Ταραξάκο : Το νέο super food!

Ταραξάκο : Το νέο super food!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιφέρει τρομακτικά, για την υγεία μας, προβλήματα. Οι κακές διατροφικές συνήθειες και οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής επιβαρύνουν μέρα με τη μέρα τον οργανισμό μας. Το «ξόρκι» των καθημερινών μας δαιμόνων ακούει στο όνομα ταραξάκο.

Πρόκειται για ένα βότανο που μας χαρίζει πλουσιοπάροχα η ελληνική γη. Είναι γνωστό και ως πικραλίδα και οι ιδιότητες του είναι ευεργετικές για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Συμβάλλει στην ανακούφιση από πρηξίματα, ήπιες ουρολοιμώξεις και παθήσεις της ουροδόχου κύστης και των νεφρών εξαιτίας της διουρητικής ιδιότητας του βοτάνου.

Συνίσταται για άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη καθώς μέσω της διούρησης εμποδίζεται η εναπόθεση σακχάρων στα νεφρά και μειώνονται σημαντικά τα επίπεδά τους στο αίμα. Το κάλιο που χάνει ο οργανισμός μας από τη συχνή ούρηση αναπληρώνεται από το ίδιο το βότανο.

Είναι επίσης εξαιρετικά ανακουφιστικό για το στομάχι και συνδράμει στο αδυνάτισμα. Με την έκκριση γαστρικών υγρών που προκαλεί βελτιώνεται η λειτουργία της πέψης και παύουν οι ενοχλήσεις από δυσπεψία, καούρες, κολίτιδες και έλκος στομάχου.

Τα φύλλα του είναι πολύ πλούσια σε άλατα, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη A, B, C και D και μαγνήσιο. Μειώνει τα υψηλά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης και επιτυγχάνει την καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος.

Οι πικραλίδες παρέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου στον οργανισμό μας και βοηθούν στην υγεία των οστών. Η δράση τους είναι καταπραϋντική για αρθρίτιδες και πόνους στα κόκκαλα.
Οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής είναι εξαιρετικά στρεσογόνοι. Κάτι τέτοιο έχει αντίκτυπο στην ευεξία και τη διαύγεια που νιώθουμε αλλά και στην ερωτική μας ζωή.

Μελέτες έδειξαν πώς το ταραξάκο βελτιώνει την ερωτική μας διάθεση και εντείνει τη διαύγεια του ανθρώπινου νου.

tips

Τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε σαλάτες ωμά ή να τα βράσουμε και να το πιούμε ως αφέψημα.
Απαγορεύεται σε άτομα που έχουν χαμηλή νεφρική λειτουργία ή κολικό νεφρού.

www.itrofi.gr

Ρίζα ταραξάκο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr