Χάστε Κιλά Χωρίς Στερήσεις.Κάντε Την Εύκολη Δίαιτα!

Χάστε Κιλά Χωρίς Στερήσεις.Κάντε Την Εύκολη Δίαιτα!

Δίαιτα χωρίς στερήσεις

Το ιδανικό βάρος δεν θέλει ούτε πειθαναγκασμό, ούτε εξαντλητικές δίαιτες, θέλει αλλαγή φιλοσοφίας, θέλει σωστή και ισορροπημένη διατροφή σαν τρόπο ζωή. Οι εξαντλητικές δίαιτες καταπιέζουν το μεταβολισμό και τον ψυχισμό με αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθούν να ελευθερώνεται ένα “ελατήριο” που επαναφέρει τον οργανισμό στο προηγούμενο βάρος του- ίσως και σε κάτι περισσότερο, λένε οι διαιτολόγοι. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως το ιδανικό βάρος απαιτεί χρόνο, καθώς είναι θέμα διατροφής, άσκησης, ακόμα και γονιδίων.

ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ αν δεν χάνετε γρήγορα κιλά και μην νομίζετε ότι “θα πιάσετε κορόιδο” τον οργανισμό σας. Η συνιστώμενη εβδομαδιαία απώλεια βάρους είναι 500γρ. με 1 κιλό, που αντιστοιχεί σε 500 θερμίδες λιγότερες ανά ημέρα, οι οποίες απορρέουν από μειωμένη ποσότητα τροφής και σωματική άσκηση.

Ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος που υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι οπωσδήποτε στερητικό και μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο μεταβολισμό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που χάνεται δεν είναι λίπος αλλά κυρίως υγρά και μυϊκή μάζα.

Επιπλέον, οι σύντομες δίαιτες συνήθως δεν έχουν σταθερά αποτελέσματα, καθώς η απώλεια κιλών μπορεί να ανατραπεί γρήγορα και το άτομο μάλιστα να πάρει και επιπρόσθετο βάρος από το αρχικό. Τέτοιες δίαιτες “γιο-γιο” διαταράσσουν το μεταβολισμό, είναι επικίνδυνες για την καρδιά και η επανάληψη τους κάνει όλο και πιο δύσκολη την απώλεια βάρους.

το πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ:

μεσημεριανο: 1 μπιφτέκι (χωρίς ψωμί) + ντοματοσαλάτα (με 1 κουτ. γλ λάδι) + 1

φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

βραδινό: 1 μερίδα πράσινη σαλάτα (με 1

κουτ. γλ. λάδι) + 1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα

ή κίτρινο light + 1 φρυγανιά

ΤΡΙΤΗ:

μεσημεριανό: 1 μεγάλη μερίδα σαλάτα με βραστά λαχανικά (1 πατάτα, μπρόκολο, παντζάρια κλπ.) + 1 γιαούρτι 2%

βραδινό: 2 σουβλάκια κοτόπουλο + 1 μικρό μπολ σαλάτα της αρεσκείας σας

ΤΕΤΑΡΤΗ:

μεσημεριανό: 1 μερίδα λαδερό φαγητό της αρεσκείας σας ( με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα) + 1 κομμάτι τυρί ή 4 ελιές + 1 φέτα ψωμί ολικής

βραδινό: 1 ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι (με 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο) καρυκευμένη με μανιτάρια και λαχανικά + τυρί τύπου cottage

ΠΕΜΠΤΗ:

μεσημεριανό: 1 μερίδα ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί + 1 μικρό μπολ πράσινη σαλάτα

βραδινό: 1 μερίδα ψάρι ψητό με μπρόκολο ή κουνουπίδι ή χόρτα με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

μεσημεριανό: 1 μερίδα όσπρια ( με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα ) + 4 ελιές ή τυρί + σαλάτα της αρεσκείας σας

βραδινό: 1 μεγάλο κομμάτι πίτα (τυρό­πιτα ή σπανακόπιτα) ή 1 τοστ + 1 γιαούρτι 2%

 

ΣΑΒΒΑΤΟ:

μεσημεριανό: 1 μερίδα σαλάτα ceasar’s ή πράσινη σαλάτα με τόνο + 1 φέτα ψωμί ολικής

βραδινό: 1 μπριζόλα χωρίς λίπη ή μπιφτέκι + σαλάτα της αρεσκείας σας + 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

 

ΚΥΡΙΑΚΗ:

μεσημεριανό: 1 μερίδα κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα και λαχανικά στον ατμό ή στο γκριλ με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

βραδινό: 1 μερίδα ρύζι ή κριθαράκι με σάλτσα ντομάτας ή με γιαούρτι + σαλάτα (μπρόκολο, χόρτα, παντζάρια, κλπ.)

 

Ακολουθήστε το πρόγραμμα που σας προτείνουμε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες$ κατ θα δείτε άμεσα αποτελέσματα

για όλες τις ημέρες

ΠΡΩΙΝΟ: καφές ή τσάι (με καθόλου ή ελάχιστη ζάχαρη) και επιλογές από τα παρακάτω:

• 1 ποτήρι γάλα + 1 φέτα τσουρέκι (ή 1 κομμάτι μέτριο κέικ)

• ή 1 φέτα ψωμί, ή 2 φρυγανιές με 1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη +1 κουτ. γλυκού μέλι

• ή 1 ποτήρι γάλα light με 2 κουταλιές δημητριακά

 

ΣΝΑΚ: Δικαιούστε ανά ημέρα 1 σνακ ή μετά το πρωινό ή το απόγευμα

• 2 ακτινίδια ή 1/2 ποτήρι χυμός φρούτων

• ή 1 μεγάλο φρούτο εποχής ή γιαούρτι 2%

• ή 20 γρ. μαύρη σοκολάτα ή 1 ελαφρύ γλυκάκι μέχρι 2% λιπαρά (θα βρείτε ποικιλία στα ράφια του σούπερ μάρκετ)

• ή 1 μπάρα δημητριακών.

 

ΣΑΛΑΤΕΣ: Μπορείτε να τις καρυκεύετε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο , ξίδι, λεμόνι και μουστάρδα

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε ότι η καθιστική ζωή και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες απ’ ότι τους άντρες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η κακή φυσική κατάσταση μιας γυναίκας μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη για την υγεία της με την υψηλή πίεση, την αυξημένη χοληστερόλη και το κάπνισμα.

Υπολογίστε σωστά τις θερμίδες
Είστε όλη μέρα με το κομπιουτεράκι στο χέρι, υπολογίζοντας μία-μία τις θερμίδες που λαμβάνετε; Σίγουρα, θα απογοητευτείτε – και στη συνέχεια θα ενθουσιαστείτε! -μαθαίνοντας ότι αυτοί οι υπολογισμοί σας μπορεί να είναι λάθος. Σύμφωνα με νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό περιοδικό “New Scientist”, ειδικοί διεθνούς φήμης έθεσαν υπό αμφισβήτηση την κλασική μέθοδο υπολογισμού των θερμίδων. O λόγος; Δεν συνυπολογίζει τις θερμίδες που καταναλώνει ο οργανισμός για τη διαδικασία της πέψης. Για παράδειγμα, για να διασπάσει τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα, ο οργανισμός καίει 20% από τις θερμίδες που του παρέχει το εν λόγω τρόφιμο. Βάσει αυτού, οι θερμίδες που περιέχονται σε ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι που ζυγίζει 150 γραμμάρια, δεν είναι 155 αλλά 125. Μπορεί η διαφορά να φαίνεται μικρή, αλλά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Σκεφτείτε ότι η εξοικονόμηση 20 θερμίδων ημερησίως ισοδυναμούν με 2.000 το χρόνο, δηλαδή με ένα κιλό λίπους.

2. Εξοικονομήστε θερμίδες τραγανίζοντας

Όσοι μασάνε, αδυνατίζουν! Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία σε 450 νεαρές γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι όσες κατανάλωναν πιο τραγανιστά τρόφιμα, είχαν πιο στενή περιφέρεια σε σχέση με όσες προτιμούσαν τις πιο μαλακές γεύσεις. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η σύνθεση των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο: τα τραγανιστά τρόφιμα πέρα από το ότι συμβάλλουν στην κατανάλωση θερμίδων (περίπου το 5% που περιέχουν τα εν λόγω τρόφιμα), η μάσησή τους αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού.

3. Κάψτε περισσότερες θερμίδες

Σας αρέσει να καταναλώνετε την μπριζόλα σας μέτρια ψημένη; Έχετε έναν πολύτιμο σύμμαχο κατά των περιττών κιλών! Το ψήσιμο «προσθέτει» ενέργεια στα τρόφιμα, όπως εξηγεί ο βιολόγος-ανθρωπολόγος Ρίτσαρντ Ράνγκχαμ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η μοριακή μετατροπή μέσω της θερμότητα κάνει τα τρόφιμα πιο εύπεπτα με αποτέλεσμα το σώμα να εργάζεται λιγότερο για να διασπάσει τους δεσμούς ανάμεσα στα αμινοξέα των πρωτεϊνών. Αυτή τη διαφορά στη θερμιδική κατανάλωση ήρθε να επιβεβαιώσει πρόσφατα και μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα επιβεβαιώνει: παρατηρώντας μία ομάδα πυθώνων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ζώα κατανάλωναν λιγότερη ενέργεια για να χωνέψουν το ψητό κρέας σε σχέση με το ωμό.

ygeiaevexia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr