6 ΑΠΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΑ

6 ΑΠΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΑ

Τα δερματικά προβλήματα μπορεί να είναι απογοητευτικά και ενοχλητικά. Από το ξηρό δέρμα και τις χρωστικές κηλίδες μέχρι το λιπαρό δέρμα και την ακμή, η διατροφή σας συχνά παίζει μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση του δέρματός σας. Στην πραγματικότητα, οι απλές αλλαγές διατροφής μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε την τελειότητα της επιδερμίδας σας. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η προσθήκη συγκεκριμένων τροφών στη διατροφή σας ή η αφαίρεση προβληματικών τροφών. Τα θρεπτικά συστατικά είναι τόσο σημαντικά! Διαβάστε λοιπόν για να δείτε ποιες τροφές θα μπορούσαν απλώς να βοηθήσουν να καθαρίσετε το δέρμα σας σε χρόνο μηδέν. ( 1 )

Ακολουθούν έξι απλές αλλαγές διατροφής που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την τέλεια επιδερμίδα σας:
1. Για να διορθώσετε τα σημεία χρωστικής:

Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να είναι ο λόγος που το δέρμα σας δεν έχει απαλό, ομοιόμορφο τόνο. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έχουν τόνους δέρματος πολύ ανοιχτόχρωμους ή κηλιδωτούς λόγω κακής διατροφής. Το σοβαρό κηλιδωμένο δέρμα ή ο υπερβολικά σκούρος τόνος ονομάζεται υπερμελάγχρωση. Έτσι, η υπερμελάγχρωση και το κηλιδωμένο δέρμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας βιταμίνης Β12, αλλά μπορείτε επίσης να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με πλήρη τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά. Η συμπλήρωση με Β12 –αν το κρέας δεν είναι μέρος του τρόπου ζωής σας– θα βοηθήσει με την επιδερμίδα σας.  Χρειάζεστε μια απλή αλλαγή διατροφής για να τροφοδοτήσετε τέλεια την επιδερμίδα σας; Προσθέστε αυτές τις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας για να βοηθήσετε με τις χρωστικές κηλίδες και να προστατέψετε το δέρμα σας από τον ήλιο. 

Εσπεριδοειδή
Φράουλες
Ακτινίδια
Ντομάτες
Ρόδια
Μούρα
γκρέιπφρουτ
ανανάδες
Δαμάσκηνα

2. Για να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα:

Η ακμή και το λιπαρό δέρμα πάνε συχνά χέρι-χέρι. Ή ίσως αυτή η λιπαρή γυαλάδα είναι υπερβολική για να είναι μια υγιής λάμψη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η έρευνα έχει δείξει ότι τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν την παραγωγικότητα των σμηγματογόνων αδένων, γεγονός που τους αναγκάζει να παράγουν περισσότερο λάδι. Η προσθήκη βιταμίνης Α στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων παραγωγής λαδιού. Προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας για να μειώσετε το λιπαρό δέρμα: Πολλά άρθρα που θα βρείτε μιλούν για τοπικές θεραπείες για το λιπαρό δέρμα, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας από μέσα.  Δοκιμάστε να προσθέσετε αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας:

Μάνγκο
καρότα
Κρόκος αυγού
Αποξηραμένα βερίκοκα
Σπανάκι
Γλυκοπατάτες

3. Για να μειώσετε την ακμή:
Το λιπαρό δέρμα συνδέεται επίσης συχνά με την ακμή. Ναι, η κατανάλωση των παραπάνω τροφών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της λιπαρότητας στο δέρμα σας και να σταματήσει το ξεσπάσματα. Αν αυτό είναι που το προκαλεί. Αλλά οι ορμόνες και το μικροβίωμα του δέρματός σας παίζουν επίσης ρόλο στην επιδερμίδα σας. Τρώτε τροφές που περιέχουν πολυακόρεστα οξέα για να καταπραΰνουν τη φλεγμονή και να μειώνουν την ακμή και δοκιμάστε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση για να προσθέσετε προβιοτικά. Αυτές οι τροφές μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής, φέρνοντάς σας πιο κοντά στην τέλεια επιδερμίδα σας.

Καρπός
Λαχανικά
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Καρύδια
Σπόροι λιναριού
Φύκι
4. Για να μειώσετε το ξηρό δέρμα:

Η ξηροδερμία προκαλείται συχνά από ανεπάρκεια χαμηλής χοληστερόλης και βιταμίνης D.  Η προσθήκη μονοακόρεστων λιπαρών οξέων στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, καθώς και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Προσθέστε λοιπόν αυτές τις τροφές στη διατροφή σας για να μειώσετε την ξηροδερμία: 

Φασόλια
Σπόροι λιναριού
Φύκι
Αυγά
Αβοκάντο
Φιστίκια
5. Για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες:

Το ξέρεις πως είναι αλήθεια. Οι αλλαγές στη διατροφή σας πρέπει να μειώσουν το σάκχαρο. Βλέπετε, η ζάχαρη είναι μια κοινή αιτία ρυτίδων και πρόωρης γήρανσης. Η περίσσεια φρουκτόζης και ακόμη και γλυκόζης στο σώμα σας μπορεί να κάνει το δέρμα σας λιγότερο ελαστικό. Τα αντιοξειδωτικά, από την άλλη πλευρά, καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων. Αυτό που τρώτε γερνάει το δέρμα σας, όπως και οι καλές τροφές βελτιώνουν την υγεία του δέρματος. Επομένως, προσθέστε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας για να αποτρέψετε τις ρυτίδες. 

Λαχανικά με φύλλα
Μελιτζάνα
Σκόρδο
κρεμμύδια
Σπαράγγι

6. Για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια:
Δυστυχώς, η έλλειψη ύπνου είναι μόνο μια απο τις αιτίες των μαύρων κύκλων. Οι μαύροι κύκλοι μπορούν επίσης να αποκαλύψουν μια τροφική δυσανεξία ή ευαισθησία. Τα γαλακτοκομικά είναι ένας κοινός ένοχος, αλλά το σιτάρι και τα πρόσθετα προκαλούν επίσης προβλήματα. Για παράδειγμα, μια αλλεργία ή δυσανεξία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και σκουρόχρωμα  μπαλώματα γύρω από τα μάτια. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και να κοιμάστε πολύ. Εάν έχετε συνεχείς κύκλους κάτω από τα μάτια, κάντε εξετάσεις για δυσανεξία και αποκλείστε αυτές τις προβληματικές τροφές από τη διατροφή σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε μερικές τροφές που βοηθούν στη φλεγμονή και την αποτοξίνωση, όπως βότανα και μπαχαρικά.

Πράσινο τσάι 
Κουρκουμάς και τζίντζερ
Μαϊντανός και κόλιανδρος
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C 

www.mystikaomorfias.gr

Επιμέλεια μετάφραση  www.davidwolfe.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr