Συνταγές απο την φύση για κάθε πρόβλημα υγείας των ματιών, μαζί και ο καταρράκτης!

Συνταγές απο την φύση για κάθε πρόβλημα υγείας των ματιών, μαζί και ο καταρράκτης!

Ο μαϊντανός είναι ένα δραστικό φάρμακο που έχει γεννηθεί για την υγεία του ανθρώπου και στην υπηρεσία του και γι αυτό απαιτεί τον σεβασμό μας .

Ο μαϊντανός δεν είναι απλώς ένα βότανο αλλά επιστήμη. Αποτελεί ένα δραστικό φάρμακο που η θέση του  είναι μέσα στα ντουλάπια μας και τα βαζάκια μας. Σε οποιαδήποτε μορφή . Αποξηραμένο ή φρέσκο (ως αποξηραμένο είναι μερικώς πιο αδύναμο) αλλά και πάλι κάνει την δουλειά του.

Στην ομορφιά είναι θεϊκό στους μαύρους κύκλους των ματιών, στα μαύρα στίγματα, στην αποβολή των ψειρών, στο γυάλισμα και την ενδυνάμωση των μαλλιών (ως ξέβγαλμα) στην θεραπεία της κυτταρίτιδας (με πόση του χυμού του ή τρώγοντας τα φυλλαράκια του είτε ως τσάι), ενώ  είναι επίσης πολύ δυναμικό, στο αδυνάτισμα και ως τσάι στον διαβήτη (2 κουταλάκια σε 150 γραμμάρια έως και 200 βραστό νερό).

Κι αφού προλαμβάνει υποστηρίζοντας την καλή υγεία, εβρισκόμενο απέναντι απο καρκίνο, δέρμα, μάτια, οστά,  αρτηριακή πίεση και φούσκωμα,  θα επικεντρωθούμε τελικώς στην υγεία των ματιών και στις συνταγές με μαϊντανό που υποστηρίζουν κάθε πρόβλημα στα μάτια (9 διαφορετικά μαζί)!

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ομορφιά από ένα γερό και ανθεκτικό βλέμμα  που σε συντροφεύει σε όλη σου την ζωή;

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

Ο μαϊντανός έχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Είναι μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή βιταμίνης Κ . Μια μόνο κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό παρέχει περισσότερο από το 70% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης καλή ποσότητα βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικά γνωστά ως φλαβονοειδή.

Έχει ακόμη επίσης φυσικά διουρητικά αποτελέσματα που βοηθούν στον έλεγχο διαφόρων ασθενειών όπως πέτρες στα νεφρά, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και πέτρες στη χοληδόχο κύστη και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αντιμετωπίζουν πονόδοντους, μώλωπες, τσιμπήματα εντόμων και άλλες αιτίες φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας .

Μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή διακόσμηση στο πιάτο. Τα πτητικά συστατικά του ελαίου, ιδιαίτερα η μυριστικίνη, έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τον σχηματισμό όγκων ενώ προστατεύουν από τη βλάβη των κυττάρων από την οξείδωση. Ο μαϊντανός υποστηρίζει επίσης μια υγιή καρδιά, βοηθά στη διατήρηση γερών και υγιών οστών και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
Ο μαϊντανός είναι ένα βότανο που προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου, της Νότιας Ιταλίας , Αλγερία, και Τυνησία. Χρησιμοποιείται για αιώνες τόσο ως φαρμακευτικό φυτό όσο και ως πηγή τροφής.

Για ένα τόσο μικρό βότανο της φύσης που πολλές φορές αναφέρεται στην χρήση του λόγου ακόμη και ταπεινωτικά,  ο μαϊντανός τελικά είναι μια μεγάλη διατροφική γροθιά!

Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στον μαϊντανό:

Βιταμίνη Α
Βιταμίνη Κ
Βιταμίνη C
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Β6
Βιταμίνη Β12
Ασβέστιο
Σίδερο
Μαγνήσιο
Μαγγάνιο
Κάλιο
Ψευδάργυρος

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στον μαϊντανό είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος . Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α βοηθά στην προστασία της επιφάνειας των ματιών διατηρώντας τα υγρά. Όταν η βιταμίνη Α συνδυάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία. Τροφές πλούσιες σε βήτα καροτίνη όπως το σπανάκι και τα καρότα είναι ακόμα πιο ευεργετικές όταν συνδυάζονται με μαϊντανό.

Άλλα καροτενοειδή στον μαϊντανό – η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη – είναι ενώσεις που εργάζονται σκληρά για να εξαλείψουν τη βλάβη των ματιών που προκαλούνται από περιβαλλοντικές πηγές, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία. Αυτά τα δύο καροτενοειδή είναι γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καταρράκτη. Η λουτεΐνη δρα αναστέλλοντας βιολογικές διεργασίες που είναι γνωστό ότι βλάπτουν τον αμφιβληστροειδή.

ΧΥΜΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ.
Η προσθήκη μαϊντανού στη διατροφή  έχει πολλά οφέλη για την υγεία!

Επιλέξτε φρέσκο ​​μαϊντανό . Πρέπει να έχει βαθύ πράσινο χρώμα, φρέσκο ​​και τραγανό. Αποφύγετε τα κλωναράκια που έχουν μαραμένα φύλλα ή κίτρινο χρώμα. Η επιλογή βιολογικού μαϊντανού είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη για την υγεία χωρίς τον κίνδυνο ανεπιθύμητων φυτοφαρμάκων. Διατηρήστε τον στο ψυγείο σε μια σακούλα, έτοιμο για χυμό ή μαγείρεμα.

Υπάρχουν λοιπόν 9 εξαιρετικές συνταγές χυμών με μαϊντανό που αντιμετωπίζουν ειδικά, ξεχωριστά προβλήματα ματιών.

Σημείωση: απο τα υλικά που προτείνονται για χυμό μαζί με μαιντανό εάν σας φαίνονται πολλά διαλέξτε μέχρι τέσσερα όποια επιθυμείτε

1. Πρεσβυωπία: μια γενετική πάθηση . Εμφανίζεται συχνά στη μέση της ενηλικίωσης και επηρεάζει την ανάγνωση, την οδήγηση και την αναγνώριση προσώπου.

Χυμός : μαϊντανός, σέλινο, μήλα, σκόρδο, πράσα, παντζάρια, τζίντζερ, μήλα, καρότα, σπανάκι, λεμόνι, σμέουρα, λάχανο, σταφύλια και σιταρόχορτο.

2. Καταρράκτης/Επιπεφυκίτιδα: Ο καταρράκτης μπορεί να αναπτυχθεί με την ηλικία, καθώς η πρωτεΐνη στο μάτι συγκεντρώνεται και σχηματίζει ένα σύννεφο πάνω από τον φακό. Η επιπεφυκίτιδα είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από έναν ιό ή βακτήριο που προκαλεί πόνο, ερεθισμό και κόκκινο στο μάτι.

Χυμός: μαϊντανός, βατόμουρα, μήλα, αντίδι, σπανάκι και σέλινο.

3. Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: επιπλοκή του διαβήτη που προκαλεί προοδευτική βλάβη στον αμφιβληστροειδή.

Χυμός: μαϊντανός, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, σπαράγγια, σπανάκι, τζίντζερ, παντζάρια, σέλινο, σμέουρα, σιταρόχορτο, καρότα, κολοκύθα, πράσα, σκόρδο και λάχανο.

4. Γλαύκωμα: κατάσταση που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Χυμός: μαϊντανός, αγγούρι, καρότα, ραπανάκια, σέλινο, σμέουρα, γογγύλι, λάχανο, παντζάρια, μήλα και δαμάσκηνα.

5. Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας: η επιδείνωση της ωχράς κηλίδας, που είναι η μικρή κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα τη θολή όραση.

Χυμός: μαϊντανός, σμέουρα, μήλα, μπρόκολο, πιπεριές και φυλλώδη πράσινα.

6. Εκφύλιση πλέγματος: λέπτυνση του περιφερειακού αμφιβληστροειδούς που μπορεί να επηρεάσει την περιφερική όραση.

Χυμός: μαϊντανός, καρότα, μήλα, σπανάκι, πράσα, τζίντζερ, παντζάρια, λάχανο, σταφύλια, σέλινο, λεμόνι, σμέουρα και σιταρόχορτο.

7. Floaters: ένας διαχωρισμός του αμφιβληστροειδούς που προκαλεί μικρά σύννεφα ή σκοτεινά σημεία να κινούνται στο οπτικό πεδίο κάποιου.

Χυμός: μαϊντανός, σέλινο, παστινάκι, παντζάρια, σκόρδο, μήλα, σμέουρα και καρότα.

8. Προβλήματα οπτικού νεύρου : βλάβη και απώλεια του προστατευτικού περιβλήματος που περιβάλλει το οπτικό νεύρο που μπορεί να προκαλέσει θάμπωμα και τυφλά σημεία.

Χυμός: μαϊντανός, παντζάρια, τζίντζερ, αντίδι, καρότα, μούρα, λάχανο και σιταρόχορτο.

9. Μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα: μια ομάδα κληρονομικών ασθενειών που προκαλεί σταδιακή μείωση της όρασης.

Χυμός: μαϊντανός, πράσα, καρότα, παντζάρια, λάχανο, σκόρδο, τζίντζερ, σταφύλια, λεμόνι, σμέουρα, σέλινο, σιταρόχορτο, μήλα και σπανάκι.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι ο γιατρός μας και η ιατρική επιστήμη πρέπει να είναι πρώτα στην αντιμετώπιση της υγείας μας. Οι φυσικές συνταγές δεν αντιμάχονται την επιστήμη αλλά λειτουργούν επικουρικά ενισχύοντας την άμυνα μας. Για κάθε αλλαγή στην φροντίδα του εαυτού σας ενημερώστε τον γιατρό σας καθώς μόνο αυτός γνωρίζει τις δυνατότητες και τον χάρτη του οργανισμού σας.

Ζωή Κυροπούλου

Πηγές-αναφορές:

http://thespiritscience.net/2016/01/03/how-parsley-can-help-heal-your-eyesight-naturally/

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=100
http://themindunleashed.org/2015/11/heal-your-eyesight-naturally-with-parsley.html
http://www. allaboutvision.com/nutrition/lutein.htm

με στοιχεία www.davidwolfe.com

Κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr