Μάσκα με γάλα και λεμόνι – Η καλύτερη για λεία επιδερμίδα μωρού! (παραδοσιακή μάσκα των όμορφων γιαγιάδων)

Μάσκα με γάλα και λεμόνι – Η καλύτερη για λεία επιδερμίδα μωρού! (παραδοσιακή μάσκα των όμορφων γιαγιάδων)

Πρόκειται για μια μάσκα που έχει μεγάλη και ένδοξη ιστορία στην ομορφιά!

Το μυστικό της γιαγιάς για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων στο πρόσωπο, ακούει στο όνομα «μάσκα με γάλα και λεμόνι».

Μία μάσκα – θεραπεία – συνταγή που φτιάχνεται μόνο από λεμόνι και γάλα, η οποία μπορεί να είναι άκρως αποτελεσματική για την πρόληψη έναντι των ρυτίδων.

Επίσης, ας μην αποσιωπήσουμε το γεγονός πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι κατάλληλη και για εσένα που έχεις ήδη σχηματισμένες ρυτίδες στο πρόσωπό σου. Δεν μπορεί να τις εξαφανίσει φυσικά, αλλά έχει την ικανότητα να τις μειώσει, να τις απαλύνει.

Είναι μία εξαιρετική μάσκα που μπορεί η καθεμία μας να εντάξει στην εβδομάδα της από νεαρή ηλικία. Ακόμη κι από τα σχολικά έτη (π.χ. από το γυμνάσιο).

Τι χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις τη μάσκα με γάλα και λεμόνι
Δυο υλικά και λίγα κομμάτια βαμβάκι ή πομ-πον. Συγκεκριμένα:

Μερικά κομματάκια από βαμβάκι ή δίσκους ντεμακιγιάζ
Μισό μικρό λεμονάκι στυμμένο και
Λίγο γάλα, μετρημένο σε 2 – 3 οριζόντια δάχτυλα σε ένα ποτήρι.

Επισημάνσεις:
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς φρέσκο γάλα για τη συνταγή, καθώς έχει περισσότερα οφέλη και για την επιδερμίδα. Οπότε και καλύτερο αποτέλεσμα.

Η δοσολογία που έχουμε δώσει αφορά σε μία χρήση.

Εξάλλου δεν μπορείς να ετοιμάζεις μεγαλύτερη ποσότητα και να την αποθηκεύεις. Πρέπει με το πού ετοιμάζεται κάθε φορά η μάσκα με γάλα και λεμόνι να χρησιμοποιείται κιόλας. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, όμως, ούτε χρονοβόρα.

Η διαδικασία προετοιμασίας και χρήσης της
Σε ένα μικρό ποτήρι η φλιτζάνι, μετράς δύο οριζόντια δαχτυλάκια γάλα (όποιο γάλα έχεις εύκαιρο, είναι προτιμότερο βέβαια το φρέσκο γάλα, όπως είπαμε). Προσθέτεις σε αυτό το μισό στυμμένο λεμονάκι. Με ένα πιρούνι ή κουταλάκι ανακατεύεις καλά. Αφήνεις το μείγμα σου για 3 – 5 λεπτά.

Στο διάστημα αυτό, πλένεις τα χέρια σου και το πρόσωπό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε σκέτο ζεστό νεράκι που θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σου είτε λίγο γαλάκτωμα καθαρισμού και ζεστό νερό για να το ξεπλύνεις.

Με τα δάκτυλα, βουτάς κάθε φορά από 1 κομμάτι βαμβάκι και το ταμπονάρεις σε μία μικρή περιοχή του προσώπου σου. Συνεχίζεις έως ότου τελειώσεις με όλη την επιφάνεια του προσώπου σου, κάθε φορά με νέο κομμάτι βαμβακιού.

Επειδή οι ρυτίδες του προσώπου αφορούν συχνά και το λαιμό και το ντεκολτέ, μπορείς προαιρετικά να βάζεις τη μάσκα με γάλα και λεμόνι και εκεί.Οι περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται είναι τα χείλη, τα μάτια και το άνω κινητό βλέφαρό τους.

Πόση ώρα την αφήνεις και πώς την αφαιρείς
Το πόση ώρα θα αφήσεις τη μάσκα να δράσει στο πρόσωπό σου εξαρτάται πρώτον από το χρόνο σου. Και δεύτερον από το εάν θέλεις να βάλεις ενυδατική κρέμα νυκτός στο πρόσωπό σου ή όχι.

Εάν θέλεις να βάλεις ενυδατική και δεν έχεις πολύ χρόνο, τότε απλώνεις τη μάσκα 2 ώρες πριν τον ύπνο, την αφήνεις τουλάχιστον 15 λεπτά, την αφαιρείς με μπόλικο κρύο νεράκι κι έπειτα απλώνεις την ενυδατική κρέμα σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να κοιμηθείς ανάσκελα αφήνοντας όλο το βράδυ τη μάσκα με γάλα και λεμόνι να δράσει καταλλήλως. Το πρωί ξεπλένεις το πρόσωπό σου με δροσερό νερό, αν και πιθανόν να μην έχουν μείνει υπολείμματά της. Τέλος, βάζεις λίγη ενυδατική κρέμα ημέρας, η οποία καλό θα ήταν να έχει κι ένα δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

Και στις δύο περιπτώσεις, όταν ξεπλένεις το πρόσωπό σου φροντίζεις α) να χρησιμοποιείς κρύο νερό που σφίγγει την επιδερμίδα και κλείνει τους πόρους και β) να στεγνώνεσαι με μια καθαρή πετσέτα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις. Γιατί, όταν κάνεις στο δέρμα δυνατές και ατσούμπαλες κινήσεις ή το τρίβεις κατά το σκούπισμα με την πετσέτα, ευνοείς το σχηματισμό ρυτίδων.

Κάθε πότε μπορείς να εφαρμόζεις τη σπιτική μάσκα με γάλα και λεμόνι
Η προτεινόμενη συχνότητα είναι από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα. Είτε χρησιμοποιείς προληπτικά τη μάσκα με γάλα και λεμόνι είτε για τη μείωση των ήδη υφισταμένων ρυτίδων, η συχνότητα παραμένει η ίδια. Και είναι καθαρά δική σου επιλογή η επανάληψή της.

www.dynamikhgynaika.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Το φυσικό προϊόν που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το βρώμικο ψυγείο σας σε δευτερόλεπτα

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr