Πώς θα χάσω τα κιλά που πήρα στις διακοπές

Πώς θα χάσω τα κιλά που πήρα στις διακοπές

Oι διακοπές τελειώνουν και μαζί με αυτές έρχεται το άγχος των κιλών.
Λόγω Διατροφής, Ομάδα Διαιτολόγων & Διατροφολόγων

Πολλές φορές καταφεύγουμε σε εξαντλητικές και αποτοξινωτικές δίαιτες γιατί έτσι νομίζουμε ότι θα έχουμε σίγουρα και γρήγορα αποτελέσματα.

Με αυτόν τον τρόπο όμως, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε τον λεγόμενο στερητικό σύνδρομο, αφού με τις αυστηρές δίαιτες δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταναλώνουμε από όλες τις ομάδες τροφίμων.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αποβάλλονται από το σώμα μας μόνο υγρά και μυϊκή μάζα και όχι λίπος. Μην πανικοβάλλεστε λοιπόν χαλαρώστε ο οργανισμός θέλει το χρόνο του ώστε να μπει πάλι στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.

Τα κιλά αυτά σίγουρα δεν είναι κιλά που οργανισμός τα έχει δεxτεί τόσο απλά ώστε να παγιωθούν αν εμείς οι ίδιοι δεν του το επιτρέψουμε. Για την επιτυχία ενός προγράμματος αδυνατίσματος μην βάζεις ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς και στερήσεις.

Άλλωστε, «καλά» και «κακά» τρόφιμα δεν υπάρχουν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, τα άτομα που αποκλείουν αγαπημένα τρόφιμα και ροφήματα από τη διατροφή τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν και να ξαναπάρουν το χαμένο βάρος, καθώς η στέρηση τους οδηγεί στην υπερκατανάλωση άλλων τροφίμων.

Η οργάνωση είναι το παν! Οργανωθείτε!
Καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχουν στο σπίτι όλα τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα, δημητριακά κτλ και ίσως να απομακρύνετε πιθανούς πειρασμούς π.χ. σοκολάτες, πατατάκια κτλ..

Προγραμματίστε τι θα φάτε την επόμενη από σήμερα, ώστε να αποφύγετε το έτοιμο φαγητό και τις διατροφικές παρασπονδίες. Οργανώστε έτσι το πρόγραμμα σας ώστε να υπάρχει χρόνος και για λίγη άσκηση καθημερινά. Θέστε τον προσωπικό σας καθημερινό στόχο και ακολουθήστε τον!!

Αν πάλι δεν μπορείτε να έχετε σταθερά γεύματα, τουλάχιστον φροντίστε να τρώτε ανά δυο με τρείς ώρες (τρία μεγάλα γεύματα και δύο μικρά)ανάλογα με τη βάρδια που έχετε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουμε νηστικοί πάνω από τετράωρο.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!
Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό γεύμα (π.χ. γάλα με δημητριακά μέλι και χυμό ή φρούτα )το οποίο θα καταναλώσετε στο σπίτι ΠΡΙΝ φύγετε για τη δουλειά.

Να φροντίσετε πάντα να έχετε μαζί σας υγιεινά σνάκ (όπως κουλούρι με σουσάμι ,φρέσκα ή και αποξηραμένα φρούτα ,γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ,ψωμί σικάλεως , μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως, cream crackers σίκαλης) τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα.

Μπορείτε να αναπληρώσετε τις ελλείψεις του πρώτου γεύματος με το δεύτερο το οποίο θα καταναλώσετε αργότερα. Για περισσότερη ενέργεια μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό (1.5- 2 λίτρα) και μειώστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Φρόντισε περισσότερο για την ενυδάτωσή σου. Να έχεις πάντα κοντά σου ένα-δυο μπουκαλάκια με νερό, καθώς και μία ποικιλία ροφημάτων που μπορούν να σε ενυδατώσουν… απολαυστικά!

Εφοδιάσου με ροφήματα όπως γάλα, χυμούς, αναψυκτικά (χωρίς θερμίδες αν προσέχεις το βάρος σου), τσάι ή ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό και μπορούν να συμβάλλουν και αυτά στην ενυδάτωσή σου!

Φυσικά, να θυμάσαι ότι, πολλά ροφήματα μπορεί να «περιέχουν» θερμίδες που πρέπει να συνυπολογίζεις ώστε να μην υπερβαίνεις το «όριο» των θερμίδων που σου αναλογούν καθημερινά.

Αφιερώστε χρόνο για εσάς
Η άσκηση είναι το μοναδικό σας όπλο όχι τόσο για διαιτητικούς λόγους αλλά για να καταπολεμήσετε την ακινησία που είναι η αιτία πολλών κακών και για να έχετε περισσότερη αντοχή, ενέργεια και διάθεση στη δουλειά αλλά και στη ζωή σας.

Η άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης προσπάθειας απώλειας βάρους. Αντισταθμίζει την ελάττωση του μεταβολισμού που προκαλείται από μια υποθερμιδική δίαιτα μέσω διατήρησης ή/και αύξησης της μυϊκής μάζας, που είναι μεταβολικά ενεργή.

Ενισχύει την ταχύτερη απώλεια κιλών και λίπους, προσφέρει τόνωση και γράμμωση στα «δύσκολα» σημεία και ενισχύει την καρδιοαναπνευστική υγεία. Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός ενθουσιασμός μας συνήθως μετριάζεται ή δεν βλέπουμε αρκετά σύντομα απτά αποτελέσματα και τα παρατάμε! Για να μην συμβεί αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά.

Στην αρχή θέτουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους, όπως είναι τα 30 λεπτά περπάτημα μέτριας έντασης την ημέρα. Πρέπει να μένουμε πιστοί στην προσπάθεια μας και να βρούμε τον τρόπο άσκησης που πραγματικά μας ταιριάζει ώστε να τον ακολουθήσουμε μακροχρόνια. Όχι μόνο θα χάσουμε κιλά αλλά και θα τα διατηρήσουμε!

Απαλλαγείτε από το άγχος της ζυγαριάς.
Μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές είδατε τα αποτελέσματα σας ,τώρα αφήστε την για λίγο στην άκρη, ξεχάστε την. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι «τι τρώτε».

Η ζυγαριά δεν είναι πάντα ο κατάλληλος σύμβουλος όταν έχουμε μπεί ήδη σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης. Δώστε τον απαραίτητο χρόνο στο σώμα σας ώστε να επανέλθει. Αποφύγετε λοιπόν τον εντατικό έλεγχο και με μόνο βασικό γνώμονα τα ρούχα σας θα δείτε το αποτέλεσμα να σας ανταμείβει.

Αρχική δημοσίευση από την Ιωάννα Βασιλακοπούλου στο logodiatrofis.gr.

www.thriveglobal.gr

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr