8 συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε σε σαμπουάν και μαλακτικό

8 συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε σε σαμπουάν και μαλακτικό

Το «Going Green» έχει γίνει προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάνετε συνειδητή προσπάθεια να χρησιμοποιήσετε επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες ή να ανταλλάξετε προϊόντα ομορφιάς και καθαρισμού με φυσικές ή βιολογικές επιλογές.

Αν ψάχνετε μια πιο οικολογική προσέγγιση στα προϊόντα ομορφιάς, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικα σαμπουαν μαλλιων. Χρόνο με το χρόνο, οι εταιρείες περιποίησης μαλλιών συνεχίζουν να βάζουν χημικά και τοξικά συστατικά στα προϊόντα τους.

Οι λέξεις «parabens» και «φορμαλδεΰδη» μπορεί να χτυπήσουν ένα καμπανάκι… Αυτά τα συστατικά όχι μόνο αφήνουν μόνιμη βλάβη στο περιβάλλον, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι κατεστραμμένο, μπορεί να αντιμετωπίσετε ξηρές, εύθραυστες και βαριές τρίχες.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με οκτώ βλαβερά συστατικά που πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε σαμπουάν ή κοντίσιονερ.

1. Θειικά άλατα

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τον όρο “θειικά άλατα”. Το χημικό απορρυπαντικό κάνει το σαμπουάν σας να αφρίζει καθώς το κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας και πάνω από το 90% των προϊόντων περιποίησης μαλλιών τα περιέχουν. Μολις λυθούν, τα θειικά άλατα αφαιρούν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τα φυσικά έλαια, τις ενυδατικές κρέμες και το χρώμα τους, αφήνοντας την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα και τον ερεθισμό. Η κύρια ανησυχία για τα θειικά άλατα, ωστόσο, είναι η δυνατότητά τους να σχηματίζουν καρκινογόνες ουσίες που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε νεφρική βλάβη και ορμονική διαταραχή. Την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε, κοιτάξτε στην ετικέτα για Λαουρυλοθειικό αμμώνιο, Λαουρυλοθειικό νάτριο (SLES) και Λαουρυλοθειικό νάτριο (SLS)—αυτά είναι τα κύρια θειικά άλατα που πρέπει να αποφύγετε.

2. Parabens

Τα parabens μπορούν να βρεθούν σε πολλά επώνυμα σαμπουάν και μαλακτικά και λειτουργούν κυρίως ως συντηρητικό για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, μπορούν να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία των ορμονών σας, να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, να επηρεάσουν την αναπαραγωγική υγεία και να προκαλέσουν νευροτοξικότητα. Δυστυχώς, δεν θα δείτε μια λίστα συστατικών που να αναφέρει τη λέξη “parabens” σε αυτήν. Αντίθετα, θα πρέπει να προσέξετε για λέξεις που τελειώνουν με “paraben” – για παράδειγμα, butylparaben, ethylparaben και methylparaben.

3. Πολυαιθυλενογλυκόλες

Η πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) συχνά παρασκευάζεται από πετρέλαιο και μια λίστα υποπροϊόντων που είναι γνωστά ότι αφαιρούν την υγρασία από τα μαλλιά και προκαλούν σπάσιμο. Μπορεί να βλάψει ή να διαταράξει την ανθρώπινη ανάπτυξη και έχει συνδεθεί με πολλούς τύπους καρκίνου.

4. Triclosan

Αυτό το καρκινογόνο, που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αντιβακτηριακά σαπούνια, μπορεί να βρεθεί σε σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες και πολλά άλλα. Η χημική ουσία μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα, εμβρυϊκή βλάβη, προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος, απώλεια ή αύξηση βάρους, κατάθλιψη, ανεξέλεγκτη κυτταρική αναπαραγωγή και καρκίνο.

5. Φορμαλδεΰδη

Η φορμαλδεΰδη είναι ένα πολύ γνωστό καρκινογόνο, αλλά μπορεί να βρεθεί σε τόσα πολλά σαμπουάν και μαλακτικά. Αυτό το επικίνδυνο συντηρητικό μπορεί να απορροφηθεί από το τριχωτό της κεφαλής σας καθώς και να διαρρεύσει από τη συσκευασία και στον αέρα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το πρόσθετο μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα, να επηρεάσει ή να προκαλέσει άσθμα και έχει συνδεθεί με καρκίνο. Αναζητήστε στην ετικέτα για το quaternium-15.

6. Συνθετικά Αρώματα και Χρώματα

Τα αρώματα και τα χρώματα είναι τρομερά από κάθε άποψη καθώς είναι επιβλαβή για το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας. Η λέξη “άρωμα” είναι ένα παραθυράκι που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να αποφύγουν την καταχώριση χημικών ουσιών.Ο κίνδυνος είναι ότι οι περισσότερες από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αρωμάτων μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα, ερεθισμό, απώλεια μαλλιών, άσθμα και καρκίνο. Τα συνθετικά χρώματα είναι επίσης επικίνδυνα όταν βρίσκονται στο σαμπουάν και το μαλακτικό σας. Το χρώμα προέρχεται από το πετρέλαιο και την λιθανθρακόπισσα. Αυτά τα δύο πράγματα είναι γνωστό ότι προκαλούν μια σειρά από προβλήματα υγείας. Κατά τον έλεγχο της ετικέτας, αναζητήστε τους όρους FD&C ή D&C σε συνδυασμό με έναν αριθμό.

7. Διμεθικόνη

Η διμεθικόνη είναι μια μορφή σιλικόνης με δύο συνδεδεμένες ομάδες μεθυλίου που δίνει στα μαλλιά σας απαλή και λεία αίσθηση. Ωστόσο, αυτό το συστατικό θα στεγνώσει μόνο τα μαλλιά σας μακροπρόθεσμα, θα προκαλέσει συσσώρευση στις ρίζες σας και θα ερεθίσει ή θα κάψει το τριχωτό της κεφαλής σας. Η συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής σας θα μπλοκάρει την υγρασία, θα σταματήσει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στα μαλλιά σας και θα δημιουργήσει άφθονα υπολείμματα και βρωμιά που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας.

8. Παλμιτικός ρετινυλεστέρας

Ο παλμιτικός ρετινυλεστέρας είναι γνωστό ότι προκαλεί μια λίστα δερματικών προβλημάτων, όπως ξεφλούδισμα, απολέπιση, κνησμό, κάψιμο και ερυθρότητα. Αυτό το επιβλαβές συστατικό έχει επίσης συνδεθεί με καρκίνο, αναπαραγωγικά προβλήματα και τοξικότητα.

Δεν υπάρχει καμία φροντίδα όπως η φροντίδα ενός επαγγελματία! Αν και η αποφυγή αυτών των συστατικών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο υγιή μαλλιά, θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά έναν ειδικό περιποίησης μαλλιών

Σαπούνι βάλσαμο- γάλα γαϊδούρας.Επούλωση πληγών ανάπλαση σώματος- προσώπου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr