Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα

Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα

Ανάλαφρα και ζουμερά ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τρυφερά κολοκυθάκια και δροσερή γιαουρτοσάλτσα. Απίθανα!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb
20′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
Σύνολο: 40′

Υλικά
Μερίδες: 4 (25-30 τμχ)

Για τα κεφτεδάκια
600 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου, κρύος από το ψυγείο
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
200 γρ. κολοκύθι τριμμένο, ελαφρά αλατισμένο και καλά στραγγισμένο
2 αυγά
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
150 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
1 κουτ. σούπας ούζο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί και τα κεφτεδάκια
1 κουτ. σούπας αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα
250 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
15 ml μέλι
15 ml χυμός λεμόνι
2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα, η διαδικασία έιναι η εξής: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε 25 – 30 κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πατάμε ελαφρώς για να γίνουν σαν δισκάκια.
Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη γιαουρτοσάλτσα σε μπολάκι.

www.gastronomos.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr