δέρμα.

Τι γίνεται αν οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα συνεχίζουν να προκαλούν πρόβλημα;
Εάν παρατηρείτε συσσώρευση τριχών που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα (τόσο που σας προκαλούν δυσφορία ή σας οδηγούν σε λοιμώξεις), θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr