Πώς να χάσω λίπος από την κοιλιά από την πρώτη εβδομάδα

Πώς να χάσω λίπος από την κοιλιά από την πρώτη εβδομάδα

Πώς να χάσω λίπος από την κοιλιά από την πρώτη εβδομάδα

Το τοπικό πάχος στην κοιλιά δεν είναι μόνο θέμα αισθητικό που μας αγχώνει όταν δε κουμπώνει το παντελόνι μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά άμεσα την υγεία μας.

Πώς να χάσω λίπος από την κοιλιά από την πρώτη εβδομάδα;
Σίγουρα αυτό δεν γίνεται σε μια μέρα.

Ο συγκεκριμένος τύπος λίπους που αναφέρεται και ως σπλαχνικό λίπος είναι ο βασικός παράγοντας ρίσκου για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθειες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αρκετοί οργανισμοί υγείας χρησιμοποιούν το δείκτη μάζας σώματος BMI (body mass index) για να κατηγοριοποιήσουν το βάρος και να εκτιμήσουν το ρίσκο εμφάνισης μεταβολικών συνδρόμων.

Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντοτε σωστό και δε δίνει αποτελέσματα με ακρίβεια καθώς άτομα που έχουν σπλαχνικό λίπος ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου ακόμη και αν οπτικά δείχνουν αδύνατο.

Η απώλεια λίπους στην κοιλιά είναι σχετικά δύσκολη. Συνήθως όταν κάνουμε δίαιτα με στόχο την απώλεια κιλών το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι το τελευταίο που φεύγει. Όταν το ποσοστό λίπους κατέβει κοντά στο 12 – 14% εμφανίζεται η γράμμωση των κοιλιακών και το λεγόμενο 6 pack.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία. Μετά τα 40 απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για να έχουμε γραμμωμένους κοιλιακούς όπως αναφέρουμε σε σχετικό μας άρθρο.

Ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από πράγματα και μεθόδους που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Πάμε να τα γνωρίσουμε ένα προς ένα.

Καταναλώνω πολλές υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες για να χάσω λίπος από την κοιλιά
Υπάρχουν 2 ειδών φυτικές ίνες οι πεπτές (υδατοδιαλυτές) και οι άπεπτες. Οι υδατοδιαλυτές απορροφούν νερό δημιουργώντας ένα gel μέσα στα έντερα. Ως αποτέλεσμα οι τροφές διέρχονται με αργό ρυθμό μέσα από τον πεπτικό σωλήνα.

Έρευνες έδειξαν πως αυτού του τύπου οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους καθώς δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν τις λιγούρες για τσιμπολογήματα.

Ως αποτέλεσμα μειώνεται ο συνολικός αριθμός των θερμίδων που καταναλώνετε και αφομοιώνονται από το σώμα.

Επιπλέον οι υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες συμβάλλουν στην μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού belly fat01λίπους.

Μια μελέτη παρατήρησης σε πάνω από 1100 ενήλικες βρήκε πως για κάθε επιπλέον 10 γραμμάρια υδατοδιαλυτών φυτικών ινών μειώθηκε το σπλαχνικό λίπος κατά 3.7% σε διάστημα 5 ετών.

Προσπαθήστε λοιπόν να καταναλώσετε τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών καθημερινά.

Εξαιρετικές πηγές υδατοδιαλυτών φυτικών ινών είναι το λιναρόσπορο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το αβοκάντο, οι φακές και τα μαύρα μούρα (blackberries).

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10721886
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17092830
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9109608
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856431/

Βγάλτε από τη διατροφή σας τρόφιμα που περιέχουν Trans λιπαρά
Τα τρανς λιπαρά οξέα δημιουργούνται όταν εμπλουτίζονται τα κορεσμένα λιπαρά με υδρογόνο belly fat02(υδρογόνωση). Τα συναντούμε σχεδόν σε όλα τα σκευάσματα μαργαρίνης και σε συσκευασμένες αλοιφές.

Μελέτες έδειξαν πως τα συγκεκριμένα λιπαρά προκαλούν φλεγμονή, καρδιαγγειακά προβλήματα, αντίσταση στην ινσουλίνη και αύξηση σπλαχνικού λίπους σε ζώα εργαστηρίου.

Μια 6ετής μελέτη βρήκε πως μαϊμούδες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες από τρανς λιπαρά στη διατροφή τους αύξησαν το σπλαχνικό λίπος κατά 33% περισσότερο από το γκρουπ που κατανάλωνε ίδια ποσότητα από μονοακόρεστα λιπαρά.

Καλό θα ήταν όταν αγοράζετε συσκευασμένα τρόφιμα στο εξής να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες για να δείτε εάν το προϊόν περιέχει τρανς λιπαρά ή μερικώς υδρογονωμένα έλαια.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15051604
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15781956
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19584878
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17636085

Αυξήστε την ποσότητα πρωτεΐνης που τρώτε καθημερινά
Η πρωτεΐνη ως θρεπτικό συστατικό είναι «κλειδί» για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνη αυξάνει τα επίπεδα την ορμόνης PYY που σχετίζεται με το αίσθημα του κορεσμού και τη μείωση της όρεξης.

Η πρωτεΐνη επιπλέον αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και συμβάλλει στη διατήρηση της μυϊκής μάζας όταν βρισκόμαστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Πολλές μελέτες παρατήρησης έδειξαν πως άτομα που έτρωγαν περισσότερη πρωτεΐνη έτειναν να έχουν λιγότερο σπλαχνικό λίπος σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν μικρή ποσότητα.

Φροντίστε να καταναλώνετε καθημερινά καλής ποιότητας πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα σας όπως άπαχα κρέατα βιολογικής εκτροφής, φρέσκα ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, πρωτεΐνη ορού γάλακτος αλλά και όσπρια.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16950139
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15466943
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23446962
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22284338
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15867303
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17023705/

Μη καταναλώνετε τρόφιμα με πολλά σάκχαρα
Η φρουκτόζη συνδέεται με πολλές χρόνιες παθήσεις όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Τέτοιες παθήσεις είναι οι καρδιοπάθειες, η παχυσαρκία, το λίπος στο συκώτι.

Μελέτες παρατήρησης δείχνουν καθαρή σχέση μεταξύ μεγάλης κατανάλωσης ζάχαρης και σπλαχνικό λίπος.

Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως όλα τα σάκχαρα σε μεγάλη ποσότητα προκαλούν προβλήματα στην υγεία.

Όχι μόνο η λευκή ζάχαρη και η φρουκτόζη αλλά ακόμα και το μέλι σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να μας παχύνει. Προσοχή λοιπόν.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26178027
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25639270
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26856717
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3151025/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22190023

Μειώστε την κατανάλωση υδατανθράκων, ειδικά των επεξεργασμένων
Η μείωση της κατανάλωσης υδατανθράκων είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απώλεια λίπους συμπεριλαμβανομένου και αυτού της κοιλιάς.

Δίαιτες που περιλαμβάνουν κάτω από 50 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κοιλιακού λίπους σε υπέρβαρους, σε όσους έχουν αυξημένο ρίσκο για διαβήτη τύπου 2 αλλά και σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Οι έρευνες έδειξαν πως δεν είναι απαραίτητο να περιορίσετε τους υδατάνθρακες όσο το δυνατόν περισσότερο. Η αντικατάσταση και μόνο από τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες με αντίστοιχους ολικής άλεσης αλλά και ανεπεξέργαστους βελτιώνει τη λειτουργία του μεταβολισμού και οδηγεί σε μείωση κοιλιακού λίπους.

Σε μια ιδιαίτερα γνωστή έρευνα του Framingham Heart,τα άτομα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων και τροφές ολικής άλεσης είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να έχουν κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους κατανάλωναν επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC538279/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25527677
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25125349
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25477716
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22826636
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20881074

Αποφύγετε αναψυκτικά με ζάχαρη
Τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη είναι φορτωμένα με μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης που σχετίζεται με το λίπος στην κοιλιά. Ως γνωστόν η ζάχαρη προκαλεί βλάβες στην υγεία.

Έρευνες έδειξαν πως τα αναψυκτικά και οι χυμοί του εμπορίου που περιέχουν ζάχαρη αυξάνουν το λίπος στο συκώτι πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε λιπώδη διήθηση του ήπατος.

Σε μια μελέτη 10 εβδομάδων βρέθηκε πως σε άτομα που κατανάλωναν ποτά με πρόσθετη ζάχαρης, φρουκτόζης ή σιρόπια φρουκτόζης υψηλής γλυκόζης (HFCS) αυξήθηκε κατακόρυφα το σπλαχνικό λίπος.

Τα αναψυκτικά τύπου cola με πρόσθετη ζάχαρη φαίνεται πως είναι πιο επικίνδυνα από ότι τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Αυτό οφείλεται στο ότι ο εγκέφαλος επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο τις θερμίδες σε υγρή μορφή από ότι αυτές που προέρχονται από στερεά τροφή. Είναι πολύ εύκολο να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα θερμίδων σε υγρή μορφή χωρίς να το καταλάβουμε.

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά καλό θα ήταν να βγάλετε τελείως όλα τα αναψυκτικά, τους χυμούς εμπορίου και τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη ή φρουκτόζη.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα αλκοολούχα ποτά. Όταν τα αναμιγνύουμε με χυμούς ή με αναψυκτικά που περιέχουν φρουκτόζη το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25825943
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19381015
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21952692
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19248858
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10878689

Προσθέστε αφιλτράριστο λάδι καρύδας στη διατροφή σας
Το λάδι καρύδας είναι από τα πιο υγιεινά λίπη που μπορείτε να καταναλώσετε.coconut

Έρευνες έδειξαν πως τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλύσσου που βρίσκονται στο λάδι καρύδας ενδέχεται να αυξάνουν το μεταβολισμό και να μειώνουν το ποσοστό λίπους που αποθηκεύετε όταν καταναλώνετε πολλές θερμίδες σε καθημερινή βάση.

Ελεγχόμενες μελέτες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση ελαίου καρύδας συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Σε μια μελέτη, παχύσαρκα άτομα που κατανάλωναν καθημερινά λάδι καρύδας για 12 εβδομάδες έχασαν κατά μέσο όρο 2.86 πόντους από την περιφέρεια του χωρίς να αλλάξουν κάτι άλλο στη διατροφή τους ή να προσθέσουν κάποιας μορφή άσκηση.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8654328
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6849272
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22164340

Καταναλώστε λιπαρά ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα
omega3: Τα λιπαρά ψάρια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον άνθρωπο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε καλής ποιότητας πρωτεΐνη και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που μας προστατεύουν από διάφορες ασθένειες.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν των τα ωμέγα 3 συμβάλλουν στη μείωση του επικίνδυνου σπλαχνικού λίπος.

Έρευνες τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες που είχαν λίπος στο συκώτι έδειξαν πως συμπληρώματα διατροφής με ωμέγα 3 μπορούν να μειώσουν σημαντικά το λίπος στο ήπαρ αλλά και στην περιοχή της κοιλιάς.

Ιδανικά καλό θα ήταν να καταναλώνετε λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο σολομός 2-3 φορές την εβδομάδα.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24860193
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18541602
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20932294
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25195547
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26026214

Σταματήστε να πίνετε φρουτοχυμούς
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο περιέχουν πολλά σάκχαρα, belly fat07τόσο όσα και τα αναψυκτικά του εμπορίου (!)

Η μεγάλη κατανάλωση χυμών σε καθημερινή βάση αυξάνει το ρίσκο αύξησης του σπλαχνικού λίπους.

Ένα μεγάλο ποτήρι από χυμό μήλου (240-ml) περιέχει 24 γραμμάρια από σάκχαρα εκ των οποίων τα μισά είναι φρουκτόζη.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους έτοιμους χυμούς εμπορίου.

Εάν θέλετε να μειώσετε το σπλαχνικό σας λίπος καλό θα ήταν να μειώσετε την κατανάλωση χυμών και να τους αντικαταστήσετε με νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη, σόδα με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(14)70013-0/fulltext
https://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1822/2

Προσθέστε μηλόξυδο στη διατροφή σας
belly fat07 1Η κατανάλωση από μηλόξυδο έχει μια σειρά από ευεργετικά οφέλη για την υγεία, ένα εκ των οποίων και η μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Περιέχει ακετικό οξύ το οποίο φαίνεται πως μειώνει το σπλαχνικό λίπος σε μελέτες που διεξήχθησαν σε ζώα.

Σε μια ελεγχόμενη έρευνα 12 εβδομάδων, δόθηκε σε παχύσαρκους άνδρες 1 κουταλιά (15 ml) μηλόξυδο την ημέρα και ως αποτέλεσμα παρατηρήθηκε μείωση 1,4 εκατοστών στην περιφέρεια μέσης.

Η κατανάλωση 1-2 κουταλιών (15–30 ml) μηλόξυδου την ημέρα θεωρείται ασφαλής και ενδέχεται να οδηγήσει με μια ικανοποιητική απώλεια λίπους στη μεσαία ζώνη. Ωστόσο πρέπει να αραιώνετε το μηλόξυδο σε νερό πριν να το καταναλώσετε καθώς ενδέχεται να προκαλέσετε ζημιά στην οδοντικά πλάκα λόγω της οξύτητας.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1785201/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26176799
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17485860
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19469536
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687

Καταναλώστε τρόφιμα με προβιοτικά ή αγοράστε ένα αξιόπιστο συμπλήρωμα προβιοτικών
Τα ωφέλιμα προβιοτικά είναι βακτήρια που βρίσκονται μέσα σε διάφορες τροφές αλλά και στον πεπτικό μας alphaσωλήνα, όπου απαρτίζουν την εντερική χλωρίδα. Είναι υπεύθυνα για πάρα πολλούς τομείς της υγείας μας αλλά και για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ασθένειες.

Ερευνητές βρήκαν πως διαφορετικοί τύπου βακτηρίων παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια λίπους και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Τα προβιοτικά στελέχη που αποδείχτηκε πως μειώνουν το λίπος στην κοιλιά ανήκουν στην οικογένεια των λακτοβάκυλων όπως ο Lactobacillus fermentum ο Lactobacillus amylovorus και ο Lactobacillus gasseri.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20664075
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24299712
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464612001399
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20216555
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23614897

Καταναλώστε πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό ρόφημα. Περιέχει καφεΐνη καθώς και την ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ακούει στο όνομα γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG). Και οι δύο ουσίες φαίνεται πως αυξάνουν το μεταβολισμό.

Η επιγαλλοκατεχίνη EGCG ανήκει στην οικογέινει των κατεχίνων. Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν πως είναι ιδιαιτερα αποτελεσματική για την μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερα όταν η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδυάζεται με συστηματική γυμναστική.

Για να έχετε τα ευεργετικά αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού πρέπει ωστόσο να καταναλώνετε 2 εώς 4 φλιτζάνια κάθε μέρα για τουλάχιστον 1 μήνα.

Σχετικές μελέτες και έρευνες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2912010
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26164000
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19074207
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464611001162
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1038/oby.2007.176

healthia.gr

VIP power….Φυσικό Αφροδισιακό Σε Ειδική Τιμή.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr