Stretching video: Διατάσεις για ανακούφιση του πόνου στην μέση

Stretching video: Διατάσεις για ανακούφιση του πόνου στην μέση

Αν η μέση σας πονάει ή αισθάνεστε τους γοφούς σας σφιγμένους, δοκιμάστε την παρακάτω ρουτίνα με ανακουφιστικές διατάσεις.
Stretching video: Διατάσεις για ανακούφιση του πόνου στην μέση | vita.gr

Αν εργάζεστε για ώρες καθιστοί, το πιθανότερο είναι οι πρώτοι πόνοι που θα νιώσετε να εντοπίζονται στην πλάτη και τον αυχένα, αλλά όταν η μέση αρχίσει να πονά τότε τα πράγματα θα γίνουν πραγματικά σοβαρά.

Όταν κάθεστε στο γραφείο σας, οι καμπτήρες του ισχίου σας κονταίνουν. Οι καμπτήρες του ισχίου είναι μύες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της λεκάνης σας και συστέλλονται για να σας επιτρέψουν να λυγίσετε τους γοφούς σας όταν κάθεστε. Έτσι, οι μύες στο μπροστινό μέρος του ισχίου σας χρησιμεύουν για να κάμπτουν τους γοφούς σας, ενώ οι μύες στο πίσω μέρος (γλουτιαίοι) χρησιμεύουν για να τους εκτείνουν.

Δείτε επίσης: Γιατί είναι σημαντικό να διαβάζετε στο μωρό σας
Όταν κάθεστε, τα γόνατά σας είναι πιο κοντά στο στήθος σας από ό,τι όταν στέκεστε, δηλαδή οι καμπτήρες του ισχίου είναι σε κοντή θέση. Εάν οι μύες είναι σε αυτή τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα εάν δεν είναι ενεργοί, σφίγγουν.

Για να διορθώσετε την κατάσταση, θα χρειαστεί να τεντώσετε και να ενισχύσετε την περιοχή. Οι διατάσεις θα βοηθήσουν να χαλαρώσετε το σφίξιμο και η ενδυνάμωση θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν μελλοντικών πόνων που σχετίζονται με το καθισιό.

Οι διατάσεις που ανακουφίζουν
Δοκιμάστε την ρουτίνα που ακολουθεί που περιλαμβάνει απλές διατάσεις για να τεντώσετε την μέση και τους γοφούς σας και να εκτονώσετε την ένταση που μπορεί να έχει συσσωρευτεί:

www.vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr