Αέρια στο έντερο: Αυτή είναι η άσκηση που τα καταπολεμά!

Αέρια στο έντερο: Αυτή είναι η άσκηση που τα καταπολεμά!

Τα αέρια στο έντερο και το “φούσκωμα” στην κοιλιά ταλαιπωρούν πολλές από εμάς. Μαζί με τις αλλαγές στη διατροφή, η παρακάτω άσκηση μπορεί να βοηθήσει.

Ελένη Δασκαλάκη

Ναι, το πρόβλημα με τα αέρια στο έντερο είναι διαδεδομένο και αφορά πολλές από εμάς. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις που βοηθούν. Η διατροφή σου είναι μία από αυτές ενώ το να πίνεις αρκετά υγρά ώστε να λειτουργεί ομαλά το έντερο είναι επίσης βασικό. Δοκίμασε όμως και την παρακάτω άσκηση.

Άσκηση για τα αέρια στο έντερο
“Η yoga βελτιώνει την κυκλοφορία σε όλα τα κανάλια του σώματος, όχι μόνο στην αναπνοή και τη ροή του αίματος, αλλά και στην πέψη” εξηγεί η yoga instructor Sabina Washington. Το βαθύ κάθισμα με ανοιχτά τα γόνατα είναι μια άσκηση που διατείνει τα ισχία, την πύελο, τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς, αλλά ταυτόχρονα βοηθά και στις ενοχλήσεις του εντέρου.

Ένταξε την άσκηση αυτή στις προπονήσεις σου και εφάρμοζέ την κάθε φορά που νιώθεις ότι τα αέρια στο έντερο σε ταλαιπωρούν.

Εάν κάνεις έτσι κι αλλιώς yoga ή Pilates, συζήτησε το πρόβλημα που σε απασχολεί με τον προπονητή σου – όχι, δεν είναι ντροπή, είναι κάτι οργανικό που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους! Μπορεί να σου συστήσει ασκήσεις που κάνουν κάτι σαν “εσωτερικό μασάζ” στα όργανα του πεπτικού και ανακουφίζουν τα προβλήματα.

3 ακόμη οφέλη της yoga στην υγεία σου
Σύμφωνα με την Ιωάννα Μπάτσιου, grand master yoga & meditation teacher η yoga είναι μια άσκηση που μπορεί να βελτιώσει συνολικά την υγεία και την ευεξία μας. Παρακάτω θα δεις τρία από τα οφέλη της.

Για τις ορμονικές διαταραχές: Διάφορες asanas (στάσεις), όπως οι στηρίξεις στο κεφάλι και στους ώμους, και τεχνικές αναπνοής (nadi sodhana) ασκούν πίεση, ενεργοποιούν την υπόφυση, συμβάλουν στον περιορισμό των διαταραχών και μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων.

Για το άγχος: Η yoga, κυρίως μέσω των στροφικών και ανάστροφων στάσεων, των υπερεκτάσεων του κορμού, των τεχνικών χαλάρωσης και διαλογισμού, βοηθά στην εναλλαγή καρδιακού ρυθμού, του δείκτη της ικανότητας του οργανισμού να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευελιξία στο στρες.

Για πιο υγιές δέρμα: Η yoga είναι κάτι παραπάνω από άσκηση, είναι τρόπος ζωής. Εάν υιοθετήσουμε τις βασικές της διατροφικές αρχές, δηλαδή “κόψουμε” το αλκοόλ και τις τοξίνες, εάν τρώμε περισσότερα ωμά και φυσικά τρόφιμα, βοηθάμε το σώμα μας να παραμείνει υγιέστερο και να δείχνει νεότερο.

shape.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr