Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για να σταματήσουν αμέσως οι ημικρανίες.

Αυτό είναι το καλύτερο ρόφημα για να σταματήσουν αμέσως οι ημικρανίες.

Λίγα πράγματα μπορούν να καταστρέψουν το πρωί σας όπως μια έντονη ημικρανία. Αν μπορούσατε να σταματήσετε τις ημικρανίες, γιατί να μην το κάνετε;

Δυστυχώς, η ναυτία, η ευαισθησία στο φως και ο παλλόμενος πόνος μιας ημικρανίας μπορεί να δυσκολέψουν τη σκέψη. Μπορεί να φαίνεται σαν να εμφανίζονται ημικρανίες χωρίς προειδοποίηση ή αιτία. Στην πραγματικότητα, όμως, οι ημικρανίες είναι συχνά το αποτέλεσμα μιας ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών .

Η έρευνα το έχει επιβεβαιώσει. Σε μια ανασκόπηση της έρευνας, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που υποφέρουν από συχνές ημικρανίες ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα αυτών των θρεπτικών συστατικών :

Βιταμίνη D
Βιταμίνη Β2
Φολικό οξύ
Q10 (ένα συνένζυμο)

Άλλες ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στην ημικρανία περιλαμβάνουν το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο.

Η αφυδάτωση είναι επίσης μια κύρια αιτία της ημικρανίας. Η αφυδάτωση είναι ένα σύνθετο ζήτημα, που προκαλεί υπερβολική απώλεια νερού στο σώμα . 

Επίσης δεν είναι καθόλου δύσκολο να αφυδατωθείς.

Ευτυχώς, η συνταγή λεμονάδας με αλάτι Ιμαλαΐων στο επίκεντρο αυτού του άρθρου μπορεί να σταματήσει τις ημικρανίες, καταπολεμώντας τους παράγοντες που περιγράφονται παραπάνω.

Δείτε τι θα χρειαστείτε για να σταματήσετε τις ημικρανίες:
Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Οκτώ ουγγιές νερό
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι (αυτό είναι προαιρετικό γλυκαντικό)

Παρασκευή

Ξεκινήστε προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και το αλάτι στις οκτώ ουγγιές νερό. Ανακατεύουμε καλά αυτό το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Μετά από αυτό, προσθέστε το μέλι για να γλυκάνει. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το μέλι εκτός εάν δεν σας πειράζει να πιείτε ένα ελαφρώς ξινό ρόφημα. Δεν είναι το κύριο δραστικό συστατικό αυτής της λεμονάδας.

Μόλις ολοκληρώσετε την παρασκευή του ροφήματος, καταναλώστε το αμέσως. Ακολουθήστε με ένα σκέτο ποτήρι νερό.

Θα  επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε 10 λεπτά. Μέσα σε μισή ώρα (άρα τρεις κύκλοι), η ημικρανία σας θα πρέπει να φύγει!

Φυσικά, αυτή η συνταγή γίνεται με γνώμονα τον μέσο άνθρωπο. Εάν η ημικρανία σας είναι ιδιαίτερα σοβαρή, μη διστάσετε να συνεχίσετε να πίνετε τη λεμονάδα με αλάτι Ιμαλαΐων μέχρι να νιώσετε καλύτερα.

Γιατί η λεμονάδα με θαλασσινό αλάτι βοηθά στην ημικρανία;

Υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι η αφυδάτωση είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις ημικρανίες, μπορεί να φαίνεται αντιφατική, αυτή η ιδέα ότι το αλάτι αναμεμειγμένο με νερό θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να σας αφυδατώσει περισσότερο.

Αυτό ισχύει για το κακό είδος αλατιού – αυτό που συνήθως αποκαλούμε επιτραπέζιο αλάτι. Πολλά κοινά είδη επιτραπέζιου αλατιού είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα.

Το αλάτι Ιμαλαΐων, ωστόσο, περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που θα διατηρήσουν την ισορροπία των ηλεκτρολυτών του σώματός σας και θα βοηθήσουν το σώμα σας να χρησιμοποιεί καλύτερα το νερό που προσλαμβάνετε.

Αυτοί οι ηλεκτρολύτες περιλαμβάνουν νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτοί οι ηλεκτρολύτες συγκαταλέγονται στον κατάλογο εκείνων στους οποίους οι ανεπάρκειες θα προκαλέσουν ημικρανίες. Έτσι, αν θέλετε να σταματήσετε τις ημικρανίες, πρέπει να λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά για το σώμα σας.

Αυτή είναι μια ιδέα που εξερευνά ο David Wolfe με μεγάλη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διατροφής και αποτοξίνωσης που βρίσκονται στο The Inner Circle.

Φυσικά, όλα είναι θέμα ισορροπίας. Η υπερβολική ποσότητα ακόμη και αλατιού Ιμαλαΐων θα αυξήσει τα επίπεδα νατρίου σας πέρα ​​από αυτό που χρειάζεται.

Ευτυχώς, όταν το αλάτι Ιμαλαΐων σας ξεδιψάσει, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πια όρεξη να πιείτε τη λεμονάδα.

Πάρτε το ως σημάδι ότι δεν είστε πλέον αφυδατωμένοι.

Απλώς προσέξτε αυτά τα συμπτώματα αφυδάτωσης και ημικρανίας:

Αυξημένη δίψα
Ξερό στόμα
Κούραση
Μειωμένη παραγωγή ούρων
Τα ούρα είναι χαμηλού όγκου και πιο κιτρινωπά από το κανονικό
Πονοκέφαλος
Ξηρό δέρμα
Ζάλη
Έλλειψη εφίδρωσης
Βυθισμένα μάτια
Ζαρωμένο και ξηρό δέρμα
Χαμηλή πίεση αίματος
Αυξημένος καρδιακός ρυθμός

Χυμός λεμονιού

Φυσικά, ο χυμός λεμονιού στη λεμονάδα αλατιού Ιμαλαΐων δεν είναι μόνο για γεύση.

Τα λεμόνια βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος.

Αυτό είναι εξαιρετικό όχι μόνο για άτομα που υποφέρουν από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα . Είναι επίσης εξαιρετικό για τους πάσχοντες από ημικρανία.

Οι ημικρανίες είναι στην πραγματικότητα ο μόνος τύπος πονοκεφάλου που φαίνεται να σχετίζεται με φλεγμονή.

Το νερό με λεμόνι θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του στρες – άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στις ημικρανίες. Η πόση της λεμονάδας θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα να διορθώσει τη διάθεσή σας, καθιστώντας ευκολότερο να κινείστε μέσα στην ημέρα. 

Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση στον καφέ αν υποφέρετε από ημικρανίες. Ενώ ο καφές μπορεί να σας δώσει μια ώθηση ενέργειας και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πόνο, μπορεί επίσης να σας προκαλέσει νευρικότητα και να επηρεάσει τον ύπνο σας όταν καταναλώνετε πάνω από τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, όμως, ο καφές δεν είναι στην πραγματικότητα διουρητικό. 

Αυτό επομένως, σημαίνει ότι δεν θα συμβάλει στην αφυδάτωση. Έτσι, αν είστε άνθρωπος του καφέ, μην ανησυχείτε. δεν θα αναιρέσει τη δουλειά της λεμονάδας αλατιού Ιμαλαΐων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει την διαδικασία:

/www.davidwolfe.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr