4 Φυσικές Θεραπείες Για Την Καταπολέμηση Του Άγχους

4 Φυσικές Θεραπείες Για Την Καταπολέμηση Του Άγχους

Το να παλεύει κανείς με το άγχος μπορεί να τού στερήσει πολλές δημιουργικές ευκαιρίες στη ζωή του και να τον κάνει να χάσει πολύ χρόνο στην προσπάθεια να βρει κάποιες αποτελεσματικές λύσεις.

Το άγχος κάνει κακό στην υγεία, αυτό το γνωρίζουμε όλοι και ο καθένας δίνει το δικό του αγώνα για να απαλλαγεί απ’ αυτό. Ομως, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και γι’ αυτό διαφορετικές μπορεί να είναι οι θεραπείες που τού ταιριάζουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τέσσερις φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση του άγχους, που κάποια μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά για εσάς:

1. Μάθετε να διαλογίζεστε

 

Οταν κάποιος μάθει να διαλογίζετ

αι μπορεί να δει εντελώς ξαφνικά τη ζωή του να αλλάζει. Μπορεί να γίνει συνολικά πιο ήρεμο άτομο και να αποβάλλει σταδιακά το άγχος. Δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος για το διαλογισμό. Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασκηθείτε να παρατηρείτε πότε το μυαλό σας ξεφεύγει και περιπλανιέται άσκοπα και να επαναφέρετε πίσω στην παρούσα στιγμή.

2. Ασκηση

Η άσκηση είναι γνωστό ότι απομακρύνει το άγχος. Οταν έχετε άγχος ή όταν πάθετε κάποια κρίση πανικού καταπολεμήστε τα με την άσκηση. Η άσκηση θα σάς βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία και την ευεξία σας και παράλληλα θα απελευθερώσει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες θα σας κάνουν να νοιώσετε όμορφα, οπότε για ποιο άγχος μιλάμε;

 

3. Χαμομήλι

Πολλές φορές το άγχος προκαλεί αϋπνία. Αγχος και αϋπνία μαζί κάθε άλλο παρά διασκεδαστικός συνδυασμός είναι. Κάθε φορά που περνάτε κάτι αγχωτικό στη ζωή σας και υποφέρετε από αϋπνία, δοκιμάστε ένα τσάι από χαμομήλι. Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του επιδράσεις. Μερικά φλιτζάνια χαμομήλι, ιδιαίτερα πριν πάτε για ύπνο θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε από την αγωνία σας και να πάτε ήρεμοι για ύπνο.

4. Λεβάντα

Το έλαιο λεβάντας είναι μια φυσική θεραπεία που μπορεί να κάνει θαύματα στην περίπτωση του άγχους. Βάλτε λίγο λάδι λεβάντας στο μαξιλάρι σας πριν κοιμηθείτε ή ταμπονάρετε λίγο στον καρπό σας και θα δείτε πως θα ηρεμήσετε και θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

medinova.gr

 

Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr