Πανθενόλη: Οι εκπληκτικές της ιδιότητες για την επιδερμίδα σας

Πανθενόλη: Οι εκπληκτικές της ιδιότητες για την επιδερμίδα σας

Αυτές είναι πέντε από τις εκπληκτικές ιδιότητες της πανθενόλης, που θα σας πείσουν να την εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησής σας.

Είτε πανθενόλη την πεις είτε προβιταμίνη Β5, είναι το ίδιο συστατικό το οποίο εισάγεται σε αμέτρητα καλλυντικά. Είναι πολύτιμη τόσο για την ομορφιά του δέρματος όσο και των μαλλιών. Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι αξίζει να είναι μέρος της καθημερινής μας περιποίησης.

Ας δούμε 5 από τις πιο σημαντικότερους λόγους.

| imommy.gr

#Ενυδατώνει και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας

Η υψηλή απορροφητικότητά της συμβάλλει στην ενυδάτωση των βαθύτερων στοιβάδων της, αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία της και προάγει την ανάπλασή της, χωρίς όμως να τη «βαραίνει».

#Εχει αντιρυτιδική δράση
Η πανθενόλη έχει τη χαρακτηριστική ικανότητα να «γεμίζει» εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, οι οποίες έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια. Αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά – κλειδιά σε αντιγηραντικές συνθέσεις, οι οποίες προσφέρουν άμεσο και ορατό αποτέλεσμα λείανσης και φρεσκάδας στην όψη της.

#Καταπραϋνει

Χάρη στην ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση της και την ικανότητά της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα, η πανθενόλη ανακουφίζει άμεσα από τους μικροερεθισμούς, όπως ο έντονος κνησμός, το «τράβηγμα» ή το κάψιμο, είτε από τον ήλιο είτε από μία συνεδρία λέιζερ. Γι’ αυτό άλλωστε την εντοπίζουμε συχνά σε αναπλαστικές κρέμες και λοσιόν σώματος ή after sun.

#Βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και βελτιώνει την όψη τους

Η πανθενόλη αναπληρώνει τις φυσικές απώλειες υγρασίας. Ομως παράλληλα διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων και τη λειτουργία των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη αποκατάσταση της επιδερμίδας από τραύματα, όπως είναι για παράδειγμα οι ραγάδες.

#Κάνει τα μαλλιά υγιή
Ενα από τα πιο ξακουστά χαρακτηριστικά της πανθενόλης είναι ότι ενυδατώνει και συγκρατεί την υγρασία στην τρίχα, κάνοντάς τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και πιο ανθεκτικά τόσο στις χημικές διεργασίες, το καθημερινό στάιλινγκ όσο και στην περιβαλλοντική ρύπανση.

 

Σέρουμ -λοσιόν ελαστίνης. Δέρμα ελαστικό χωρίς ρυτίδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr