DIY: 4 μάσκες προσώπου με κακάο για λαμπερό ελαστικό και αψεγάδιαστο δέρμα

DIY: 4 μάσκες προσώπου με κακάο για λαμπερό ελαστικό και αψεγάδιαστο δέρμα

Οι μάσκες προσώπου με σοκολάτα που θα θες να φας χωρίς δεύτερη σκέψη!

Παυλίνα Μητροφάνη

Όταν βλέπεις την αγαπημένη σου σοκολάτα, μια είναι η λέξη που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό σου: απόλαυση! Είναι το γλυκό που θα σε συντροφεύσει non stop στις δύσκολες ημέρες του μήνα (ναι, μιλώ για την περίοδο), αλλά και στις μικρές λιγούρες που έχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σοκολάτα θα φας στις χαρές, στις στενοχώριες και στις λύπες και το συμπέρασμα είναι ένα: Μια σοκολατίτσα πάντα χρειάζεται στην τσάντα μας!

Πώς θα σου ακουγόταν αν μάθαινες ότι το αγαπημένο σου γλυκό μπορεί να σου χαρίσει αψεγάδιαστη και λαμπερή επιδερμίδα; Oh yes, το δέρμα σου αγαπάει τη σοκολάτα όπως και ο ουρανίσκος σου. Κάπου εδώ πρέπει να σου πω ότι η μαύρη σοκολάτα έχει τεράστια οφέλη για την υγεία.

Η Hailey Bieber είναι το απόλυτο fashion icon – 9 φθινοπωρινά outfits για έμπνευση
Θα φτιάξεις την απόλυτη μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου γλύκισμα
Η σοκολάτα μπορεί να σου δώσει ένα υγιές, λαμπερό και άψογο δέρμα. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει κατεχίνες, πολυφαινόλες και φλαβανόλες. Αυτές οι οργανικές ενώσεις την καθιστούν ισχυρό αντιοξειδωτικό. Προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία και σε βοηθά να καταπολεμήσεις το άγχος. Τα εκχυλίσματα κακάο μπορούν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας.

Γι’ όλα τα παραπάνω, σου έχω 4 DIY μάσκες προσώπου με σοκολάτα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και να έχεις λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα σε χρόνο dt (οι μάσκες προσώπου που θα θες να φας)!

Μάσκα προσώπου με κακάο
Αυτή η μάσκα προσώπου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα. Η σοκολάτα και το μέλι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα σου. Επίσης, διατηρούν το δέρμα σου απαλό και ελαστικό.

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη

Μια πρέζα κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς να τη φτιάξεις: Πάρε ένα μπολ και ανακάτεψε τη σκόνη κακάο, το μέλι και την κανέλα. Κάνε μια πάστα. Εάν η πάστα είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε περισσότερο μέλι. Εφάρμοσε στο πρόσωπο και τον λαιμό σου, άφησέ τη για 20-30 λεπτά και μετά ξέπλυνε καλά.

 

Μάσκα προσώπου από μαύρη σοκολάτα
Γεμάτη αντιοξειδωτικά, η μάσκα προσώπου με μαύρη σοκολάτα θρέφει το δέρμα σου και του δίνει λάμψη.

Υλικά:

2 μπάρες μαύρη σοκολάτα

2/3 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Πώς να τη φτιάξεις: Λιώσε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα μέσα σε αυτό. Ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει. Άπλωσε στο πρόσωπο και τον λαιμό σου και άφησέ τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά.

Μάσκα προσώπου με σοκολάτα και άργιλο
Το λεμόνι και το γιαούρτι φωτίζουν το δέρμα σου και αποφράσσουν τους πόρους. Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μαζί με το λάδι καρύδας και τον άργιλο θα αναζωογονήσει το δέρμα σου.

Υλικά:

¼ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας άργιλος

2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Πώς να τη φτιάξεις: Ανακάτεψε σωστά όλα τα υλικά μεταξύ τους και εφάρμοσε το μείγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό σου. Άφησέ το να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε καλά με κρύο νερό.

Τονωτική μάσκα προσώπου με σοκολάτα
Η τονωτική μάσκα προσώπουμε φρούτα σε συνδυασμό με τη σοκολάτα είναι εξαιρετικά ενυδατική. Ενυδατώνει το δέρμα σου και του προσφέρει θρέψη και υγεία. Μια μάσκα ιδανική για το καλοκαίρι, καθώς αφήνει την απόλυτη αίσθηση δροσιάς στο δέρμα σου.

Υλικά:

Λιωμένη σοκολάτα (50 γρ.)

1 μπανάνα

1 φλιτζάνι φράουλα

1 φλιτζάνι καρπούζι

Πώς να τη φτιάξεις: Ανακάτεψε τα φρούτα και πρόσθεσε τη σοκολάτα σε αυτό. Εφάρμοσε τη μάσκα προσώπου και άφησέ τη να δράσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου χλιαρό νερό.

teen.queen.gr

Βούτυρο Κακάο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr