Γεύματα με λίγες θερμίδες – Για το σπίτι ή έξω

Γεύματα με λίγες θερμίδες – Για το σπίτι ή έξω

Μπόλικες ιδέες για γεύματα με λίγες θερμίδες παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο. Γεύματα για όλες τις ώρες της ημέρας: πρωινά, βραδινά και ενδιάμεσα σνακ. Δεν έχουμε συμπεριλάβει μεσημεριανά γεύματα καθώς θα αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό άρθρο σε αυτά. Μιλάμε, επίσης, για γεύματα με λίγες θερμίδες που μπορείς να αγοράσεις ή να παραγγείλεις από έξω.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου –

Για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου. Για εσένα που βρίσκεσαι σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής. Για εσένα που δε θέλεις να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες και μη θρεπτικά συστατικά. Ορίστε μερικές ικανοποιητικές, υγιεινές, μετρημένες στις θερμίδες και στα υπόλοιπα μικροθρεπτικά συστατικά τους συνταγές και προτάσεις!

Πόσες θερμίδες έχουν τα γεύματα με λίγες θερμίδες που παρουσιάζονται;
Όλα τα γεύματα με λίγες θερμίδες που έπονται, κυμαίνονται μεταξύ 250 και 450 θερμίδων. Θερμίδες που για ένα πρωινό ή βραδινό γεύμα δεν είναι καθόλου πολλές, αντιθέτως είναι σίγουρα εντός επιτρεπτών ορίων. Μάλιστα, για μία γυναίκα, συνήθως καθένα από τα κυρίως γεύματα πρέπει να είναι γύρω στις 400 θερμίδες. Επομένως, όλα τα γεύματα με λίγες θερμίδες που ακολουθούν είναι άκρως κατάλληλα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα ενδιάμεσα σνακ, δεκατιανά και απογευματινά, οι θερμίδες τους είναι περί τις 100. Αν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής μεσογειακού τύπου, λογικά θα έχεις ενδιάμεσα σνακ των 100 θερμίδων. Δε γνωρίζουμε ποιος είναι ο βασικός μεταβολισμός σου ούτε τα επίπεδα άσκησής σου μέσα στη μέρα, βέβαια, οπότε δίνουμε και εναλλακτικές ενδιάμεσων γευμάτων που φτάνουν τις 200 θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ελαφριά αλλά χορταστικά ενδιάμεσα γεύμα με λίγες θερμίδες. Με καλή θρεπτική αξία και τρόφιμα που χρειάζεται να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα μας.

Πρωινά γεύματα με λίγες θερμίδες (περίπου 400 kcal)
*Μπορείς να μειώσεις κάτι από κάθε συνταγή προκειμένου να μειώσεις τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση, τα κυρίως γεύματα για μία γυναίκα συνήθως κυμαίνονται γύρω στις 400 με 500 θερμίδες, οπότε και δε βλέπουμε το λόγο να μειώσεις κάτι.

1) Ομελέτα με λαχανικά και ψωμί
Σε αντικολλητικό τηγάνι, με μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ψήνεις 2 αβγά που έχεις χτυπήσει προηγουμένως σε ομελέτα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κρόκο αβγού και 3 ασπράδια. Λίγο αλάτι και πιπέρι, καθόλου προσθήκη γάλακτος. Μέσα στην ομελέτα ή σε διαφορετικό σκεύος μπορείς να προσθέσεις όποια και όσα λαχανικά σου αρέσουν. Ολοκληρώνεις το γεύμα με 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης (ισοδυναμεί με 30 γραμμάρια ψωμί, όσο είναι μία φέτα του τοστ).

2) Τοστ γαλοπούλα – τυρί με χυμό ή άλλο φρούτο: ένα από τα κλασικά πρωινά γεύματα με λίγες θερμίδες
Μη φοβάσαι το ψωμί ακόμα κι όταν είσαι σε δίαιτα! Εάν είναι ολικής άλεσης και εφόσον είναι σε προσεγμένες ποσότητες μέσα στην ημέρα, το ψωμί δεν πρέπει να σε ανησυχεί.

Ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό που συχνά αρέσει είναι το τοστ, ψημένο ή άψητο. Θέλουμε να βάλεις δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης (60 γραμμάρια συνολικά), 1 φέτα γαλοπούλα βραστή, ψητή ή καπνιστή ή 1 φέτα κοτόπουλο, και 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά (10 – 16 % λιπαρά). Συνοδεύεις με ένα ποτήρι (περίπου 200 ml) φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 1 μέτρια μπανάνα ή 2 μικρά μήλα.

3) Φρυγανιές με τυρί κρέμα και γαλοπούλα συν χυμός πορτοκάλι
Μοιάζει ελαφρύ αλλά είναι όσο πρέπει χορταστικό πρωινό γεύμα. Αποτελείται από ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, 20 γραμμάρια φρυγανιές ολικής άλεσης (συνήθως είναι 2 φρυγανιές), 30 γραμμάρια τυρί κρέμα και 40 γραμμάρια γαλοπούλα. Το φτιάχνεις γρήγορα, το απολαμβάνεις σιγά – σιγά μέχρι να ανοίξει καλά το μάτι!

4) Ψωμί, αβγό και τυρί συν χυμός πορτοκάλι
Από τα εξίσου γρήγορα ετοιμαζόμενα πρωινά γεύματα με λίγες θερμίδες είναι αυτό εδώ. Χρειάζεσαι 1 φέτα του τοστ ψωμί ολικής άλεσης, 1 βραστό αβγό και 50 γραμμάρια τυρί φέτα ή κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά. Συμπληρώνεις με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

5) Αλμυρή τορτίγια
Από τις πιο χορταστικές συνταγές, που φτιάχνεται σχετικά γρήγορα, χωρίς να λερώσεις σκεύη. Μάλιστα, έχει το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορείς να την έχεις ετοιμάσει από το βράδυ για το επόμενο πρωί. Αλλά και να την πάρεις μαζί σου εάν είσαι σε βιασύνη ή εάν θέλεις να γευματίσεις λίγο αργότερα.

Θέλεις 1 τορτίγια, κατά προτίμηση ολικής άλεσης, που να ζυγίζει 60 γραμμάρια. Είναι από τα μεσαία προς μεγάλα μεγέθη. Αλείφεις 25 γραμμάρια τυρί κρέμα, προσθέτεις εάν θέλεις μαρούλι ή άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που θα κολλήσουν εύκολα στο τυρί κρέμα. Κατόπιν, βάζεις 1 φέτα γαλοπούλα ή 1 φέτα κοτόπουλο, 1 αβγό βραστό σε κομμάτια και τυχόν άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου. Π.χ. ντοματίνια και φετούλες από κρεμμύδι. Ή sticks καρότου και αγγουριού. Γενικά, όποιο λαχανικό σου αρέσει. Καλή απόλαυση!

6) Γλυκιά τορτίγια: ένα από τα γεύματα με λίγες θερμίδες που μπορεί να μην έχεις ξαναδοκιμάσει
Ναι, καλά διάβασες. Γλυκιά συνταγή για τορτίγια! Για εσένα που είσαι λάτρης των γλυκών πρωινών είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή. Πολύ απλά, παίρνεις μια τορτίγια ολικής άλεσης ή άλλου τύπου, που να είναι στα 50 γραμμάρια. Αλείφεις 15 γραμμάρια φυστικοβούτυρο και 15 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας σου (ταιριάζουν οι κόκκινες). Τυλίγεις όπως σου αρέσει και συμπληρώνεις με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι που ταιριάζει υπέροχα.

7) Δύο φέτες ψωμί με μπανάνα και φυστικοβούτυρο μαζί με αβγό ή χυμό
Σε 2 φέτες ψωμί των 30 γραμμαρίων έκαστη, αλείφεις από 10 γραμμάρια φυστικοβούτυρο στην καθεμία και από πάνω τοποθετείς ροδέλες μπανάνας περίπου στα 30 γραμμάρια στην καθεμία. Το ψωμί μπορεί να είναι ως έχει ή να έχει προηγουμένως ξεροψηθεί. Συμπληρώνεις το γεύμα σου είτε με επιπλέον φυτικές ίνες, προσθέτοντας ένα χυμό πορτοκάλι. Είτε με επιπλέον πρωτεΐνη, προσθέτοντας ένα βραστό αβγό.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό εδώ αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμο και πιο χορταστικά πρωινά γεύματα με λίγες θερμίδες. Αξίζει να το δοκιμάσεις!

8) Porridge: 2 εναλλακτικές
Είναι για όταν έχεις χρόνο κι όρεξη να μαγειρέψεις. Για όταν, ακόμη, θέλεις να φας ένα θρεπτικό, ζεστό πρωινό γεύμα με πολύ καλά συστατικά και μετρημένες θερμίδες.

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνεις 60 γραμμάρια νιφάδες βρόμης μέσα σε περίπου 250 γραμμάρια νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, προσθέτεις μισή μπανάνα λιωμένη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Για επιπλέον γεύση, μπορείς να προσθέσεις 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή και 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη. Σερβίρεις ζεστό, μαζί με κομματάκια από την υπόλοιπη μισή μπανάνα.

Εναλλακτικά, μπορείς να αντικαταστήσεις το νερό με γάλα ζωικής ή φυτικής προέλευσης στα 200 γραμμάρια. Τότε θα μειώσεις τη βρόμη στα 40 γραμμάρια. Η υπόλοιπη διαδικασία παραμένει ίδια.

9) Γιαούρτι με δημητριακά ή μπουκιές βρόμης, φρούτο και μέλι
Βάζεις σε ένα αγαπημένο σου μπολ 200 γραμμάρια γιαούρτι της αρεσκείας σου, με χαμηλά λιπαρά. Προσθέτεις 1 φρούτο π.χ. 1 ροδάκινο, 1 μήλο, 1 αχλάδι ή 1 μικρή μπανάνα σε κομματάκια. Και 30 γραμμάρια δημητριακά ή μπουκιές βρόμης και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα μείνεις χορτάτη για πολλές ώρες!

10) Smoothie με φυτικό γάλα, μέλι και berries
Είσαι λάτρης των smoothies; Για εσένα έχουμε συμπεριλάβει ένα απλό, εύκολο, γλυκό σμούθι στη λίστα με τα καλύτερα πρωινά γεύματα με λίγες θερμίδες. Τι έχεις να κάνεις:

Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ, βάζεις 150 γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, με ή χωρίς σάκχαρα. 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 60 γραμμάρια μούρα της αρεσκείας σου που είναι είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα. Και προαιρετικά κάτι για να έχεις πιο έντονη γεύση, π.χ. λίγη κανέλα ή λίγο κακάο σε σκόνη. Χτυπάς κι απολαμβάνεις σε ένα ποτήρι.

Τι μπορείς να αγοράσεις από έξω για υγιεινό πρωινό γεύμα:
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό με τυρί κρέμα, γαλοπούλα και λαχανικά
Πίτα ταψιού (σπανακόπιτα, τυρόπιτα χωριάτικη) στα 180 γραμμάρια
1 φέτα χειροποίητο κέικ χωρίς αλεύρι (βρες κάποιο με βρόμη π.χ.) στα 120 γραμμάρια. Εάν είναι λιγότερα, μπορείς να συμπληρώσεις το πρωινό σου με ½ ή 1 χυμό πορτοκάλι.
1 μικρή τορτίγια με κοτόπουλο, τυρί κρέμα ή μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών και λαχανικά.

Βραδινά γεύμα με λίγες θερμίδες (περίπου 400 kcal)
1) Παξιμάδια με ντομάτα και φέτα
Μία γρήγορη λύση για ένα χορταστικό αλλά όχι υπερβολικό βραδινό γεύμα. Σε ένα πιάτο, απλά βάζεις 60 γραμμάρια από τα αγαπημένα σου παξιμάδια, όποια κι αν είναι αυτά. Μαζί με ντομάτα ή ντοματίνια. Και με 40 – 50 γραμμάρια τυρί φέτα. Μπορείς να προσθέσεις αλατάκι και ρίγανη, όχι όμως ελαιόλαδο.

2) Απλή εκδοχή το avocado toast: από τα ιδιαίτερα βραδινά γεύματα με λίγες θερμίδες

Σε 1 φέτες ψωμί τοστ (60 γραμμάρια συνολικά) που έχεις φρυγανίσει ή όχι, αλείφεις σύνολο 60 γραμμάρια από ώριμο αβοκάντο. Αλάτι και πιπέρι χρειάζονται οπωσδήποτε. Κι από πάνω 1 αβγό βραστό, μισό στην καθεμία.

Δες κι άλλες ιδέες για το πώς μπορείς να φας το αβοκάντο στα γεύματά σου στο άρθρο με τίτλο: “Συνταγές με αβοκάντο – 11 νόστιμες και θρεπτικές ιδέες“.

3) Σαλάτα με τόνο και παξιμάδια
Γεμίζεις ένα βαθύ πιάτο με πράσινα φυλλώδη λαχανικά και λίγα λαχανικά άλλων χρωμάτων Π.χ. λίγο κρεμμύδι, λίγα ντοματίνια, λίγο καρότο. Ρίχνεις από πάνω 100 γραμμάρια στραγγισμένο τόνο σε νερό. Ταιριάζει ένα υγιεινό dressing από 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές λεμόνι και 1 κουταλάκι μουστάρδα. Συνοδεύεις με παξιμάδι ή παξιμάδια στα 30 γραμμάρια.

4) Βραστά αβγά, τυρί, ψωμί και σαλάτα
Εύκολο στη σύνθεσή του βραδινό γεύμα, που έχει πολύ καλές αναλογίες θρεπτικών συστατικών. Ένα γεύμα που σε χορταίνει χωρίς να σε σκάει.

Μπορείς να βάλεις όποια και όσα λαχανικά θέλεις με την προϋπόθεση να έχεις προσθέσει μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Μέσα στη σαλάτα ή ξεχωριστά, βάζεις 2 βραστά αβγά, 30 γραμμάρια τυρί φέτα και 1 φρυγανιά ολικής άλεσης. Δοκίμασέ το σίγουρα!

5) Τορτίγια με σολομό και τυρί κρέμα
Από τα πιο gourmet και ταυτόχρονα εύγεστα βραδινά γεύματα με λίγες θερμίδες. Αν σου αρέσει ο συσκευασμένος καπνιστός σολομός, αυτή η συνταγή είναι για εσένα!

Σε μία τορτίγια 50 γραμμαρίων, αλείφεις 30 γραμμάρια τυρί κρέμα. Ταιριάζει στο σημείο αυτό να προσθέσεις πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εάν θέλεις. Βάζεις 50 γραμμάρια καπνιστό σολομό και οποιαδήποτε άλλα λαχανικά σου αρέσουν και πιστεύεις ότι ταιριάζουν. Καλή σου απόλαυση!

6) Πράσινη σαλάτα με dressing μελιού, αβοκάντο, τυρί τριμμένο, γαλοπούλα και κρουτόν

Αποτελεί μία εκ των πιο νόστιμων σαλατών που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις. Θα δεις ότι είναι ένα τόσο χορταστικό βραδινό, τόσο καλό στα συστατικά του, χωρίς όμως να σε επιβαρύνει

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζεις ανάμεικτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή μόνο μαρούλι ή μόνο iceberg. Προσθέτεις κομματάκια από 40 γραμμάρια αβοκάντο, 2 φέτες γαλοπούλα ή κοτόπουλο, 20 γραμμάρια τυρί τριμμένο και 20 γραμμάρια κρουτόν. Ετοιμάζεις και περιχύνεις με το εξής dressing: 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι και 25 γραμμάρια μέλι.

7) Γιαούρτι με μέλι, σταφίδες και καρύδια: διαχρονική αξία στα βραδινά μας
Ένα από τα βραδινά γεύματα με λίγες θερμίδες που έχουμε να προτείνουμε είναι το γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. Συγκεκριμένα, βάζεις σε ένα μπολάκι 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Από πάνω ρίχνεις 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 20 γραμμάρια καρύδια σπασμένα και 20 γραμμάρια σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries. Έτοιμο!

8) Πίτα – πίτσα!
Ένας υγιεινός, χορταστικός και σπιτικός τρόπος για να απολαύσεις την πίτσα σου είναι ο παρών. Ψήνεις για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά σε αντικολλητικό τηγάνι 1 πίτα ολικής άλεσης των 80 γραμμαρίων. Τη βάζεις σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφεις 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζεις προαιρετικά με λίγο αλάτι, ρίγανη και πάπρικα. Από πάνω βάζεις 40 γραμμάρια τυρί και 40 γραμμάρια γαλοπούλα. Και όσα κι όποια λαχανικά σου αρέσουν. Εάν δεν τα θέλεις στην πίτα – πίτσα σου, μπορείς να τα αφήσεις ξεχωριστά.

Τι μπορείς να αγοράσεις από έξω για βραδινό γεύμα που παραμένει στη σφαίρα του υγιεινού:

1 σαλάτα οποιουδήποτε τύπου χωρίς σος
2 καλαμάκια κοτόπουλο ή χοιρινό με σαλάτα που δεν έχει σος ούτε πολύ ελαιόλαδο. Μπορείς να φας και τις λίγες πατατούλες ή 1 πιτάκι που συνοδεύει τα καλαμάκια.
1 τυλιχτό σουβλάκι με πίτα ολικής αλάδωτη, καλαμάκι κοτόπουλο και λαχανικά, συν 1 σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο
Burger με 120 γραμμάρια ψωμάκι, 100 γραμμάρια μπιφτέκι μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο και λαχανικά, προαιρετικά μουστάρδα.
Burger με 90 γραμμάρια ψωμάκι, 70 γραμμάρια μπιφτέκι, 100 γραμμάρια τηγανητές πατάτες και λαχανικά
2 κομμάτια πίτσα special ή 3 κομμάτια πίτσα μαργαρίτα, προαιρετικά μαζί με λαχανικά χωρίς ελαιόλαδο.

Ενδιάμεσα γεύματα με λίγες θερμίδες (100 έως 200 kcal)

1) Καλαμπογκοφρέτες
Έχουν τη γεύση του ποπ κορν, οπότε και συνήθως αρέσουν. Εάν θέλεις να τσιμπάς όσο είσαι στο μάθημα ή στη δουλειά, αποτελούν μια καλή λύση. Μπορείς να φας γύρω στις 4 καλαμπογκοφρέτες εάν θέλεις να κινείσαι στις 100 θερμίδες.

2) Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί έχουν πράγματι μεγάλη θερμιδική αξία, αλλά έχουν παράλληλα και μεγάλη θρεπτική αξία. Μεταξύ των πιο ωφέλιμων εντάσσονται τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Όμως, υπάρχουν τόσοι πολλοί, που δεν υπάρχει λόγος να περιορίζεσαι μόνο στην κατανάλωση των προηγούμενων. Επίλεγε κάθε φορά το είδος που προτιμάς!

Κινήσου στα 25 γραμμάρια ξηρών καρπών για να έχεις ένα πλήρες ενδιάμεσο σνακ των 100 θερμίδων.

3) Καλαμπογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο και μπανάνα
Σε δύο γκοφρέτες καλαμποκιού, αλείφεις μια λεπτή στρώση από φυστικοβούτο. Κι από πάνω τοποθετείς ροδέλες από 1 μικρή ή ½ μεγάλη μπανάνα. Νόστιμη ιδέα που ίσως να μην έχεις ξαναδοκιμάσει.

4) Φρούτα: από τα must ενδιάμεσα γεύματα με λίγες θερμίδες

Ε, εντάξει. Δε γίνεται να μη συμπεριλάβουμε τα φρούτα στον κατάλογο με τα υγιεινά γεύματα με λίγες θερμίδες. Ίσως και να μην υπάρχει τίποτα άλλο που σε μεγάλες ποσότητες να έχει τόσες λίγες θερμίδες και τόσο μεγάλη θρεπτική αξία όσο τα φρούτα.

Για τις 100 θερμίδες, σου παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικές εναλλακτικές επιλογές φρούτων:

200 γραμμάρια αβοκάντο
200 γραμμάρια φρέσκος ανανάς
220 γραμμάρια αχλάδι
370 γραμμάρια βερίκοκα
350 γραμμάρια καρπούζι
350 γραμμάρια κεράσια
250 γραμμάρια μήλα
120 γραμμάρια μπανάνα
1 χυμός πορτοκάλι περί τα 200 ml
370 γραμμάρια φράουλες
75 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα

5) Φρουτόκρεμα: μία υγιεινή επιλογή σνακ, ως εναλλακτική των σκέτων φρούτων
Εάν έχεις όρεξη να παίξεις με τις γεύσεις, εάν θέλεις ένα χορταστικό ενδιάμεσο σνακ στις 200 θερμίδες, γιατί δε δοκιμάζεις να χτυπήσεις στο μίξερ: 1 μικρή μπανάνα, 1 μέτριο μήλο ή 1 αχλάδι, 2 – 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και 1 – 2 πτι μπερ ολικής άλεσης.

6) Γαλοπούλα με ντοματίνια
Αν σου αρέσει ως σνακ, μπορείς να δοκιμάσεις 60 γραμμάρια γαλοπούλα (περίπου 5 φέτες), μαζί με 150 γραμμάρια ντοματίνια. Τότε συμπληρώνεις τις 100 θερμίδες.

7) Φρυγανιά με αβγό
Εάν από το πρωινό ή το μεσημεριανό σου γεύμα νιώθεις μια έλλειψη… πρωτεϊνης ή στέρεας τροφής (!), μπορείς να φας πριν το επόμενο κυρίως γεύμα 1 φρυγανιά ολικής άλεσης μαζί με 1 βραστό αβγό. Προαιρετικά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Είναι λίγο πιο πάνω από 100 θερμίδες.

Τι μπορείς να αγοράσεις από έξω ως υγιεινό δεκατιανό ή απογευματινό σνακ:
1 μπάρα του εμπορίου που έχει περίπου 90 – 100 θερμίδες
1 φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 ανάμεικτο χυμό φρούτων
20 – 30 γραμμάρια από σοκολάτα της αρεσκείας σου.

www.dynamikhgynaika.gr

Άρνικας έλαιο. Το θεραπευτικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr