Φυσικοί τρόποι πρόληψης, μείωσης και εξάλειψης των ρυτίδων

Φυσικοί τρόποι πρόληψης, μείωσης και εξάλειψης των ρυτίδων

Φυσικοί τρόποι πρόληψης, μείωσης και εξάλειψης των ρυτίδων
Αν και ο ρυτίδες είναι αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να τις αποτρέψουμε, να τις μειώσουμε και να τις εξαλείψουμε. Εδώ είναι μερικές φυσικές προτάσεις για την πρόληψη και την απαλλαγή από τις ρυτίδες:

Πρόληψη ρυτίδων
Είναι βέβαιο ότι η υπερβολική χρόνια έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε ρυτίδες και γι΄ αυτό πρέπει να αποφεύγεται αλλά όχι εντελώς. Η τακτική ηλιοφάνεια και η βιταμίνη D3 που παίρνουμε από τον ήλιο, είναι πραγματικά ευεργετικές για το δέρμα και είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη συνολική υγεία.

Πίνετε άφθονο νερό για να κρατήσετε τα κύτταρα του δέρματος σας ενυδατωμένα και καθαρά ώστε να αποφεύγεται συσσώρευση των τοξινών.
Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια υγιεινή διατροφή, που περιλαμβάνει πολλά είδη τροφίμων που είναι καλά για την υγεία του δέρματος.

Σιγουρευτείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιή επιδερμίδα. Ο άγριος σολομός είναι μια πολύ καλή πηγή.
Τα μύρτιλλα αποτελούν έναν από τους κορυφαίους τρεις υγιεινούς χυμούς, μαζί με το ρόδι και το acai. Οι κορυφαίες βιταμίνες για το δέρμα είναι οι βιταμίνες Α, Β2, Β3, Β6, Β12, C και Ε. Τα μύρτιλλα έχουν τις έξι, και είναι πλούσια σε Α, C και Ε.

Τα καρότα και ο χυμό τους είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία αποτελεί απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος. Οι κολοκύθες είναι επίσης μια καλή πηγή των καροτενοειδών, που είναι παράγωγα της βιταμίνης Α.

Τα σμέουρα (Raspberries), τα μαύρα κεράσια, τα μήλα και οι φράουλες είναι όλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες από το να καταστρέψουν το δέρμα σας. Έχουν επίσης άφθονες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για το δέρμα και τη συνολική υγεία.

Σημείωση: Για πιο υγιεινές επιλογές, να καταναλώνετε βιολογικά τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συμπληρώματα για ρυτίδες και υγιές δέρμα
Μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα για υγιές δέρμα και την πρόληψη των ρυτίδων είναι:

Ωμέγα-3 και άλλα συμπληρώματα απαραίτητων λιπαρών οξέων, όπως το λάδι κριλ (krill oil) και το έλαιο νυχτολούλουδου.
Άλφα-λιποϊκό οξύ
DMAE
Υαλουρονικό οξύ
Βιταμίνες Α, Β2, Β3, Β6, Β12, C και Ε
Το σελήνιο, χαλκός και ψευδάργυρος
Θεραπείες για τις ρυτίδες
Πολλές φυσικές θεραπείες μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες ακόμα και να εξαλείψουν τις λεπτές ρυτίδες. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες:

Εφαρμόστε λάδι καρύδας στα σημεία του δέρματος και του προσώπου όπου υπάρχουν ρυτίδες και κάντε απαλό μασάζ κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.
Οι μπανάνες είναι θαυμάσιες ως αντιρυτιδική θεραπεία. Πολτοποιούμε 1/4 μπανάνας μέχρι να γίνει κρεμώδης. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και αφήστε για 15-20 λεπτά πριν το ξεβγάλετε με ζεστό νερό και στο τέλος με λίγο κρύο. Στεγνώνουμε απαλά.

Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιών (Grape Seed Oil) είναι υπέροχο για την εξάλειψη και την ελαχιστοποίηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό.
Βότκα, σπόροι μάραθου και μέλι. Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας βότκα, 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μάραθου και 1-1/2 κουταλάκια του γλυκού μέλι.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να «καθίσει» για τρεις ημέρες. Στραγγίστε το μίγμα. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να το εφαρμόσετε στο πρόσωπο και στο λαιμό ως τονωτικό.

Άλλα λάδια που θα ελαχιστοποιήσουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και θα κρατήσουν το δέρμα σας υγιές και λαμπερό είναι το ελαιόλαδο, το αβοκάντο (σε πιο ξηρό δέρμα) και η jojoba (ξεμπλοκάρει το ευαίσθητο δέρμα).

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

Πηγή: www.naturalnews.com

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr