Πως η άσκηση και η διατροφή επηρεάζουν κάθε κύτταρο μας!

Πως η άσκηση και η διατροφή επηρεάζουν κάθε κύτταρο μας!

Άσκηση διατροφή υγεία: Η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματος, όχι μόνο την καρδιά μας, όχι μόνο τους μύες μας, αλλά επίσης επηρεάζει και όλα τα άλλα όργανα.

Πολλοί ξεκινούν κάθε νέο έτος με αποφάσεις να χάσουν βάρος και οι συνδρομές στο γυμναστήριο συνήθως αυξάνονται τον Ιανουάριο. Αλλά μέχρι τον Μάρτιο, αυτές οι αποφάσεις συχνά έχουν καταρριφθεί. Τα κιλά δεν έλιωσαν όπως αναμενόταν και τα παπούτσια του γυμναστηρίου πέφτουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας.

Ενώ η άσκηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την απώλεια βάρους, λένε οι ειδικοί της φυσικής κατάστασης, οι άνθρωποι μπορεί να υπερεκτιμούν πόσες θερμίδες καίνε όταν ασκούνται ή απλώς να μην κάνουν αρκετές για να μετακινήσουν τη ζυγαριά. Αυτή η 30λεπτη προπόνηση ψαρδιο που σε άφησε ιδρωμένη και με κομμένη την ανάσα μπορεί να σου φάνηκε εξαντλητικός μαραθώνιος, αλλά μπορεί να έκαιγε μόνο 200 με 300 θερμίδες.

Το οξύμωρο της άσκησης και της διατροφής
«Αυτό μπορεί να αναιρεθεί εντελώς καταναλώνοντας ένα ντόνατ σε περίπου 60 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Glenn Gaesser, καθηγητής φυσιολογίας της άσκησης στο College of Health Solutions στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Phoenix. «Έτσι, μπορούμε να αναιρέσουμε με το φαγητό μέσα σε λίγα λεπτά ό,τι μας πήρε για να κάψουμε τόσες πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια πολλών, πολλών λεπτών, μερικές φορές ωρών». Η τακτική άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη πέρα ​​από την καύση θερμίδων — επομένως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνεχίσετε να κινείστε τη νέα χρονιά. «Η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματος, όχι μόνο την καρδιά μας, όχι μόνο τους μύες μας, αλλά επίσης επηρεάζει και όλα τα άλλα όργανα», είπε ο Gaesser. «Η άσκηση είναι κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία».

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που αναφέρονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι:

η οξύτερη σκέψη,
η χαμηλότερη κατάθλιψη και το άγχος,
ο καλύτερος ύπνος,
η βοήθεια στη διαχείριση βάρους,
ισχυρότερα οστά και μύες
μειωμένοι κίνδυνοι καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού, διαβήτη και καρκίνου του μαστού.

Για να αποκτήσετε «σημαντικά οφέλη για την υγεία», οι ομοσπονδιακές οδηγίες υγείας συμβουλεύουν τους ενήλικες να κάνουν τουλάχιστον 150 έως 300 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα ή 75 έως 150 λεπτά την εβδομάδα έντονης σωματικής δραστηριότητας ή έναν ισοδύναμο συνδυασμό.

Η Νίνα ΜακΚόλουμ, 52 ετών, από το Κλίβελαντ, είπε ότι άρχισε να παίρνει βάρος αφού απέκτησε μωρό στα 40 της. Η αύξηση βάρους επιταχύνθηκε περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είπε ο ΜακΚόλουμ, ο οποίος κατηγόρησε κυρίως την εμμηνόπαυση. Η McCollum, η οποία ήταν σωματικά δραστήρια σε όλη της τη ζωή, δεν διαπίστωσε ότι η άσκηση βοηθούσε να κρατήσει μακριά τα περιττά κιλά. Τώρα θεωρεί τον εαυτό της περίπου 40 κιλά υπέρβαρη, αλλά είναι τόσο λάτρης της άσκησης όσο ποτέ. Γυμνάζεται στο σπίτι, κάνει γυμναστική και προπόνηση με βάρη και τρέχοντας σκάλες. Βγάζει και τον σκύλο της βόλτα και τα Σαββατοκύριακα πηγαίνει για υπαίθριες πεζοπορίες.

www.healthweb.gr

Rosehip Powder (σκόνη άγριας τριανταφυλλιάς)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr