5+1 πράγματα που δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να κάνεις με το τσάι!

5+1 πράγματα που δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να κάνεις με το τσάι!

Εκτός από το προφανές… να το πιείς…υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα στα οποία μπορεί να σου φανεί χρήσιμο το λατρεμένο αυτό ρόφημα. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να μάθεις με ποιους άλλους τρόπους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις…

#1. Ενυδάτωσε το ξηρό δέρμα
Πότισε με τσάι ένα βαμβάκι και τοποθέτησέ το πάνω στο δέρμα σου στα σημεία που έχει ξεφλουδίσει. Ιδιαίτερα οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού θα κάνουν θαύματα με την ξηροδερμία!

Μπορείς ακόμα να προσθέσεις 2-3 φύλα τσαγιού ή χαμομηλιού στη μπανιέρα σου όταν κάνεις αφρόλουτρο και σου εγγυόμαστε ότι το δέρμα σου μετά, θα είναι πιο απαλό από ποτέ!

#2. Εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους
Αφού φτιάξεις τσάι, άσε τα φύλλα να κρυώσουν και στη συνέχεια τοποθέτησέ τα κάτω από τα μάτια σου και άφησέ τα για λίγα λεπτά. Η καφεΐνη θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους και το πρόσωπο σου θα φανεί μέσα σε λίγα λεπτά πιο ξεκούραστο και λαμπερό!

#3. Μείωσε την φλεγμονή
Όσο και να προσέχεις ένα μικρό έγκαυμα μπορεί να το πάθεις από τον ήλιο. Φτιάξε λοιπόν τσάι και άπλωσέ το πάνω στο κάψιμο για να επουλωθεί το δέρμα σου και να εξαφανιστεί η φλεγμονή!

Το τσάι μπορεί να σε ανακουφίσει και από τον ερεθισμό έπειτα από το τσίμπημα κάποιου εντόμου.

#4. Καθάρισε τα τηγάνια σου
Σίγουρα έχεις βασανιστεί πολλές φορές προσπαθώντας να καθαρίσεις τα κουζινικά σου από το λάδι μετά το τηγάνισμα.

Την επόμενη φορά λοιπόν, απλά γέμισε το τηγάνι σου με ζεστό νερό, βάλε μέσα ένα φακελάκι τσαγιού, άσε το όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί το καθάρισμα θα είναι παιχνιδάκι!

#5. Γυάλισε τις ξύλινες επιφάνειες
Βρέξε με τσάι ένα απαλό πανί και πέρασε προσεκτικά όλη την επιφάνεια των ξύλινων επίπλων. Θα τα δεις αμέσως να λάμπουν όσο ποτέ ξανά!

#6. Μείωσε τις δυσάρεστες οσμές
Τοποθέτησε φύλλα τσαγιού στην παπουτσοθήκη και τις ντουλάπες σου, για να εξαφανίσεις την κακοσμία χωρίς να ”ποτίσουν” τα ρούχα σου με κάποιο αρωματικό!

Φωτογραφίες: Unsplash

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr