6 υγιεινά σνακ με 100 θερμίδες ακριβώς

6 υγιεινά σνακ με 100 θερμίδες ακριβώς

Για τις στιγμές που θέλεις κάτι να σου κόψει την πείνα, αλλά χωρίς να χαλάσει τη δίαιτά σου.
Ελένη Καραγιάννη 

Ξέρεις ότι δεν πρέπει να μένεις νηστική για πολλές ώρες ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας. Από την άλλη, όμως το να τσακίσεις ένα σακουλάκι μπισκότα με γέμιση σοκολάτας δεν θα σε βοηθήσει και τόσο να πετύχεις το στόχο σου που είναι να χάσεις κιλά ή να διατηρήσεις το βάρος σου, προσφέροντας ταυτόχρονα στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη.

Τα σνακ που σου προτείνουμε είναι οι πιο υγιεινές αλλά και light επιλογές που μπορείς να καταναλώσεις σαν ενδιάμεσο σνακ, αφού έχουν μόλις 100 θερμίδες το καθένα.

6 υγιεινά σνακ με 100 θερμίδες ακριβώς
100 γραμμάρια γιαούρτι

Προτίμησε απλό ελληνικό γιαούρτι χωρίς προσθήκη φρούτων ή γλυκαντικές ουσίες και με λίγα λιπαρά (2%).

2 κουτ. σ. χούμους και στικς καρότου

Το χούμους είναι μια πολύ θρεπτική τροφή, πλούσια σε πρωτεϊνη, ιδανική για μετά τη γυμναστική. Μην το παρακάνεις στην ποσότητα γιατί περιέχει πολλές θερμίδες.

35 φιστίκια Αιγίνης

Οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή σαν σνακ χρειάζονται όμως μεγάλη προσοχή στην ποσότητα γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες. Για να πάρεις μόνο 100, μπορείς να φας 35 φιστίκια.

1 ½ φλιτζάνι φρουτοσαλάτα

Προτίμησε φρέσκα φρούτα εποχής και όχι σε κονσέρβα γιατί συνήθως περιέχουν ζάχαρη.

6 φλιτζάνια ποπ κορν

Όταν τα φτιάχνεις χωρίς λάδι (π.χ. στο φούρνο μικροκυμάτων ή με την ειδική συσκευή που λειτουργεί με αέρα χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας) τα ποπ κορν έχουν ελάχιστες θερμίδες και σε χορταίνουν.

½ κονσέρβα σαρδέλες με τρία κράκερ ολικής άλεσης

Οι σαρδέλες είναι από τα πιο θρεπτικά ψάρια, με μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μπορείς να διαλέξεις μια κονσέρβα όπου συνδυάζονται με μουστάρδα ή πιπεριές για περισσότερη γεύση.

Shape.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά – 8 ευρώ!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr