5+1 tips διατροφής για να αποκτήσεις ελαστικότητα στο δέρμα!

5+1 tips διατροφής για να αποκτήσεις ελαστικότητα στο δέρμα!

Χάρισε ελαστικότητα στο δέρμα σου με τις παρακάτω τροφές!
Νέο και φρέσκο δέρμα.

Όπως γνωρίζεις, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος είναι το δέρμα. Καλύπτει ολόκληρο το σώμα σου και αποτελείται από δύο κύρια στρώματα – την εξωτερική επιδερμίδα και το εσωτερικό. Τα κύτταρα στο βαθύτερο στρώμα της επιδερμίδας δημιουργούν νέα κύτταρα που ωθούνται προς την επιφάνεια. Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να χάνουμε τη συγκέντρωση του κολλαγόνου, των ελαστικών ινών και του λίπους κάτω από τους ιστούς μας. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και την ικανότητα να τεντώνεται και να επιστρέφει πίσω στο αρχικό του σχήμα.

Ένας αριθμός παραγόντων που μπορεί να επηρεάσει την απώλεια ελαστίνης στον ιστό του δέρματος, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή. Εάν θέλεις, λοιπόν, να επαναφέρεις την ελαστικότητα του δέρματός σου, εδώ είναι μια σειρά από τροφές και συμπληρώματα από τα οποία θα επωφεληθεί άμεσα η επιδερμίδα σου.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Όταν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο αρχίζει να λεπταίνει, προκαλώντας απώλεια ελαστίνης. Βεβαιώσου ότι πίνεις άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσεις το δέρμα σου σφιχτό και δρεσερό.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Το κολλαγόνο βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να συνδέονται μεταξύ τους, ενισχύοντας έτσι την ελαστικότητά του. Επειδή το δέρμα και το έντερο συνδέονται μέσω του άξονα δέρματος-έντερου, η προσθήκη μιας υψηλής ποιότητας πηγής κολλαγόνου στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση της ελαστικότητας του δέρματος. Εάν είσαι vegan, οι φυτικές πηγές κολλαγόνου είναι η πρωτεΐνη σόγιας και τα μαύρα φασόλια.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

Τρόφιμα που είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Α, Β, C και Ε μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και να προστατεύσουν το δέρμα από βλάβες. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός και οι σαρδέλες, τα υγιή λίπη από ξηρούς καρπούς όπως είναι τα καρύδια και τα αμύγδαλα, φυλλώδη λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και το τσουρέκι, ελαιόλαδο, αβοκάντο και τσάγια όπως ο ιβίσκος.

Πολύχρωμα φρούτα όπως το ακτινίδιο, η παπάγια, οι φράουλες και τα βατόμουρα περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου και για την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων που τροφοδοτούν το δέρμα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ

Τα χαμηλά επίπεδα τόσο της βιταμίνης C όσο και του ψευδαργύρου όχι μόνο επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα, αλλά μπορούν επίσης να αναστείλουν την ικανότητα του δέρματος να αναπλάθεται. Ορισμένες πηγές βιταμίνης C και ψευδάργυρου περιλαμβάνουν τα εσπεριδοειδή, τα καρότα, το σπανάκι, τα μανιτάρια, τα στρείδια και τα όσπρια.

ΒΟΤΑΝΑ

Η αλόη βέρα, η κανέλα, η μέντα, ο κόλιανδρος, ο κόλιανδρος και η καλέντουλα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και στην προώθηση της καθαρής επιδερμίδας, ενώ είναι γεμάτα με μέταλλα για να τροφοδοτούν το δέρμα με ζωτικά θρεπτικά συστατικά.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό του δέρματος, του οποίου ο πρωταρχικός ρόλος είναι να βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της λίπανσης του δέρματος. Υπάρχουν τροφές που περιέχουν επαρκή επίπεδα υαλουρονικού οξέος και αυτά περιλαμβάνουν των ζωμό οστών, τρόφιμα με βάση τη σόγια, η αγκινάρα και οι γλυκοπατάτες και τα φυλλώδη λαχανικά. Τα εσπεριδοειδή αναστέλλουν τη διάσπαση του ΗΑ στο σώμα σου, επομένως φρόντισε να συμπεριλάβεις, επίσης, φρούτα όπως πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ στην διατροφή σου.

 

Σέρουμ -λοσιόν ελαστίνης. Δέρμα ελαστικό χωρίς ρυτίδες.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr