Λιπαρό δέρμα: Γιατί ενδείκνυται η βιταμίνη C για την περιποίησή του

Λιπαρό δέρμα: Γιατί ενδείκνυται η βιταμίνη C για την περιποίησή του

Τέσσερις λόγοι που θα σας πείσουν να την συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησής σας
Λιπαρό δέρμα: Γιατί ενδείκνυται η βιταμίνη C για την περιποίησή του

Η βιταμίνη C είναι το νέο αγαπημένο προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας σε όλο το διαδίκτυο, με τις λάτρεις της ομορφιάς να έχουν ξετρελαθεί με αυτό το συστατικό για τα απίστευτα οφέλη του για το δέρμα.

Παρά τη δημοφιλία που γνωρίζει η βιταμίνη C, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες που αναρωτιούνται αν θα λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά και για το λιπαρό δέρμα. Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με το BeBeautiful και παρακάτω θα βρείτε το γιατί όσες έχετε λιπαρό δέρμα την χρειάζεστε άμεσα!

Φωτίζει την επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα συχνά αρχίζει να δείχνει κουρασμένη σε μόλις 2-3 ώρες μετά τον καθαρισμό. Η περίσσεια σμήγματος τείνει να αφαιρεί τη φρέσκια εμφάνιση και να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να διορθωθεί με λίγες μόνο σταγόνες βιταμίνης C. Αυτό το ισχυρό συστατικό έχει την ικανότητα να φωτίζει το δέρμα και να δίνει ώθηση ζωής στην επιδερμίδα. Ως εκ τούτου, με τη βιταμίνη C που περιλαμβάνεται στην καθημερινή σας ρουτίνα, όλες εσείς που έχετε λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας αψεγάδιαστη όλη την ημέρα.

Επιπλέον, η φωτεινή της ιδιότητα μπορεί, επίσης, να απαλύνει τις ατέλειες και να σας χαρίσει μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα, καθώς η βιταμίνη C μειώνει απαλά την υπερμελάγχρωση για να προσφέρει έναν άψογο τόνο.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος

Το λιπαρό δέρμα τείνει να είναι φραγμένο και αναστατωμένο με την υπερβολική παραγωγή λιπαρών ουσιών. Τα έλαια όχι μόνο φράζουν τους πόρους από μόνα τους, αλλά προσελκύουν και περισσότερα σκουπίδια στο δέρμα, που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερυθρότητα και ερεθισμό. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βιταμίνης C μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια και τα μικρόβια και να διατηρήσουν το δέρμα σας υγιές.

Θεραπεύει την ακμή και τα σημάδια ακμής

Το λιπαρό δέρμα συχνά προσκαλεί την ακμή. Αν, όμως, το ξέσπασμα της ακμής γίνει σοβαρό, τα ενοχλητικά εξογκώματα αφήνουν μικροσκοπικά σημάδια στο δέρμα. Αυτό δημιουργεί μια ανομοιόμορφη υφή στο δέρμα. Η βιταμίνη C έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια σε υφές του δέρματος. Είναι γεμάτη από θεραπευτικές ιδιότητες που αποκαθιστούν το κατεστραμμένο δέρμα λόγω ακμής ή οποιουδήποτε ερεθισμού. Τα σημάδια της ακμής τείνουν να είναι βαθιά και αφήνουν σοβαρά σημάδια στο δέρμα που ξεπερνούν τις μαύρες κηλίδες. Η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσει πάρα πολύ την υφή του δέρματος εάν χρησιμοποιείται τακτικά.

Ενυδατώνει το δέρμα

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας. Εάν το δέρμα σας είναι ενυδατωμένο, τα κύτταρα του δέρματός σας λειτουργούν με υγιή τρόπο. Και όταν τα κύτταρα του δέρματός σας λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται, το δέρμα σας φαίνεται πιο υγιές, πιο αφράτο και λαμπερό.

www.newsbeast.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr