Kόκκινο κραγιόν: Πώς να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

Kόκκινο κραγιόν: Πώς να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

Ανάμεσα σε όλα τα beauty trends που έρχονται και φεύγουν, το κόκκινο κραγιόν παραμένει σταθερή αξία. Όχι μόνο για τις ημέρες των γιορτών, αλλά και για κάθε βραδινή έξοδο, το κόκκινο χρώμα στα χείλη εγγυάται κομψότητα και ακαταμάχητη γοητεία που λίγα beauty προϊόντα προσφέρουν. Ποια είναι όμως τα μυστικά πίσω από την τέλεια εφαρμογή του;

Ο καταξιωμένος και αγαπημένος των celebrities make up artist Patrick Ta αποκαλύπτει στη Vogue όλες του τις γνώσεις πίσω από το τέλειο κόκκινο κραγιόν, το οποίο δηλώνει με αυτοπεποίθηση πως είναι για όλες τις γυναίκες. Ανακαλύψτε τα μυστικά του παρακάτω:

Πώς βρίσκουμε το ιδανικό κόκκινο κραγιόν για την επιδερμίδα μας;

«Το κόκκινο είναι ένα bold χρώμα, συνεπώς είναι σημαντικό να βρείτε τους υποτόνους του που σας πάνε καλύτερα», εξηγεί ο Ta. Αν ακόμη δεν είστε εξοικειωμένες με τους υποτόνους της επιδερμίδας σας, βρείτε εδώ έναν μίνι οδηγό:

Θερμοί υποτόνοι: Αν οι φλέβες διακρίνονται πράσινες κάτω από το δέρμα, έχετε θερμούς υποτόνους.

Ψυχροί υποτόνοι: Αν διακρίνονται μπλε, ψυχρούς.

Ουδέτεροι υποτόνοι: Αν το χρώμα τους είναι απροσδιόριστο, καλύτερα να δουλέψετε με βάση τους ψυχρούς.

«Για τις γυναίκες με θερμούς υποτόνους προτείνουν κόκκινα κραγιόν με πορτοκαλί αποχρώσεις. Για εκείνες με ψυχρούς, τα κόκκινα κραγιόν που έχουν και λίγο μπλε μέσα είναι ιδανικά».

Η υφή είναι σημαντική
Από ματ σε glossy, υπάρχουν πολλές επιλογές σε υφές. Όταν επιλέγετε το κόκκινο κραγιόν με την κατάλληλη υφή για εσάς, πρέπει να έχετε στον νου σας ποιο φινίρισμα προτιμάτε, αλλά και πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας να ξοδέψετε για να εφαρμόσετε το κραγιόν.

Σε γενικές γραμμές, τα ματ κραγιόν που διατηρούνται ανέπαφα για ώρες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή, ενώ τα lipstick με σατέν ή πιο ελαφριά υφή είναι πιο ευέλικτα σε λάθη.

Matte lipstick

Για δραματικό, ακαταμάχητο αποτέλεσμα, το κόκκινο κραγιόν σας πρέπει να είναι ματ. Τα ματ φινιρίσματα δεν έχουν γυαλάδες και έρχονται σε υγρή μορφή για να στεγνώσουν πάνω στα χείλη και να τα διατηρήσουν κόκκινα όλη τη βραδιά.

Satin lipstick

Τα κραγιόν με σατινέ υφή προσφέρουν κάτι ανάμεσα στο ματ και το glossy αποτέλεσμα. Είναι μεσαίου επιπέδου όσον αφορά το πόση διάρκεια έχουν και αφήνουν τα χείλη ελαφρώς ενυδατωμένα και ζουμερά, χάρη στη λιπαρή υφή τους.

Lip gloss

Για ένα look που σίγουρα θα στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω σας, προτιμήστε κόκκινο κραγιόν σε μορφή gloss. Φυσικά, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή, ώστε να μη δείχνουν υπερβολικό, και ίσως δεν είναι κατάλληλο για windy μέρες που θα κάνουν τα μαλλιά σας να κολλούν πάνω στα χείλη.

Πώς εφαρμόζουμε σωστά το κόκκινο κραγιόν;
Το νούμερο ένα μυστικό  πίσω από την τέλεια εφαρμογή κόκκινου κραγιόν είναι το περίγραμμα. Με ένα προσεγμένο περίγραμμα κάνουμε πιο εύκολη την εφαρμογή του κραγιόν, αλλά προνοούμε για να διατηρηθεί και περισσότερο.

Πηγή:vogue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr