Ο απόλυτος οδηγός της φθινοπωρινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος

Ο απόλυτος οδηγός της φθινοπωρινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος

Ο απόλυτος οδηγός της φθινοπωρινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος
Οι συμβουλές και τα κόλπα για να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου για τη νέα σεζόν

Καθώς αποχαιρετούμε την καλοκαιρινή μας λάμψη, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας για το φθινόπωρο. Δεν είναι καινούργια πληροφορία ότι οι πιο δροσεροί μήνες απαιτούν διαφορετική προσέγγιση στα προϊόντα μας. Το ερώτημα όμως είναι τι ακριβώς σημαίνει αυτό για το δέρμα μας;

Ενόψει των πιο ψυχρών μηνών, οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις μερικές προσαρμογές. «Με κάθε εποχή έρχονται διαφορετικά κλίματα. Αυτές οι διακυμάνσεις μπορεί να προκαλέσουν μια αλλαγή στο δέρμα, όπως ξηρότητα το χειμώνα ή υπερβολική λιπαρότητα το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό στη συνέχεια να προσαρμόσεις αυτές τις αλλαγές μέσω της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου», λέει η δερματολόγος Mona Gohara. Ορισμένες εποχές του χρόνου μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν διαφορετικές ευαισθησίες σύμφωνα με τον πιστοποιημένο δερματολόγο Dr. Anthony Rossi. «Εάν είσαι επιρρεπής σε οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις καταστάσεις, μπορεί να προκληθούν από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα ή την ξηρότητα», εξηγεί.

Από πού πρέπει να ξεκινήσεις; 

Αντιμετώπισε το φράγμα υγρασίας σου
«Το καλό με το καλοκαίρι είναι ότι όταν ο αέρας είναι υγρός, όλη αυτή η υγρασία απλώνεται στο δέρμα και βοηθά στη δημιουργία ενός επιδερμικού φραγμού νερού. Αλλά όταν μπαίνουμε στους πιο δροσερούς και ξηρούς μήνες, καταλήγουμε να μην έχουμε τόση υγρασία στο δέρμα μας», εξηγεί ο Rossi. Συνιστά τη χρήση πιο πλούσιας κρέμας νύχτας ή ολονύκτιας μάσκας.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Επίλεξε κρέμα καθαρισμού
«Επειδή το δέρμα σου θα παράγει λιγότερη λιπαρότητα κατά τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις τα ελαφριά καθαριστικά με μια φόρμουλα με βάση την κρέμα», λέει η Gohara.

Χρησιμοποίησε υαλουρονικό οξύ
«Είναι σημαντικό να ενσωματώνεις περισσότερα ενυδατικά προϊόντα στην καθημερινή σου φθινοπωρινή ρουτίνα», λέει η Gohara. Συνιστά τη χρήση ορών με υαλουρονικό οξύ, ένα βασικό συστατικό που βοηθά το δέρμα να συγκρατεί το νερό.

Συνέχισε να χρησιμοποιείς αντηλιακό
Και οι δύο ειδικοί επισήμαναν τη σημασία της εφαρμογής αντηλιακού όλο το χρόνο. «Εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι στην UVA, ακόμα και όταν έχει συννεφιά», λέει ο Rossi. «Η χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία θα προκαλέσει απώλεια κολλαγόνου και πιθανότητα καρκίνου του δέρματος στη συνέχεια».

Δοκίμασε τη νιασιναμίδη
Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, μερικές από εμάς θα συνεχίσουμε να έχουμε επιπλέον ερεθισμό ή αποχρωματισμό από τον ήλιο. Εκεί μπαίνει η νιασιναμίδη. «Η νιασιναμίδη είναι πάντα ωραία γιατί έχει αντιφλεγμονώδη δράση», εξηγεί ο Rossi. «Θα βοηθήσει επίσης με οποιαδήποτε υπερβολική χρωστική ουσία που έχεις συσσωρεύσει το καλοκαίρι».

Απολεπιστικά με μέτρο
«Όταν μπαίνει το φθινόπωρο, λέω πάντα στους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα πίσω από τη ρετινόλη ή τα AHA γιατί θα στεγνώσουν ή θα ταλαιπωρηθούν περισσότερο. Μπορείς ακόμα να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά θα μείωνα τη συχνότητα σε δύο φορές την εβδομάδα», λέει ο Rossi.

www.womenonly.gr

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr