Φυσικές Δραστικές Λύσεις Για Να Εξαφανίσεις Τις Ασπρες Νιφάδες Απο Τα Μαλλιά

Φυσικές Δραστικές Λύσεις Για Να Εξαφανίσεις Τις Ασπρες Νιφάδες Απο Τα Μαλλιά

Λεμόνι, Ελαιόλαδο Με Γιαούρτι Για Αέρινα Ανθεκτικά Μαλλιά Χωρίς Ιχνος Πιτυρίδας!

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε κιτρικό οξύ κι έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες. Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, η περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ του χυμού λεμονιού απολεπίζει βαθιά το τριχωτό και αφαιρεί τις νιφάδες πιτυρίδας, το υπερβολικό σμήγμα και άλλες ακαθαρσίες .

Επίσης, αποκαθιστά την υγεία του δέρματος κάτω απο τα μαλλιά. Επιπλέον, οι φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες του χυμού λεμονιού καταστρέφουν την πιτυρίδα που προκαλεί μύκητες .

Η διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του pH είναι σημαντική για ένα υγιές τριχωτό  χωρίς πιτυρίδα. Η όξινη φύση του χυμού λεμονιού αποκαθιστά την ισορροπία του pH του, διατηρώντας έτσι ένα υγιές περιβάλλον στα μαλλιά .

Ο χυμός λεμονιού περιέχει αντιοξειδωτικά καθώς και διάφορες βιταμίνες, που θρέφουν  και  κάνουν το κρανίο πιο ανθεκτικό στην επίθεση πιτυρίδας καθώς και σε άλλες λοιμώξεις .

Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C στο λεμόνι βοηθά επίσης σημαντικά στη θεραπεία. Όχι μόνο η ξηρότητα , αλλά και η υπερβολική συσσώρευση λιπαρότητας στο τριχωτό  οδηγεί επίσης σε σχηματισμό πιτυρίδας.

Η βιταμίνη C έρχεται με φυσικές στυπτικές ιδιότητες, και βοηθά στη ρύθμιση της έκκρισης ελαίου από τους σμηγματογόνους αδένες. 

Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χάρη στην αντιφλεγμονώδη φύση του. Όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στην καταπράυνση των ερεθισμών και ανακουφίζει από τον κνησμό.

Μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο και γιαούρτι για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Πάρτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού φρέσκο, απλό γιαούρτι και ανακατέψτε το με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κάντε μασάζ με το μείγμα που προκύπτει σε όλο το τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας.

Μόλις τελειώσετε, δέστε τα μαλλιά σας σε έναν κότσο και φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου. Περιμένετε για 30-40 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε  με ένα ήπιο σαμπουάν.

Εφαρμόστε ξανά αυτή τη σπιτική θεραπεία με ελαιόλαδο και γιαούρτι μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την πιτυρίδα.

Οφέλη –
Ελαιόλαδο –
Το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό φυσικό συστατικό για την περιποίηση των μαλλιών. Έχει πολλαπλά οφέλη  και λειτουργεί υπέροχα για τη θεραπεία της πιτυρίδας.

Η ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από το σχηματισμό πιτυρίδας. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ενυδατικές του ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν ένα καταπληκτικό φάρμακο .

Η τακτική χρήση του ελαιολάδου ενυδατώνει  και θεραπεύει την ξηρότητα, . Επίσης, μαλακώνει τις υπάρχουσες νιφάδες και βοηθά στην εύκολη αφαίρεσή τους.

Τα προϊόντα styling μαλλιών, μαζί με τη βρωμιά, τον ιδρώτα και άλλες ακαθαρσίες συχνά δημιουργούν συσσώρευση στην επιφάνεια του τριχωτού.

Το ελαιόλαδο, με τακτική εφαρμογή, μαλακώνει τη συσσώρευση.

Βοηθά στην πρόληψη της απόφραξης των τριχοθυλακίων που διαφορετικά μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι το υποπροϊόν της διαδικασίας του μεταβολισμού, μπορούν επίσης να προκαλέσουν πιτυρίδα.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Όντας πλούσιο σε διάφορα θρεπτικά συστατικά,  βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη παροχή οξυγόνου  του τριχωτού .

Το κλειδί για υγιή μαλλιά και υγιές τριχωτό της κεφαλής είναι η διατήρηση της ιδανικής ισορροπίας του pH. Η τακτική εφαρμογή του ελαιολάδου κάνει ακριβώς αυτό, για να κρατήσει μακριά την πιτυρίδα.

γιαούρτι –
Το γιαούρτι έχει διάφορα οφέλη για τα μαλλιά μας. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό  και βοηθά στην αποκατάσταση της υφής τους .

Γνωρίζουμε ότι το ξηρό τριχωτό  είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από την εμφάνιση πιτυρίδας. Το γιαούρτι έρχεται με υπέροχες ενυδατικές ιδιότητες που θεραπεύουν την ξηρότητα .

Μαζί με τη θεραπεία της υπάρχουσας πιτυρίδας,  αποτρέπει επίσης τον μελλοντικό σχηματισμό της, εάν χρησιμοποιείται με συνέπεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γιαουρτιού βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος κάτω απο τα μαλλιά  και ανακουφίζουν από τον κνησμό και τη φλεγμονή .

Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, πρωτεϊνών και μετάλλων.

Τα προβιοτικά που υπάρχουν στο γιαούρτι βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Βοηθούν στην καταστροφή των βακτηρίων που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής και αποκαθιστούν την υγεία των μαλλιών.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες  του βοηθούν επίσης στην προστασία των μαλλιών.

Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά αφαιρώντας τις νιφάδες της πιτυρίδας, το υπερβολικό λάδι και τη βρωμιά. Το γιαούρτι έχει εξαιρετικά καθαριστικά οφέλη, χάρη στην παρουσία γαλακτικού οξέος.

Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ισχυρό AHA, το οποίο απολεπίζει εντατικά και δραστικά.

Μαζί με την απολέπιση, το γαλακτικό οξύ θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά για να ενισχύσει τη συνολική υγεία τους.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr