Oι τροφές που θα εκτοξεύσουν τη λίμπιντό σου

Oι τροφές που θα εκτοξεύσουν τη λίμπιντό σου

Ποια τρόφιμα πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου για να έχεις αυξημένη λίμπιντο; Θα φας καλά (κλείσιμο ματιού).

Μια ισορροπημένη διατροφή (και η άσκηση φυσικά) συνδέεται με υγιή σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν όμως τροφές που να συνδέονται… λίγο παραπάνω;

Φυσικά και υπάρχουν.

Δοκίμασε να τις βάλεις στο πιάτο σου για «ανεβασμένα» αποτελέσματα.

Σοκολάτα

Περιέχει διάφορες ενώσεις που βοηθούν τη λίμπιντο: την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που προκαλεί ευφορία, και τη φαινυλαιθυλαμίνη, την «ουσία του έρωτα», που απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου.

Αβοκάντο

Έχει μπόλικη βιταμίνη B6, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία ορισμένων νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση και αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Παράλληλα, είναι καλή πηγή βιταμίνης E, η οποία συνδέεται με τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Fun Fact: Το όνομά του προέρχεται από μια λέξη των Αζτέκων που σημαίνει «όρχεις».

Στρείδια

Αυτό το θαλασσινό είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τη σεξουαλικότητα. Ο ψευδάργυρος βοηθά το σώμα να παράγει τεστοστερόνη, ορμόνη απαραίτητη για «γερές επιδόσεις». Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β3, η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και βοηθώντας στην καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.

Λιναρόσπορος

Έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα. Οι σπόροι λιναριού περιέχουν επίσης λιγνάνες, χημικές ουσίες που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ αυξάνουν την ενέργεια.

Σκόρδο

Ναι, η μυρωδιά του είναι έντονη, αλλά το σκόρδο θα σε «ενισχύσει». Το σκόρδο είναι μια συμπυκνωμένη πηγή αλισίνης, μιας ουσίας που αυξάνει τη ροή του αίματος—άρα μπορεί να βοηθήσει και σε προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία.

Τζίνσενγκ

Θεωρείται ανά τους αιώνες ως το νούμερο ένα αφροδισιακό και τονωτικό του γεννητικού συστήματος. Στην κινέζικη ιατρική μάλιστα, χρησιμοποιείται κατά κόρον σε περιπτώσεις εξάντλησης ή αδυναμίας.

Γλυκάνισος

Θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά και περιέχει ένα αιθέριο έλαιο την ανηθόλη, σε ποσοστό 80%, η οποία πιστεύεται ότι αφήνει μια ιδιαίτερη ελκυστική μυρωδιά στο σώμα και έχει μια ήπια οιστρογόνο δράση, η οποία αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

VIP power….Φυσικό Αφροδισιακό Σε Ειδική Τιμή.

 

Ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr