Η αξία της κανέλας.

Η αξία της κανέλας.

Ένας από τους τρόπους να δώσουμε αρώματα σε ένα επιδόρπιο ή σε ένα ρόφημα είναι να προσθέσουμε μια πρέζα κανέλα σε αυτό. Η κανέλα είναι γενικώς ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική, ενώ ταιριάζει πολύ και με τον καφέ, αλλά και με διάφορα smoothies.

ΝΙΚΗ ΚΟΣΚΙΝΑ

Πέρα του ότι δίνει γεύση και αρώματα στις παρασκευές μας, η κανέλα είναι πολύ ευεργετική και για την υγεία μας. Εδώ πρέπει ωστόσο να κάνουμε μια σημαντική διευκρίνιση: δεν μιλάμε για τη συνηθισμένη κανέλα που βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ αλλά για την κανέλα Κεϋλάνης, που συνήθως θα την αγοράσουμε στα μαγαζιά που πουλάνε μπαχαρικά.

Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη της στον οργανισμό μας; Σύμφωνα με διάφορες ιατρικές μελέτες, βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για όσους υποφέρουν από Διαβήτη Τύπου Β, αλλά και για όλον τον κόσμο, ειδικά όταν συνηθίζει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κακών υδατανθράκων.

Σύμφωνα με έρευνα του Diabetes Care που πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 60 ατόμων με Διαβήτη Τύπου Β, χορηγήθηκαν συμπληρώματα κανέλας Κεϋλάνης στους μισούς. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του πρώτου γκρουπ, έπειτα από 40 μέρες καθημερινής πρόσληψης κανέλας κανέλας Κεϋλάνης είναι ότι μειώθηκαν τόσο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όσο και η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδιά τους.

Σε μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of American College of Nutrition, το μπαχαρικό αυτό, όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, αλλά βοηθά στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, έναν από τους κύριους παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση Διαβήτη Τύπου Β.
Είτε βρισκόμαστε στις ευπαθείς ομάδες, είτε όχι, η καθημερινή ή τέλος πάντων η συχνή κατανάλωση κανέλας Κεϋλάνης μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας!

Σας προτείνουμε εδώ και μερικές συνταγές με κανέλα:

Μάφιν με μήλο και κανέλα
Ρολά κανέλας γεμιστά με σοκολάτα
Ρυζόγαλο με ποσαρισμένες σταφίδες και κανέλα
Ρόφημα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα
Πικάντικο κουνουπίδι με κανέλα

www.olivemagazine.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr