Υπάρχουν Πλεονεκτήματα Στη Χρησιμοποίηση Ηλεκτρικής Οδοντόβουρτσας;

Υπάρχουν Πλεονεκτήματα Στη Χρησιμοποίηση Ηλεκτρικής Οδοντόβουρτσας;

Πριν από μερικά χρόνια, αν ήθελε κανείς να αγοράσει ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα έπρεπε να επισκεφτεί ένα πολυκατάστημα. Σήμερα μπορεί να τις βρει οπουδήποτε, ακόμα και σε ένα σούπερ μάρκετ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το βούρτσισμα των δοντιών αφαιρεί τις τροφές και την πλάκα από τα δόντια και τα ούλα. Παράλληλα, προστατεύει από την τερηδόνα, την ουλίτιδα και άλλες ασθένειες των ούλων. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να κάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Μια μελέτη που συνέκρινε άτομα που χρησιμοποιούσαν την συμβατική οδοντόβουρτσα με άτομα που χρησιμοποιούσαν την ηλεκτρική, βρήκε πως η ηλεκτρική καθάριζε καλύτερα τα δόντια.

Δεν είναι μόνο ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα για έναν βαθύ καθαρισμό των δοντιών και των ούλων ασκώντας την ίδια ομοιόμορφη και όχι ιδιαίτερα έντονη πίεση σε κάθε σημείο. Είναι και το ότι αποτελεί ιδανική λύση για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και άλλες επώδυνες ή εξουθενωτικές συνθήκες. Επειδή η περιστρεφόμενη κεφαλή κάνει όλη τη δουλειά, το άτομο δεν χρειάζεται να κινεί συνεχώς το χέρι, τους καρπούς και τους βραχίονές του.

Εκτός από τα αισθητά και ορατά αποτελέσματα, δηλαδή τα καθαρότερα δόντια, ο κάτοχος μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας έχει συχνά πιο φρέσκια ανάσα από κάποιον που βουρτσίζει με το χέρι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο που χρησιμοποιεί τη συμβατική οδοντόβουρτσα έχει αυτόματα κακή αναπνοή, αλλά απλά οι στατιστικές δείχνουν πως μια ηλεκτρική συσκευή καθαρίζει καλύτερα. Επομένως, όταν το στόμα είναι καθαρότερο, η αναπνοή είναι πιο φρέσκια.

Οσοι διαθέτουν την συμβατική οδοντόβουρτσα, τείνουν να βουρτσίζουν πιο δυνατά απ’ όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρική. Αν και αυτό συνήθως θεωρείται καλό, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως όταν τα δόντια βουρτσίζονται πάρα πολύ σκληρά, ο ιστός που καλύπτει τα ούλα, μπορεί να υποστεί ζημιά. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα ασκεί λιγότερη πίεση, αφήνοντας τον ιστό των ούλων με ελάχιστη βλάβη από το βούρτσισμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βουρτσίζουν με συμβατική οδοντόβουρτσα έχουν τις καλύτερες των προθέσεων. Ωστόσο, το βούρτσισμά τους απομακρύνει τα υπολείμματα των φαγητών και την πλάκα μόνο από την ίδια επιφάνεια δοντιών και ούλων. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα διεισδύει πιο μέσα από το άνω στρώμα, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αφαίρεση πλάκας και αφήνει πιο καθαρό το στόμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο τύπος οδοντόβουρτσας που χρησιμοποιεί κάποιος είναι θέμα προτίμησης και συνήθειας. Εφόσον βουρτσίζει καλά και χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα τα δόντια του θα είναι υγιή, είτε επιλέξει την συμβατική είτε την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

medinova.gr

Αιθέριο Έλαιο Βετιβέριας. Στρες, αϋπνία, μυικοί πόνοι.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr