Έλαιο μέντας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Έλαιο μέντας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Πώς να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας

Η μέντα έχει αξιοσημείωτα ηρεμιστικά αποτελέσματα, χάρη στο δροσιστικό, γλυκό άρωμά της, η οποία χρησιμοποιείται είτε τοπικά ως έλαιο είτε λαμβάνεται με τη μορφή φύλλων τσαγιού ή συμπληρωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα το αρωματικό της έλαιο έχει πολυάριθμα οφέλη για τη συνολική σωματική και ψυχική σας ευεξία, καθώς μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pain Research αποκάλυψε ότι η αρωματοθεραπεία με έλαιο μέντας ως νυχτερινό μασάζ ή μέσω διάχυσης μπορεί να έχει τεράστια θεραπευτικά αποτελέσματα στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος, ενώ σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα.

Έλαιο μέντας
Η μέντα είναι, επίσης, ευεργετική για τη μείωση των πεπτικών προβλημάτων, όπως το φούσκωμα και ο πόνος. Ομοίως, μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά υπάρχουν περιορισμένες έρευνες για το θέμα αυτό, εξηγεί το MedicalNewsToday.

Έλαιο μέντας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας
Πιτυρίδα
Δεδομένου ότι το έλαιο μέντας έχει απίστευτες αντιμικροβιακές ιδιότητες και μια αξιοσημείωτη ψυκτική δράση, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με αυτό για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, αναφέρει το Healthline. Λάβετε υπόψη ότι λίγες μόνο σταγόνες ελαίου μέντας, όταν αναμιγνύονται με ένα έλαιο φορέα, όπως λάδι καρύδας ή καστορέλαιο, είναι αρκετές για να έχετε θετικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εξαιρετικά ισχυρό, προειδοποιεί το MedicalNewsToday, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι το ξεπλένετε καλά με νερό και καθαρίζετε εντελώς τα μαλλιά σας από αυτό.

Το MedicalNewsToday συνιστά, επίσης, τη χρήση σαμπουάν με μέντα, καθώς προσφέρει χαλάρωση και δροσιστική επίδραση στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί να ανακουφίσει τη σοβαρή φλεγμονή. Αν το σαμπουάν ή το μαλακτικό σας δεν διαθέτει αυτό το συστατικό, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαιο μέντας στο μπουκάλι και να αποκομίσετε τα ίδια οφέλη.

Πιτυρίδα
Αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή παίρνετε κάποια φάρμακα, ίσως πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε έλαιο μέντας, καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, τονίζει το WebMD. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική έκθεση σε έλαιο μέντας μπορεί να οδηγήσει σε οξύτητα ή ναυτία.

www.newsbeast.gr

Αιθέριο έλαιο Βανίλιας. Αφροδισιακό-ηρεμιστικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr