Τα 12+1 καλύτερα σνακ για τους διαβητικούς

Τα 12+1 καλύτερα σνακ για τους διαβητικούς

Αυτά είναι τα καλύτερα σνακ για τους διαβητικούς προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο του σακχάρου τους

Ποιος δεν λατρεύει τα σνακ; Είτε πριν το μεσημεριανό είτε μετά το βραδινό είτε οποιαδήποτε άλλη ώρα, τα σνακ μοιάζουν να σε καλούν κάθε ώρα και στιγμή.

Όταν έχεις διαβήτη, πρέπει να προσέχεις λίγο περισσότερο με την κατανάλωση σνακ. Ειδικότερα, χρειάζεται να κάνεις υγιεινές επιλογές που ικανοποιούν την όρεξή σου χωρίς να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις πολύ το σάκχαρό σου.

Γι αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να μιλήσεις στον γιατρό σου για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί οποιαδήποτε θεραπεία που χρησιμοποιείς, όπως η ινσουλίνη, να επηρεάσει το σάκχαρο σου. Από τη στιγμή που το γνωρίζεις αυτό, είσαι εξοπλισμένος με τη σωστή γνώση για να επιλέξεις το σνακ σου.

Ο στόχος των σνακ: Κορεσμός
Αν είσαι πολύ ενεργός, ίσως χρειαστείς ένα σνακ πριν ή μετά την άσκηση. Η πείνα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα υψηλού σακχάρου. Με το χρόνο, το υψηλό σάκχαρο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα νεφρά, την καρδιά και άλλα μέρη του σώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις το υψηλό σάκχαρο μπορεί ακόμα και να χρειαστεί επείγουσα φροντίδα. Ιδανικά, καταναλώνεις ένα σνακ επειδή νιώθεις λίγο πεινασμένος και θες να γεφυρώσεις το χάσμα με το επόμενο γεύμα.

Ο κορεσμός μετά το φαγητό, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους και τον έλεγχο του σακχάρου σε άτομα με διαβήτη. Για παράδειγμα πρέπει να νιώθεις γεμάτος μετά την κατανάλωση ενός σνακ ή ενός γεύματος. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα φας παραπάνω από όσο πρέπει. Ο κορεσμός θα σε βοηθήσει από το να κάνεις φτωχές διατροφικές επιλογές που μπορεί να ανεβάσουν το σάκχαρό σου.

Είναι τα κράκερ μία καλή επιλογή για σνακ για διαβητικούς;
Τα κράκερ είναι ένα τόσο δημοφιλές σνακ, που μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι εντάξει να τα συμπεριλάβετε για σνακ αν έχετε διαβήτη. Εξάλλου, πολλά κράκερ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Η λύση? Ψάξτε για κράκερ φτιαγμένα με δημητριακά ολικής αλέσεως . Αυτά θα παρέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα κράκερ που δεν είναι ολικής αλέσεως, οπότε θα σας χορταίνουν περισσότερο. Ένα παράδειγμα είναι τα κράκερ ολικής αλέσεως, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με πρωτεΐνες και υγιή λίπη (όπως τυρί ρικότα ή βούτυρο ξηρών καρπών). Θα πρέπει να διαβάσετε τη συσκευασία για να αναζητήσετε την ετικέτα που λέει ότι είναι φτιαγμένα με σιτάρι ολικής αλέσεως ή δημητριακά ολικής αλέσεως . Βρείτε κράκερ που λένε ότι έχουν τρία γραμμάρια φυτικών ινών ή περισσότερα ανά μερίδα.

Επίσης, ψάξτε για κράκερ χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

12 καλύτερα σνακ για τον διαβήτη
Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σνακ για διαβητικούς που είναι και υγιεινά:

1. Ένα μικρό μήλο με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών.

Παρατηρήστε εάν η προσθήκη αυτής της κουταλιάς της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών (γεμάτο με πρωτεΐνη) σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο από το ίδιο το μήλο.

2. Τρία φλιτζάνια ποπ κορν πασπαλισμένα με μια κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.

3. Ένα φλιτζάνι βατόμουρα με δύο κουταλιές της σούπας τυρί κότατζ, μισό κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη και πασπαλίστε κανέλα.

4. Μια χούφτα αμύγδαλα

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι συνδυασμοί ξηρών καρπών και σπόρων μπορούν να είναι ένα υπέροχο σνακ. «Αυτά είναι τα αγαπημένα μου για να τα προτείνω γιατί είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες ανά μερίδα και είναι πολύ ικανοποιητικά, παρέχοντας έναν συνδυασμό πρωτεΐνης, υγιούς λίπους και φυτικών ινών», λέει ο Massey. Τα αμύγδαλα είναι μια καταπληκτική επιλογή γιατί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και να παρέχουν φυτικές ίνες. Μια τυπική μερίδα είναι 23 αμύγδαλα.

5. Δέκα σταφύλια και ένα φλιτζάνι ντομάτες, φέτες σέλινου και αγγουριού με μια κουταλιά της σούπας χούμους.

6. Ελληνικό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη με λίγα μούρα.

7. Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών και το ένα τέταρτο του φλιτζανιού βατόμουρα.

Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σνακ επειδή είναι χαμηλών υδατανθράκων.

8. Ένα βραστό αυγό και μερικά ντοματίνια.

9. Μαύρη σοκολάτα .

Μπορεί να μην είναι ένα πλήρες σνακ από μόνο του, αλλά μπορείτε να κάνετε μια μερίδα 30g μαύρης σοκολάτας μέρος των σνακ σας (yum). Αυτό συμβαίνει επειδή η μαύρη σοκολάτα , η οποία αποτελείται περισσότερο από 85% από κακάο (η μη επεξεργασμένη μορφή κακάο), μπορεί να ενισχύσει τον κορεσμό σας.

10. Μια πίτα ολικής αλέσεως με δύο κουταλιές της σούπας χούμους ή ντιπ φασολιών.

11. Κράκερ ολικής αλέσεως και τυρί ρικότα με αποβουτυρωμένο γάλα με μερικές φέτες ντομάτα.

12. Μισό αβοκάντο.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε υδατάνθρακες, επομένως μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα των τροφών που πιθανότατα θα σας προσφέρουν κορεσμό.

Και τι θα λέγατε για ένα καλό ρόφημα για να απολαύσετε με τα σνακ σας;
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το νερό, αλλά αν θέλετε να το διαφοροποιήσετε, δοκιμάστε καφέ χωρίς καφεΐνη. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε ντεκαφεϊνέ μόνο του χωρίς φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας και στην αύξηση των επιπέδων κορεσμού. Η έρευνα έδειξε ότι υπήρχε αύξηση της ορμόνης του εντέρου που είχε ως αποτέλεσμα τον κορεσμό. Απλώς θυμηθείτε να παραλείψετε τα πρόσθετα ζαχαρούχα συστατικά.

health.usnews

Καρυδέλαιο. Έλαιο καρυδιού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr