Χαμομήλι με Λουΐζα για καλό βαθύ ξεκούραστο ύπνο. Πως θα φτιάξεις το υπναγωγό σου.

Χαμομήλι με Λουΐζα για καλό βαθύ ξεκούραστο ύπνο. Πως θα φτιάξεις το υπναγωγό σου.

Όλο και περρισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν απο αυπνία. Το παρακάτω τσάι θα ηρεμήσει πηγαία το κουρασμένο νευρικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα θα κάνει και λιποδιάλυση στην κοιλιά καθώς η λουίζα που συμπληρώνει την συνταγή στοχεύει ακριβώς στην κοιλιά παράλληλα με την γαλήνη που προσ΄φερει! 

Συνταγή:

1ή 2 κουταλάκια γεμάτο χαμομήλι + 1ή 2 κουταλάκια γεμάτο Λουΐζα.

Αφήνετε την μίξη σας να χωνευτεί μέσα σε μια κούπα βραστό νερό.

Μετά από 15 λεπτά στραγγίζετε τα βότανα σας  και πίνετε το τσάι σας.

Μετά από μισή ώρα ξαπλώστε και όνειρα γλυκά.

Χρήση του ηρεμιστικού τσαγιού σας: έως και 3 φορές την μέρα

Χαμομήλι

Εάν είστε γυναίκα οφείλεται να ξέρετε και μάλλον με πολύ χαρά θα το μάθετε ότι το χαμομήλι αγαπάει πάρα πολύ τις γυναίκες καθώς επιμηκύνει την ζωή τους. Χαλαρώνει επίσης τους σφιγμένους από το στρες πνεύμονες.

Το χαμομήλι περιέχει χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονοειδή. Αυτά τα φλαβονοειδή είναι ένας τύπος θρεπτικής ουσίας που υπάρχει σε πολλά φυτά και παίζουν σημαντικό ρόλο στις φαρμακευτικές επιδράσεις του χαμομηλιού.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμη σίγουροι για το ποιες άλλες χημικές ουσίες υπάρχουν στο χαμομήλι καθώς το ερευνούν συνεχώς.

Βοηθά επίσης στον διαβήτη, τον καρκίνο, τους πόνους της περιόδου κ.α.

Το τσάι χαμομηλιού θεωρείται ευρέως ότι βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να αποκοιμηθούν. 

Σε μια ανασκόπηση των τρεχόντων αποδεικτικών στοιχείων, 10 στους 12 καρδιαγγειακούς ασθενείς αναφέρεται ότι αποκοιμήθηκε λίγο μετά την κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού.

Άλλες μελέτες που εξετάζουν κλινικά μοντέλα υποδηλώνουν επίσης ότι το τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν.

 Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το τσάι χαμομηλιού μπορεί να λειτουργεί σαν βενζοδιαζεπίνη . Οι βενζοδιαζεπίνες είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να μειώσουν το άγχος και να προκαλέσουν ύπνο. Και πράγματι οΟρισμένες έρευνες δείχνουν ότι το χαμομήλι συνδέεται με τους υποδοχείς βενζοδιαζεπίνης.

Λουίζα.

Οι μελέτες εξηγούν ότι προάγει την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο – τα οποία τον τροφοδοτούν με οξυγόνο – και βελτιώνει τη μιτοχονδριακή του λειτουργία.

Τα μιτοχόνδρια είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρά μας και χρειάζονται οξυγόνο για να το κάνουν. Χωρίς οξυγόνο, η παραγωγή ενέργειας μειώνεται, οδηγώντας σε προβλήματα στην τακτική κυτταρική δραστηριότητα και πιθανώς στην ανάπτυξη πολλών ασθενειών του νευρικού συστήματος .

Έτσι, η λουίζα εξασφαλίζει επαρκή παροχή ενέργειας και αίματος στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη λειτουργία του ακόμη μετά και από εγκεφαλικό!

Επιπλέον, το εκχύλισμα μπορεί να προστατεύσει από την απώλεια εγκεφαλικών κυττάρων ή νευρώνων στη νόσο του Αλτσχάιμερ .

Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να μειώσει την τοξικότητα του πεπτιδίου βήτα-αμυλοειδούς ή Abeta. Η συσσώρευση αυτής της ένωσης είναι ένας σημαντικός τοξικός παράγοντας που εμπλέκεται στην ανάπτυξη της νόσου .

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και των σπασμών

Η Λουίζα  έχει μεγάλο παρελθόν στη λαϊκή ιατρική ως χαλαρωτικό ή τονωτικό των νεύρων, ενώ η επιστημονική έρευνα σε ζώα διαβεβαιώνει και υποστηρίζει αυτήν τη χρήση.

Οι ερευνητές  συνέδεσαν το φυτό με την περιεκτικότητα του  σε φλαβονοειδή και τανίνες, τα οποία είναι γνωστό ότι διαθέτουν αντι-αγχολυτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες.

Άλλες μελέτες  κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση σπασμών ή επιληπτικών κρίσεων σε άτομα με νευρολογικές ασθένειες όπως η επιληψία, παρατείνοντας τον χρόνο εμφάνισής τους και μειώνοντας τη διάρκειά τους.

Ζωή Κυροπούλου  συγγραφέας -δημοσιογράφος .

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr