Τα 5 Φρούτα Που Χρειάζονται Οι Γυναίκες!

Τα 5 Φρούτα Που Χρειάζονται Οι Γυναίκες!

Ο γυναικείος οργανισμός έχει ανάγκη τα παρακάτω φρούτα για να διατηρείται υγιής και όμορφος. Μάθετε ποια είναι και εντάξτε τα στη διατροφή σας. Σίγουρα και οι άντρες καταναλώνοντάς τα θα έχουν εξίσου ευεργετικά αποτελέσματα.

Ακτινίδιο

Θρεπτικό και απαραίτητο φρούτο για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Φανταστείτε πως ένα ακτινίδιο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, από τις ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα, καθώς και βιταμίνη Ε. Επίσης είναι ιδανικό φρούτο για περιόδους δίαιτας (περιέχει μόνο 50 θερμίδες ανά 100 γρ.). Έχει αποτοξινωτική δράση για το έντερο και το δέρμα αλλά και μαλακτική χάρη στα ένζυμα που περιέχει.

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που θα μπορούσε να θεωρηθεί θεϊκό δώρο του ήλιου και της φύσης. Πλούσιο σε βιταμίνες C και Α. Έχει μοναδική γεύση και πάρα πολλές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι άριστο αποτοξινωτικό, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και των εκζεμάτων του δέρματος.

Σταφύλι

Ένα από τα τρία φρούτα-γιατρικά της φυσικής ιατρικής (σταφύλι-μήλο-λεμόνι), το σταφύλι είναι σχεδόν το τέλειο φρούτο. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές και εφαρμόζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η σύστασή του μπορεί να συγκριθεί με αυτή του μητρικού γάλακτος. Λόγω των χαρακτηριστικών του διαθέτει αποτοξινωτική και τονωτική δράση.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι το φρούτο που έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα για την αποτοξινωτική και καθαριστική του δράση. Πράγματι, ο χυμώδης καρπός του είναι πλούσιος σε βρωμελαϊνη, ένα ένζυμο που διασπά τις πρωτεΐνες και βοηθά στην πέψη. Αυτό το χαρακτηριστικό τον καθιστά ιδανικό στις δίαιτες και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία από τις κύριες πηγές της βιταμίνης Ε. Πρόκειται για τη βιταμίνη που προστατεύει και διατηρεί νεανικό το δέρμα, καθώς η αντιοξειδωτική της δράση καταπολεμά τη γήρανση των κυττάρων. Η έλλειψή της προκαλεί μυϊκή κόπωση, εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης των κυττάρων, επιπλέον τραχύτητα και ερεθισμούς στο δέρμα

της Γιούλης Ηλιοπούλου

ygeiaevexia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr